Engelliler güne spor yaparak başlıyor

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde engelliler, belediyenin sabah sporu etkinliği çerçevesinde spor yaparak güne başlıyor.

Haberler 05.07.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar lçe Belediyesi, engellilere yönelik sabah sporu etkinlii balatt. lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balcnn talimatyla Engelsiz Yaam Merkezinde balatlan etkinlikte engelliler, güne spor yaparak balyor. Eitmenler eliinde spor yapan engellilerin mutluluklar yüzlerinden okunuyor. Eitmen Mazlum Yaar, engellilerin engellerinin spora yapmalarna engel olmadn belirterek, Haftann belirli günleri 09.00 ile 12.00 aras daha çok fiziksel engellilere yönelik, açma, germe, kaslarn gevetmek ve düz kou tarznda spor etkinlikleri yapmaya çalyoruz. Amacmz onlarn daha rahat yürümelerine destek olabilmek. Düzenli olarak spor yaparsak fiziksel engelleri yava yava dumura oluyor. Tamamen ortadan kalkmas söz konusu deil, ama sradan insanlar gibi davranmaya balyorlar dedi.

Fiziksel engellileri motive olmalar için spora davet eden Yaar, Fiziksel engelli bireylerin düzenli olarak spor yapmalarnn öneririm çünkü düzenli, olarak spor yaparlarsa hayata motive olmalar biraz daha artar. Bütün engellileri burada devaml olarak spor, resim, müzik, yüzme aktivitelerimize bekleriz. Kayapnar Kaymakam Ozan Balcya Engelsiz Yaam Merkezi olarak desteklerinden dolay teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git