Erol Bulut: Avrupa'ya gitmenin en kısa yolu kupayı kazanmak

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, "Avrupa'ya gitmenin en kısa yolu kupayı kazanmak. 2 maçı kazanıp, kupayı Alanya'ya getirip, Alanyaspor'a güzel anılar yaşatırız inşallah" dedi.

Haberler 03.06.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Alanyada internet ortamnda yayn yapan DM TVye konuk olarak katld. Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu ve DM Medya A.. Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Ali Dimin konuu olan Bulut, Aytemiz Alanyaspordaki hedeflerini anlatt.

Takm olarak Süper Lig ve Ziraat Kupasn en iyi ekilde götürmeye çalacaklarn dile getiren Bulut, Maksimumu almaya çalacaz. u anda maksimuma yakn gidiatmz var. Ligde 6nc sradayz ama yakaladmz, deerlendiremediimiz gol pozisyonlarna bakarsak ilk 3 içerisinde olabileceimiz durum söz konusu. Ama futbol bu, pozisyonlar deerlendiremediiniz zaman bakalar sizin önünüze geçiyor, maç kazanyor. Siz biraz daha alt sralarda kalyorsunuz. Ama yine hedefimizden uzak deiliz. Önümüzde 8 maç, alnacak 24 puan var. Maksimum puan alp ilk 4ü zorlayabiliriz diye düünüyorum. Kupada da Antalyaspora kar ilk maç 1-0 kazandk. kinci maç evimizde oynayacaz. Onu da kazanp, admz finale yazdrp, kupay Alanyaya getirebilmeyi istiyoruz diye konutu.

ALANYASPORUN FUTBOLCUSU OLDUUNU UNUTMAMAK ZORUNDA

Kulüp Bakan Hasan çavuolunun Papiss Demba Cissenin takmda kalmasyla ilgili görütüünü belirten Bulut, devre arasnda futbolcunun ngiltereye dönmek, ailesine yakn olmak istedii hakknda dedikodular çktndan bahsetti. Cisseye yönelik kulübe resmi teklif gelmediini de aktaran Bulut, unlar söyledi:

Sonuçta elinizde olan en iyi forvetiniz, 17 gol atm bu sezon. Bütün kariyerinde Freiburgta att 23 gol var. kinci olarak Alanyada att 17 gol var. Böyle bir futbolcuyu takmnzda tutmak istersiniz. Ben de bu takmn teknik direktörü olarak futbolcularmla bireysel görümeleri yapyorum. Sezon sonuna kadar bu takmn teknik direktörü ben olduumdan dolay gelecek sezon burada olsam da olmasam da o katky vermek zorundaym. O yüzden futbolcularmla bireysel görümeler yapyorum. NSakala olsun, Cisse olsun, Ceyhun olsun, dierleri olsun. Önemli olan bu futbolcular en üst seviyede tutabilmek. Kalan maçlarmzdan yüzde 100 verim almamz lazm. Ben futbolcularm da mental olarak buna hazrlamam lazm. Fiziksel olarak zaten çalyoruz. Futbolcu kalmasa bile, baka bir takma gitse bile Alanyasporun futbolcusu olduunu unutmamak zorunda. u an Alanyaspordan para kazanyor. O parann hakkn sonuna kadar vermek zorunda. Sezon sonunda buras olur, baka bir yer olur, bu kendi verecei karar. Ama u an bir hedefimiz var. Hem ligde, hem kupada maksimumu alabilmek, kupay alabilmek. En iyi performansn verip güzel bir ekilde ayrlacaksn.

KUPA, AVRUPAYA GTMENN EN KISA YOLU

Takmnn performans olarak güzel bir sezon geçirdiine deinen Bulut, hedeflerini anlatt. Teknik direktör olarak futbolcularnn neyi doru yapmas gerekiyorsa onun çalmalarn yaptklarndan bahseden Bulut, Futbolcularmza bireysel baktmzda geçen seneki ve bu seneki performanslar olsun, hem futbolcularmzn analizini yapyoruz, hem takmmzn analizini yapyoruz. Geçen sene bunlar yaptnz. Bu sene yaptnz bu diye biz bunlar futbolcularmza diyagramlarla gösteriyoruz. Biz teknik direktör olarak, ekip olarak futbolcuya neleri doru yapmalar gerekiyorsa onun çalmalarn yapyoruz. Avrupaya gitmenin en ksa yolu kupay kazanmak. 2 maç kazanp, kupay Alanyaya getirip, Alanyaspora güzel anlar yaatrz inallah diye konutu.

BENM BLGME NANIYORSA BR KULÜP, OTURUP GÖRÜLERMZ PAYLAACAIZ

Erol Bulut, Fenerbahçe hakknda görülerini ise u sözlerle anlatt:

Her takmda baz eyleri deitirmeniz gerekir. Zaten yeni teknik direktör alnmasnn en büyük nedeni baz eylerin iyi gitmemesinden dolay, baz eylerin deimesi gerektiinden dolay kulüpler teknik direktör arayna giriyor. Buna yine kulüplerimiz karar verecek. Benim bilgime, çaltrma sistemime inanyorsa bir kulüp, oturup görülerimizi paylaacaz. Alanyaspor bakan ile yönetimi ile paylatmz gibi bundan sonra da bu ekilde olacak. Ona tabii ki bakan ve yönetim karar veriyor. Ama deimesi gereken bir eyler var. Futbolcularn dalm, yaplan transferler, baz pozisyonlarda elde olmayan futbolcular var. Dalm biraz eksik ve yanl. Son 2 senede Fenerbahçe yeterince transfer yapt. Kaç kiiden verim ald? Hangi mevkilere futbolcu alp hangileriyle yollarn ayrlmallar? Onu analiz etmeleri gerekiyor. Büyük takmlarda her zaman kupa istei var, ampiyonluk var, Avrupaya gitme istei var. Büyük takmn ad geçtii zaman ampiyonluk ya da kupayla badatrr. Oraya giden hoca da bunun bilincinde olacak.

Ana Sayfaya Git