Engelli basketbolcu, antrenmanlara oğullarıyla çıkıyor

MUŞ'ta, birinci ligdeki engelliler basketbol takımının sporcusu Saadettin Şavlı, antrenmanlara çocuklarıyla birlikte çıkıyor. Oğullarının kendisi gibi sporcu olmasını istediğini belirten Şavlı, "Allah, iki ayağımı aldı, bana nur topu gibi iki evlat verdi. Spor, bize yaşama sevinci veriyor" dedi.

Haberler 16.12.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Hürriyet Mahallesinde yaayan Saadettin avlnn (45), 1,5 yandayken geçirdii çocuk felci nedeniyle iki baca güçsüz kald. Mu Engelliler Basketbol Takmnda 17 sene önce baskete balayan Saadettin avl, deplasman maç için gittii anlurfada tant Aliye avl (43) ile 2005 ylnda evlendi.

ENGELL BASKETBOLCU

Kendisi gibi çocuk felci geçirdikten sonra bir bacan kullanamayan Aliye avl ile evliliinden Furkan (11) ve Serkan (6) isimlerinde iki çocuu olan Saadettin avl, bu yl birinci ligdeki Hakkari Sümbül Engelliler Takmna transfer oldu. Muta, hafta içi antrenman yapan, hafta sonu ise maçlara giden Saadettin avlnn olu Furkan da babas gibi basketbola gönül verdi. Baba- oul haftann 3 günü birlikte antrenman yapmaya balad.

Aldklar engelli maalaryla geçinen avl çifti, en büyük isteklerinin, oullarnn okuyup, meslek sahibi olmalar olduunu belirtti. Sporun kendilerine yaama sevinci verdiini vurgulayan Saadettin avl, Allah, iki ayam ald, bana nur topu gibi iki evlat verdi. Kendim gibi oullarm da sporcu yapacam. Olumla antrenmana gitmek, oldukça keyifli. çok mutlu bir evliliimiz var. Spor, bize yaama sevinci veriyor dedi.

Ana Sayfaya Git