Engelini unuttu, okçulukla hayatına renk kattı

Bingöl’de küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bedensel engelli kalan 37 yaşındaki Bahattin Tüz, engellileri topluma kazandırmak için başladığı okçulukla hayatına renk kattı.

Haberler 09.11.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3 çocuk babas Bahattin Tüzün, 3 yanda geçirdii yüksek ate nedeniyle belden aas felç kald. Hayatndaki tüm engelleri bir ekilde aan Tüz, 9 yldr SGKda memur olarak görev yaparken, engelinin engel olmadn göstermek için okçuluk sporuna balad. Ksa bir süre önce okçulua balamasna ramen baarl olan Tüz, ehrini, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafndan 14-17 Aralk tarihleri arasnda düzenlenmesi planlanan Salon Devlet Kupas turnuvasnda yararak temsil etme hakk kazand. Tüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünde her gün 2 saat antrenman yaparak yarmaya hazrlanyor.

3 yanda geçirdii yüksek ate nedeniyle belden aa tutmayarak felç kalan Tüz, 34 yldr zorlu bir ekilde hayat mücadelesi verdiini aktard.

ENGELLERN UNUTTU

Yüksek ateten dolay felç kaldn ve ayaklarnn tutmadn anlatan Tüz, u an 37 yandaym ve 34 yldr bedensel engelli olarak hayatm sürdürüyorum. Evliyim 3 çocuum var. çok ükür hayatla bir ekilde mücadele ediyorum. Hiçbir zaman engelimi engel olarak, sknt olarak görmedim dedi.

OKçULUK HAYAT DETRD

Bingöl l Gençlik ve Spor Müdürlüü tesislerinde turnuvaya hazrlanan Tüz, Engellileri topluma kazandrma amacyla okçulua baladm. Yaklak 3 aydr okçuluk yapyorum. Bu yl 14-17 Aralk tarihinde Samsunda düzenlenecek ampiyonaya gideceiz ve bende engelli kategorisinde yaracam, inallah iyi bir derece ile Bingöle döneceiz diye konutu.

Okçuluk gibi farkl bir spor dalnn engellilere engel tekil etmediini kaydeden Tüz, Fakat hayat artlar içinde mücadele ederken zorluklar da yaryoruz. Engelli olduumuz için iki kez yaryoruz ve bunu amak için var gücümüzle mücadele edeceiz. Bu sporu yapmak maddi ve manevi anlamda çok büyük emek isteyen bir ey. Bizde toplumdan destekler bekliyoruz. Bu destek geldii takdirde Bingöle daha iyi derece getireceimize eminim. Burada günlük iki saat youn bir tempoda antrenman yapyorum. Allahn izniyle de baaracaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git