Engelli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

Bitlis’i temsilen Para-Taekwondo Türkiye Şampiyonasına katılan Tatvanlı Nurcihan Ekinci (15), büyük bir başarı elde ederek Türkiye şampiyonu oldu.

Haberler 21.08.2017 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafndan Ankarada düzenlenen Para-Taekwondo Türkiye ampiyonasna 54 kilo K44 bayan büyükler kategorisinde katlan Tatvanl sporcu Nurcihan Ekinci, engeline ramen tüm engelleri bir bir aarak Türkiye ampiyonu olma baars elde etti. Elde ettii baar ile Bitlise büyük bir gurur yaatan genç sporcu, bu yl Londrada düzenlenecek olan Dünya Taekwondo ampiyonas ve Belarusta yaplacak olan Avrupa Para Taekwondo ampiyonasna Türkiyeyi temsilen katlmaya hak kazand.

Elde ettii baarnn ardndan ilçeye dönen genç sporcu Nurcihan Ekinci, Tatvan Halk Eitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kalender ve Müdür Yardmcs Fatma Ylmaz ziyaret etti. Ayn zamanda Tatvan Halk Eitimi Merkezi bünyesinde açlan tekvando kursunda kursiyer olan Ekinci, baar sevincini Halk Eitimi Merkezi Müdürü Kalender ve Müdür Yardmcs Ylmaz ile paylat. Halk Eitimi Merkezi Müdürü Kalender ve Müdür Yardmcs Ylmaz, Nurcihan Ekinciyi elde ettii baardan ötürü tebrik etti.

Türkiye ampiyonu olmann mutluluk ve sevincini yaadn belirten bedensel engelli Nurcihan Ekinci, yeni hedefinin dünya ve Avrupa ampiyonluklar olduunu, bunun içinde çok çalacan ifade etti.

Tatvan Kaymakam Mehmet Ali Özkan ise, Ekinciyi elde ettii baardan ötürü tebrik ederek, baarlarnn devamn diledi. Genç sporcunun engeline ramen engelleri bir bir aarak önemli bir baarya imza attn kaydeden Kaymakam Özkan, Genç kzmz engeline ramen elde ettii baar ile hiçbir engelin baar elde etmeye engel olmadn bizlere bir kez daha göstermi oldu. Elde ettii baar ile akranlarna örnek olan bu kzmz, baars ile ilçe olarak bizleri de ziyadesiyle mutlu etmitir. Bu vesile ile genç kzmz elde ettii baardan ötürü bir kez daha kutluyorum. Ayrca Türkiye ampiyonu genç kzmza ülkemiz, ilimiz ve ilçemizi temsilen katlaca gerek dünya gerekse Avrupa ampiyonalarnda da baarlar diliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git