Engeli, basketbol tutkusunun önüne geçemedi

Diyarbakır’da yaşayan doğuştan engelli lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Hayri Lezgin, U19 Tekerlekli Basketbol Milli Takım’dan davet edildi.

Haberler 03.10.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda doutan yürüme engelli olan Hayri Lezgin, bir süre babasnn marangoz dükkannda çalt. Babasna yardm eden Lezgin, geçtiimiz yllarda sanayici olan aabeyinin yanna geçerek araç tamir ileriyle uramaya balad. Bu süre içinde basketbola merak saran Lezgin, Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Dernei ile tant. Zor artlara ramen antrenmanlarn evde bireysel olarak yapmaya balayan Lezgin, 1 yln sonunda U19 Tekerlekli Basketbol Milli Takmndan davet alarak emeklerinin mükafatlarn ald. Hayallerinin peinden gitmek isteyen Lezginin en büyük hayali Türkiyeyi yurt dnda temsil etmek.

Tekerlekli sandalyemle evin önünde çalyorum

Doutan engelli olduunu ve hayalinin bir sporcu olmak olduunu belirten Hayri Lezgin, Basketbolla son dönemlerde ilgilenmeye baladm. Yaklak 1 senedir de aktif olarak oynuyorum. imdi de milli takmdan teklif geldi ve gittiim için gururluyum. çok heyecanlym, davet aldm için gururluyum gidip hemen oynamak istiyorum. Ailem, çevrem hepsi bana destek veriyor. Bana, Yaparsn, git oyna diyorlar. En büyük hayalim yurt dna gitmek, Fransada oynamak. çalmalarm evde yapyorum. Tekerlekli sandalyemle çkp turluyorum. Darda çalyorum, evin önünde çalyorum. Aabeylerim arasnda olduum için çok anslym, hepsi bana çok destek oluyorlar. Zaten bakanm, onun sayesinde uanda basketbol oynuyorum. Benim gibi engelli olanlara basketbol iyi bir spordur. Oynamak isteyenler oynasnlar. Basketbol olmasa da yüzme kursuna gitsinler, her hangi bir sporla urasnlar. Ben hep hayallerimin peindeydim, onlarda hayallerin peinde olsunlar. Ben pes etmedim, onlarda pes etmesinler dedi.

En az kendisi kadar mutluyuz

Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Dernei Bakan ve Takm Antrenörü Erol Ta, Hayri Lezginin kendilerine geçen yl bavurduunu söyledi. Ta, Kendisini bir yldr takmmzla birlikte çaltrmaktayz. Ekibimize katldndan dolay bizde en az kendisi kadar mutluyuz. Antrenmanlara gelmediimiz günler veya sezon bittikten sonra sabrszlkla sezonun açlmasn bekliyor. Hayrinin bir yllk eitim sürecinden sonra imdi milli takma çarlmas bizleri de mutlu etti. Tabi onunla birlikte her zaman genç arkadalarmz camiaya kazandrmaktan müthi mutluluk duyuyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git