Engelleri aşmak için tekerlekli sandalye ile maç yaptılar

MUŞ Alparslan Üniversitesi yönetimi ile Muş Bedensel Engelliler Basketbol takımı sporcuları 'Engelleri Birlikte Aşalım' etkinliği kapsamında tekerlekli sandalye basketbol maçı yaptı.

Haberler 08.12.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Alparslar Üniversitesi, engellilere yönelik Engelleri birlikte aalm etkinlii düzenledi. Üniversite Külliyesindeki spor salonunda düzenlenen etkinlik kapsamnda ilk olarak Ali Kuçu Özel Eitim ve Uygulama Okulunda eitim gören engelli örencilerle üniversite örencileri bulutu. Müzik eliinde engelli örencilerle birlikte çeitli oyunlar oynayan üniversite örencileri, engelli örencilerle yakndan ilgilendi.

ENGELLER AMAK

Daha sonra üniversite yönetimi ile Bedensel Engelliler Basketbol Takm arasnda tekerlekli sandalye basketbol maç oynand. Rektör Prof.Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversite olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere hz kesmeden devam ettiklerini söyledi. Rektör Prof.Dr. Polat, öyle dedi:

Bu etkinlikler içerisinde bana göre Mu Alparslan Üniversitesinin açld günden bugüne belkide en anlaml faaliyetlerimizden birini hep birlikte icra edeceiz. Engelli kardelerimizle ilgili farkndalk oluturmak adna üniversitemizdeki akademik birim amirleri, idari birim amirleri, basn mensuplar, örencilerimiz, hocalarmz ve tekerlekli basketbol takmmz bir araya gelerek maç yapacaz. Bu maçn, potansiyel olarak engelli olan bütün insanlara, engelliler hakknda çok önemli bir bilinç oluturacan düünüyorum.

Ampute Milli Takmnn ampiyon olmasndan sonra insanlarda çok önemli bir bilinç gelitiini dile getiren Polat öyle konutu:

DOWN SENDROMLU

Ayrca down sendromlu kardelerimizle de farkl bir etkinlik düzenledik. Farkl branlarda sporcu kardelerimiz var. Türkiyede bu yl Ampute Milli Takmmzn ampiyon olmasndan sonra insanlarda çok önemli bir bilinç gelitiini söyleyebilirim. Sayn Cumhurbakanmz bu konuya özellikle temas ediyor. Engelli istihdamnda büyük bir art yaand. Biz bu anlamda, ülkede var olan bir bilinci bir düzey daha yükseltmek adna üniversite olarak bir adm attk. Özellikle Dou Anadolu Bölgesinde çok fazla engelli kardeimiz var. Ancak bu kardelerimizle ilgili sosyal ve sportif imkanlar henüz arzu ettiimiz düzeyde deil. Devletimizin alm olduu bir çok tedbir var ama bu tedbirlerin sahaya yansmasnn arzu ettiimiz oranda gördüümüzü söyleyemeyiz. Üniversitemiz, engellilerimizin sosyal hayata aktif bir ekilde katlmas adna bu etkinlii düzenliyor.

Renkli görüntülerin ortaya çkt etkinlikte, Bedensel Engelliler Basketbol Takm Kaptan Murat Kaymaz tarafndan Rektör Prof.Dr. Polata forma hediye edildi.

Ana Sayfaya Git