Engelli sporculardan 3 madalya

Diyarbakırlı judocular, Mersin’de düzenlenen İşitme Engelliler Büyükler Türkiye Judo Şampiyonasında 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya elde ederek, kente döndü.

Haberler 06.05.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

29-30 Nisan tarihleri arasnda gerçekleen ampiyona, Servet Tazegül Kapal Spor Salonunda yapld. Diyarbakrdan ampiyonaya katlan üç isim, madalya ile kente döndü. Optimum Gençlik ve Spor Kulübü olarak ampiyonada yer alan sporculardan Muhammed Delil Peksert, 66 kiloda Türkiye ampiyonu oldu. 60 kiloda Bünyamin Adsannn ikinci olduu ampiyonada, 81 kiloda mindere çkan Ercan Ödüngit ise bronz madalyann sahibi oldu.

Milli Takm Antrenörü Osman Gökcül, Mersinde gerçekleen itme Engelliler Büyükler Türkiye Judo ampiyonasnn Diyarbakr açsndan oldukça baarl geçtiini söyledi. Gökçül, ampiyona öncesinde çok iyi bir hazrlk geçirdiklerini belirterek, Diyarbakrda gerçekleen çalmalarn sk bir ekilde geçtiini ve haftann be günü idman yaptklarn kaydetti. Gökçül, Antrenmanlarmz aksatmadk. Hatta ben ve sporcularm büyük fedakarlklarda bulunduk. Özel günlerde ve hafta sonu tatillerinde bile antrenmanlar gerçekletirdik. Yani çok youn bir antrenman program gerçekletirdik. Youn bir çalmann ardndan Mersinde gerçekleen ampiyonaya katldk ve çok önemli 3 derece yaptk. Elde edilen dereceler nedeniyle Türkiyeyi Avrupa Judo ampiyonasnda temsil etme hakkn elde ettik. çalmalarmza ara vermeden Ekim aynda Belçikada yaplacak olan Avrupa Judo ampiyonasna hazrlanacaz. Sporcularmzn Judo Milli takmnda ilimizi ve ülkemizi en iyi ekilde temsil edeceklerini inancmz tamdr. Sporcularmzla yakndan ilgilenen desteklerini esirgemeyen Türkiye Judo Federasyonu Bakan Sezer Huysuza ve Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demire teekkür ediyorum. nallah Avrupadan da önemli dereceler elde ederek ülkemize döneriz dedi.

Ana Sayfaya Git