Engelli basketbolcunun milli gururu

Engelli olduğu için eve kapanan ve tanıştığı biri sayesinde basketbola gönül veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor takımının oyuncusu Ali Kabakülekler, İtalya'da düzenlenen Avrupa 22 Yaş Altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda kupayı kazanan milli takım kaptanı olarak kısa zamanda önemli bir başarıya imza attı.

Haberler 24.09.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen sezon Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lige yükselen anlurfa Büyükehir Belediyesporun oyuncularndan 21 yandaki Ali Kabakülekler, 14 yanda tant birinin tavsiyesiyle balad basketbolda milli takm kaptanlna kadar yükselmeyi baard.

Milli takm ile dünya ikincilii sevincini de yaayan Kabakülekler, son olarak talyann Udine kentinde düzenlenen Avrupa ampiyonasnn finalinde Almanyay 67-64 yenip ampiyonluu kazanan milli takma katk sunmann ve takm kaptanln yapmann gururunu yayor.

Ali Kabakülekler, AA muhabirine yapt açklamada, 2010 ylnda bir cuma namaz srasnda takmn oförü ile tesadüfen tantn ve bu vesileyle basketbolla ilgilenmeye baladn söyledi.

Spora balamadan önce engelli olduu için bütün zamann evde geçirdiini anlatan Kabakülekler, anlurfa Büyükehir Belediyespor takmnn antrenörü Serdar Yldrm ile konutuktan sonra basketbol oynamaya karar verdiini ifade etti.

Antrenörün kendisini tevik etmesinin iini kolaylatrdn aktaran Kabakülekler, öyle konutu:

Bir süre çaltktan sonra takmda yer bulmaya baladm ve bu beni çok mutlu ediyordu. Oynamaya balaynca daha çok çaltm ve 2014 ylnda Genç Milli Takm kadrosuna girmeyi baardm. Milli takmla önce dünya ikincilii sonra da Avrupa ampiyonu olmay baardk. Bundan sonraki hedefim A Milli Takm formasn giyip baarl olmak. Bir engelli olarak çaltm ve milli takm oyuncusu olmay baardm. Tüm engelli arkadalarmn da çalarak benim gibi baarl olacaklarna inanyorum. Evde zaman geçireceklerine gelsinler sporla tansnlar. Bu spor sayesinde kendime olan öz güvenim artt, birçok kent ve ülkeyi görme ansm oldu, yeni arkadalarla tanma frsat buldum. Antrenörümüz Serdar Yldrm ve tüm takm arkadalarm bana destek oldu, hepsine teekkür ediyorum. anlurfa Büyükehir Belediyespor takmyla geçen yl Süper Lige yükseldik, bu sezon ilk 6ya girip Avrupa kupalarna katlmak istiyoruz.

- Yldrm: Alinin baars genç oyunculara ilham kayna oldu

anlurfa Büyükehir Belediyespor Antrenörü Serdar Yldrm ise Ali Kabaküleklerin ksa sürede çok iyi yerlere gelmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Kabaküleklerin kaptanln yapt milli takmn Avrupa ampiyonu olmasnn tüm Türkiye gibi anlurfallar da gururlandrdn ifade eden Yldrm, öyle konutu:

Ali, 2010 ylnda bizim oförle tantktan sonra bize geldi ve oynamak istediini söyledi. O gün baarl olacana inandm, çünkü gözlerinde o k vard. Alinin engellilik durumu dierlerine göre daha ard, onun durumundaki birçok kii kendine dahi bakamazken o ylmadan çalt ve bugün Türkiyenin önemli oyuncularndan birisi olmay baard. Her takmn, her antrenörün sahip olmak istedii bir oyuncu, bundan dolay da kendimi ansl görüyorum. çok daha baarl olacana inanyorum.

anlurfa Büyükehir Belediyespor olarak amaçlarnn altyapdan oyuncular çkartarak Türk sporuna kazandrmak olduunu dile getiren Yldrm, son yllarda bunu baardklarn ve Genç Milli Takmlara oyuncu gönderdiklerini anlatt.

Takmn geçen sezon Süper Lige yükseldiini anmsatan Yldrm, kisi hariç takmn tamam altyapdan gelen oyuncularmzdan oluuyor. Ali çok baarl ve sevdiimiz bir oyuncumuz. Genç yata birçok baarya imza atmay baard, kendisiyle gurur duyuyoruz. Beklentimiz, Ali ve dier oyuncularmzn A Milli Takmlarda mücadele etmesidir. Alinin bu baars dier genç oyuncularmza da ilham kayna oldu. ifadelerini kulland.

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi ise Ali Kabaküleklerin 21 yanda, anlurfann yüzak olmay baardn söyledi.

Baarlarndan dolay milli sporcuyla gurur duyduunu aktaran çiftçi, Engelliler ve dier genç sporcularmz için elimizden geldii kadar destek olmaya çalyoruz. Gençlere imkan verilirse baarl olacaklardr. Ali bunu gerçekletirdi, inallah devam da gelecektir. Ali ile tüm ekibini tebrik ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git