Engelli sporcular takımlarının kapatılmasına tepki gösterdi

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amedspor) bünyesinde faaliyet gösteren, Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden ve başarılı bir sezon geçiren Amedspor’un engelli basketbol takımının, kulüp tarafından maddi sıkıntılar gerekçe göstererek kapatılmak istenmesi engelli sporcuların tepkisine neden oldu.

Haberler 17.07.2018 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü, Basketbol 2. Liginde mücadele eden Amedspor Engelli Basketbol Takmn kapatma karar ald. Kapatlma karar ile Amedspor ehmuz Özer Tesisleri önünde açklamada bulunan engelli sporcular, rotalarn kendilerinin çizeceini açklad.

ENGELLLER KAPI ÖNÜNE BIRAKILDI

Amedspor bünyesinde bulunan tekerlekli sandalye basketbol brannn kapatlmas karar verildii ve buradan salanaca iddia edilen tasarruf ile kadn futbol takmnn destekleneceini belirten Amedspor Tekerlekli Sandelye Basketbol Takm Kaptan Berat Yaygr, Amedspor bünyesinde bulunan tekerlekli sandalye basketbol brannn kapatlmas karar verilmi ve buradan salanaca iddia edilen tasarruf ile kadn futbol takmnn destekleneceini bizzat kulüp bakan açklamtr. Tekerlekli sandalye takmmz 3 yl aktif olarak Amedspor himayesinde 2. Ligde boy göstermektedir. Türkiyenin her ehrinde kentimizin ve Amedsporumuzu en iyi ekilde temsil eden takmmz, maddi imkanlar bahane gösterilerek, sizin de bir maliyetiniz var denilerek kapatlmak istenmektedir. Biz tekerlekli sandalye basketbol takm sporcular olarak 2017-2018 sezonunda 20 resmi maça çktk ve kuru para almadk.

MADD MKANSIZLIKLAR GEREKçE

9 engelli sporcumuzun 1 yllk maa 58 bin TLdir. Deplasman masraflarmzn yüzde 90 federasyon tarafndan karlanmaktadr. Takmmza bütçe sknts gerekçe gösterilerek kapatlmaya çallmas yeni bir durum deildir. Daha önceleri de kulübün ekonomik olarak iyi dönemlerinde de takmmz ikinci plana itilmi ve her zaman ilgisiz braklmtr. Bugün bu kulüp bütçesi içerisindeki maddi beklentimiz bütçenin yalnzca yüzde 10u dur. Buna ramen kaynak yok denilmesi en hafif tabir ile bizleri ikinci snf sporcu yerine koymaktr. Biz bu muameleyi kabul etmeyeceimizi ve bundan böyle gerekirse kendi branmzdaki mücadelemizi ve Amed ismini bir baka kulüp bünyesinde sürdüreceimizi duyuruyoruz dedi.

BU V CDANSIZLII KABUL ETMYORUZ

Her dönem futbol takmndaki sportif baarszlkla beraber genelde ekonomik skntlarn faturasnn engelli sporculara kesilmek istendiini belirten Yaygr, Bugün ortada eer bir ekonomik sknt varsa, onu oluturan futbolun A Takmna bilinçsizce harcama yapan yöneticilerdir. Eer bu durum neticesinde bir bedel ödenecek ise bu bedeli bu beyefendiler ödemelidir. Bizim gibi tek derdi takm armas ve ismi için tüm engelleri aan engelsiz sporcular deil. Unutmayn, engel bizde deil sizin zihniyetinizdedir. Bundan böyle yolumuzu kendimiz çizeceiz. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Ortopedik Engelliler Spor Kulübü, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ya da baka bir spor kulübü Amedspor ismi altnda yine bu branmza devam edeceiz. Hiçbir zaman Amedsporun yöneticileri Diyarbakrn takm olmamtr. Bugün bu takmn gerçek anlamda halkn takm olduu iddia edenler, 9 tane engelli sporcuyu kapnn önüne koymam olacaklard. imdi madur edebiyat yapp, parasal yönden bizi kapnn önüne koyanlar, yllarca bu kulübü sömürdünüz ve hiçbir ey kazandrmadnz. Akabinde bir avuç engelliyi kapnn önüne koymaya karar verdiniz, yazklar olsun size diye konutu.

Ana Sayfaya Git