Ertelemeye kim ne dedi?

Koronavirüs toplantısının ardından federasyon başkanları açıklamalarda bulundu

Haberler 20.03.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Nihat Özdemir, TFF Bakanvekili Servet Yardmc, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Bakan Hidayet Türkolu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Bakan Mehmet Akif Üstünda ve Kulüpler Birlii Vakf Bakan Mehmet Sepil ile koronavirüs konusunda toplant yapt. Düzenlenen toplantnn ardndan hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamnn salgna yönelik alnan tedbirler kapsamnda ertelenmesine karar verildii açkland.

NHAT ÖZDEMR: HEDEFMZ EN KISA SÜRE LGLERN SEYRCL EKLDE BALAMASI

Düzenlenen toplantnn ardndan açklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Nihat Özdemir, hedeflerinin en ksa sürede taraftarl olarak liglerin balamas olduunu söyleyerek, Bakanmz ve 3 federasyon bakanmzla birlikte verimli, Türk sporuna yön verecek baz kararlar alarak huzurlarnza gelmi bulunmaktayz. Futbol, basketbol ve voleybol liglerini erteliyoruz. Tarih konusunda yaplacak çalma sonunda belli olacak. Kulüpler Birlii Vakf, 2nci ve 3üncü Lig Kulüpler Birlii ile çalmalarmz sürecek. Bundan sonraki yol haritamz hep beraber çizeceiz. Hedefimiz en ksa süre liglerin taraftarl, seyircili ekilde balamas. çalmalarmza en ksa sürede balayacaz. u andaki olumlu gidiat gözetleyerek tarihleri sizlerle paylaacaz ifadelerini kulland.

HDAYET TÜRKOLU: BU KARARDAN HERKES MEMNUNDUR

Alnan erteleme kararndan bütün spor camiasnn mutlu olduunun altn çizen Türkiye Basketbol Federasyonu Bakan Hidayet Türkolu, Öncelikle bu süreçte bizi burada misafir edip, anlatmak istediklerimizi dinleyip, sonunda bütün camialarn istei olan erteleme kararn duymak bizleri mutlu etti. Öncelik salk dediimiz günlerde spor camias adna bu admn atlmas bizi mutlu etti. Bakanmza teekkür ederiz. Hepimiz zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte de sporcularmzn kayglarn iletiyorduk. Bu karar oyuncularmz, hakemlerimizi, herkesi mutlu etmitir. Bundan sonra alacamz tedbirlerde bize düen görevlerimizi laykyla yapmaya devam etmek. Bizim iimiz biraz daha farkl olacaktr. Oyuncularmzdan, kulüplerden isteklerimiz net olacaktr. Kendilerine dikkat etmeleri, bu süreç tedbiri elden brakmamalar. Karar spor camiasna hayrl olsun. Herkes bu karardan memnundur eklinde konutu.

MEHMET AKF ÜSTÜNDA: KARAR TÜRK SPORU çN HAYIRLI OLSUN

Kararn Türk sporu için hayrl olmas temennisinde bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu Bakan Mehmet Akif Üstünda, Salk her eyin önünde gelir. Sayn bakanmzn daveti üzerine bir araya geldik. Türk sporcu için en iyi karar üstünde tartld. Görülerimize duyarl davranmasndan dolay bakanmza teekkür ediyoruz. Türk sporu için hayrl olsun. Voleybol olarak zor bir süreçteyiz. Olimpiyat hak ettiimiz bir konumdayz. Hazrlklarmz çok önemli. 3 kulübümüz Avrupa kupalarnda son 8e kald. Muhtemelen de son 4te yer alacaklar. Kulüplerimizle samimi, effaf bir ekilde birlikte hareket edeceiz. Bunu en ksa sürede atlatacaz. Salkl, huzurlu günlerde, taraftarlarla baarlar elde edeceimize inanyorum dedi.

MEHMET SEPL: BU TEDBR ALMAK ZORUNDAYDIK

Yarndan itibaren yeni çalmalarn balayacana dikkat çeken Kulüpler Birlii Vakf Bakan Mehmet Sepil, Bu toplantda alnan karar bizim futbol kulüpleri olarak desteklediimiz bir karar. Gelinen noktada sporcu sal açsndan, o maçta bulunmas gereken bütün paydalar açsndan bu tedbiri almak zorundaydk. Sayn bakanmzn önderliinde herkesi ayn fikirde olduunu gördük. Ayn düünceleri paylatk. Burada i bitmiyor. Bakanmzn ve bakanlarmzn söyledii gibi hzl ekilde kulüplerle birlikte çalmalar yapmak. Bu süreci nasl yürüteceimiz üzerine kararlar alacaz. Ben yarn Süper Lig kulüp bakanlarn toplantya çaracaz. Bakanla bilgi alverii içindeydik. Deiik noktalar var. Mays aynda biten kontratlardan tutun, oyuncularn bizden istedii taleplere kadara. TFF ile tek bir ses haline gelmek zorundayz. Bakanmza teekkür ediyorum. Bu seyircisiz oynanan maçlarn süreçte salkl ekilde atlatld. imdi artk hep berabere yeni bir takvim oluturmamz gerekiyor. Bunun çalmasna da yarndan itibaren hemen balayacaz eklinde konutu.

SERVET YARDIMCI: GELMELERE GÖRE HAREKET EDECEZ

Kulüplerle birlikte gelimelere takip ederek yeni takvim için çalmalarn balayacan belirten Türkiye Futbol Federasyonu 1inci Bakan Vekili Servet Yardmc ise öyle konutu: Bu virüsü yenebilmek için UEFAnn alm olduu kararla EURO 2020 ertelendi. UEFAnn bu karar almasndaki amaç Avrupadaki liglerin Haziran ve Temmuz ayndaki takvimi deerlendirmekti. Biz de kulüpler berabere UEFA ile yakndan takip ederek yeni takvimlerde, bakanmza da bilgiler verecek karar alacaz. Alnan kararn ülkemize hayrl olmasn temenni ediyorum. Gelimelere göre hareket edeceiz.

Ana Sayfaya Git