En pahalı futbolcu!

Süper Lig'in en değerli oyuncusu Alexander Sörloth Süper Lig'in en değerli oyuncusu Trabzonspor'un golcüsü Alexander Sörloth oldu. 16 Milyon Euro'luk değeri ile ilk sırada yer alan Norveçli oyuncuyu takım arkadaşı Abdulkadir Ömür ise 14 Milyon Euro'luk değeri ile takip etti.

Haberler 27.03.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sezon banda ngilterenin Crystal Palace Kulübünden satn alma opsiyonuyla iki sezonluuna 750 bin Avroya kiralanan 24 yandaki Norveçli futbolcu Alexander Sörloth, Trabzonsporun 26 karlamasnn tamamnda forma giyerek 2 bin 270 dakika görev yapt. Sörloth, takmnn en fazla süre alan oyuncusu olurken çkt karlamalarn 15inde rakip fileleri havalandrmay baard. Kaydettii 19 golle takmnn en skoreri olan Sörloth, ligde gol krall yarnda ilk srada yer alrken, transfermarktn son verilerine göre ise 16 milyon Euroluk (112 Milyon 638 Bin TL) deeri ile Süper Ligin en deerli oyuncusu sralamasnda gol krallnda olduu gibi ilk sraya yerleti.

AVRUPA KULÜPLERNN RADARINA GRD

Trabzonsporun Norveçli oyuncusu Alexander Sörloth, Süper Ligde 19 gol att. Yldz oyuncu 119 dakikada 1 gol atarken, 19 golü ise ceza sahas içinden kaydetti. Takm adna 7 de asist yapan Norveçli, Karadeniz ekibinin att 59 golün 26sna dorudan katk verdi. Bordo-mavili takmda ortaya koyduu performansla Avrupa Kulüplerinin radarna giren golcü oyuncu bir çok kulüp tarafndan takip edilen isimlerin banda geliyor. Tüm dünyay saran Korona Virüsü nedeniyle, bordo-mavili kulüp ve Sörloth beklemeye geçmi durumda.

SÖRLOTHÜ, TAKIM ARKADAI ABDULKADR ÖMÜR TAKP EDYOR

Trabzonsporun golcü oyuncusu Alexander Sörlothü takm arkada Abdulkadir Ömür takip etti. 10 Milyon Euroluk deerini transfermarktn Süper Ligin ara güncellemesi olan Ocak ve Mart ay deerlendirmesi sonucu 16 Milyon Euroya çkartan Sörlothü, 14 Milyon Euro (98 Milyon 558 Bin TL) deeri ile Abdulkadir Ömür takip etti. Trabzonsporun iki oyuncusunu ise 13 Milyon Euro (91 Milyon 518 Bin TL) deerleriyle Galatasaraydan Mario Lemina ve Medipol Baakehirden Edin Visca takip etti.

En pahal kaleci Uurcan çakr

Altyapsndan yetitirdii oyuncular ve transfer ettii yldz aday oyuncularla Süper Lige damga vuran Trabzonsporda, Uurcan çakrda en pahal kaleci oldu. 12 Milyon Euro (84 Milyon 478 Bin TL) deeri ile genç kaleci en pahal eldiven oldu. çakr, 5 Milyon Euro (35 Milyon 199 Bin TL) deerleriyle Mert Günok ve Muslera takip etti.

Ana Sayfaya Git