"Engelli dostu stat", Türkiye kupası finaline hazır

Ziraat Türkiye Kupası finalinin oynanacağı Diyarbakır Stadı'nın yapımı tamamlandı.

Haberler 03.05.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl ile Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnca Kayapnar ilçesinde 150 milyon lira bütçe ile yaptrlan 33 bin seyirci kapasiteli stadn inas için yürütülen çalmalar sona erdi. 9 Mays çaramba günü oynanacak kupa finaline ev sahiplii yapacak stadyumda son hazrlklar ise sürüyor. 158 bin metrekare alanda UEFA ve FIFA standartlarnda hizmet verecek tesisin belediye ekiplerince çevre düzenlemesi gerçekletiriliyor ve balant yollar asfaltlanyor.

- Avrupada olmayan özelliklere sahipler

TOK Bakan Ergün Turan, TOK tarafndan Türkiyenin dört bir tarafnda Türk sporuna hizmet edecek UEFA standartlarnda, akll ve ekolojik stadyumlar ina edildiini söyledi.

stanbul, Afyonkarahisar, Antalya, Eskiehir, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzonda da stadyum yaptklarn, Adana, Hatay, Batman, zmir (Karyaka ile Göztepe) ve Giresundaki stadyumlarn ise inasnn sürdüüne iaret eden Turan, TOK tarafndan ina edilen statlarda Avrupadaki birçok statta olmayan özellikler yer alyor. dedi.

Yapm tamamlanan 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakr Stadnn UEFA kriterlerinde yapldn vurgulayan Turan, Cumhuriyet tarihinde yaplm stat yatrmndan daha fazlas son 3-4 yl içinde gerçekletiriliyor. Bundan büyük sevinç duyuyorum. çünkü önümüzdeki kuak, 20-30 yl boyunca bu ile bir daha uramayacak. Statlar önümüzdeki 20-30 yl, belki 50 yllk ihtiyac karlayacak düzeyde. ifadelerini kulland.

- Engelliler için 253 koltuk

Turan, kendileri için ayrlan yerlere araçlarn park edecek engellilerin, 21 asansörü kullanarak istedikleri katta karlamalar izleyebileceini aktard. Diyarbakr Stadnn kentin ve ülkenin futboluna uzun yllar hizmet edeceine dikkati çeken Turan, öyle konutu: 158 bin metrekare alan üzerinde ina ettiimiz statta 666 kiilik protokol tribünü, bin 74 kiilik VIP tribünü, 639 kiilik basn tribünü ve engelliler için 253 koltuk yer alyor. Stadyumumuzda ayrca 306s engelli arac olmak üzere 2 bin 340 araç kapasiteli park yeri bulunacak. Stadmz 9 Maystaki final maçyla hizmete açacaz.

2 milyar 764 milyon liralk yatrm

Diyarbakrda 16 bin 847 konutun inasna baladklarn ve bu konutlarn 14 bin 123ünü tamamlayarak vatandaa teslim ettiklerini aktaran Turan, Diyarbakrda ayrca, 2 aile sal merkezi, 9 cami, 7 hastane, 5 kamu hizmet binas, 26 okul, 3 salk oca, 4 spor salonu ve 17 ticaret merkezi uygulamas balattk. Kadim ehrimiz Diyarbakrda 2 milyar 764 milyon liralk yatrm yaptk. Yatrmlarmz ehrimize hayrl uurlu olsun. diye konutu.

- 7 kilometre yol yapld

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakan Kendal Okutucu ise, stada 4 bulvarn balantsn saladklarn dile getirerek, Stat çevresinde yaptmz 7 kilometrelik yolu asfaltlyoruz. Ayrca kaldrm, aydnlatma ve peyzaj çalmas yapyoruz. Final maçna gelecek misafirlerimizin konforlu ekilde stada ulamas için çalyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git