Engeli, hayalini engelleyemedi

Aksaray’da düzenlenen Türkiye Halter Şampiyonasına katılan Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcuları şampiyonadan 3 madalya ile dönerek büyük bir başarıya imza attı. Turnuvadan iki madalya ile dönen Serhat Çindemir, “Çocukken büyük turnuvalara çıkıp derece yapmayı istiyordum. Öyle bir şey gerçekleştiremeyeceğimi düşünüyordum. Şimdi ise Diyarbakır’ı ve ülkemizi Avrupa’da temsil etmek istiyorum” dedi.

Haberler 24.09.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 10-11 Eylül tarihleri arasnda Aksarayda düzenledii Türkiye Halter ampiyonasna katlan Diyarbakr Kayapnar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcular kente 3 madalya ile döndü. 56 kiloda Serhat çindemir (21) gençlerde altn, büyüklerde gümü madalya alrken, 75 kiloda ferdi çalp (21) ise gençlerde bronz madalya alarak büyük bir baarya imza att.

ÖYLE BR EY GERçEKLETREMEYECEM DÜÜNÜYORDUM

Yüzde 40 görme engelli Serhat çindemir, çocukken büyük turnuvalara çkp derece yapmay hayal ettiini ifade ederek, Öyle bir ey gerçekletiremeyeceimi düünüyordum. Bizim kulüple karlatm. Ondan sonra büyük turnuvalara çkmaya baladm. Halterde gençlerde altn, büyüklerde gümü madalya aldm. Ksmet olursa daha büyük dereceler yapmay planlyorum. Milli takma seçilme beklentim var. Diyarbakr, ülkemizi Avrupada temsil etmeyi düünüyorum diye konutu.

ENGELL DYE KMSE EVNE KAPANMASIN

Yüzde 70 görme engelli Ferdi çalp ise önceleri engelli olduu için evden çkmadn dile getirerek, unlar kaydetti:

Arkadalarm spor yapyordu. Neden spor yapmadm soruyorlard sürekli. Bir süre sonra ben de spora baladm. Halterde gençler kategorisinde 3ncü oldum. Kulüp olarak futsal ampiyonasna da katldk. Orada da birinci olduk. Engelli diye kimse evine kapanmasn.

Ana Sayfaya Git