Eski Fenerbahçe ve Beşiktaşlı futbolculardan derbi yorumu

Sarı-lacivertlilerin eski futbolcularından Faruk Yiğit ile siyah-beyazlıların eski oyuncusu Tuğrul Şener, bir araya geldikleri Yalova'da 3 Aralık Cumartesi günü yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili tahminlerini aktardı, taraftarlara uyarılarda bulundu.

Haberler 02.12.2016 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe ile Beiktan eski futbolcular Faruk Yiit ile Turul ener, iki takm arasnda 3 Aralk Cumartesi günü yaplacak derbi maçn dostça geçmesi temennisinde bulundu.

Derbi maç öncesi Yalova Atatürk Stadnda bir araya gelen sar-lacivertli eski futbolcu Faruk Yiit ile siyah-beyazl eski oyuncu Turul ener, açklamada bulundu. Derbiyle ilgili tahminlerini de dile getiren iki eski futbolcu, karlama öncesi taraftarlar uyard.

Müsabakann zevkli ve çekimeli geçmesini beklediini aktaran Faruk Yiit, unlar söyledi:

Kazasz, belasz bitsin. Fenerbahçe ve Beikta, ülkemizin iki güzide takm. Biz de o takmlarda top oynadk. Bu tür karlamalar her sonuca açk. Sonuçta bu bir derbi. Fenerbahçe son 5 haftadr iyi gidiyor. Manchester United maçyla çka geçtiler. Takm oyunu oynuyorlar. Sar-lacivertlilerin, saha ve seyirci avantajyla bu maçtan iyi bir sonuçla çkacan düünüyorum. Beikta da iyi yolda. enol Güne ile Boluda çaltm. Genç oyuncular için önemli bir hoca. O geldikten sonra bütün genç oyuncular form tuttu. Gönlüm Fenerbahçenin kazanmasn istiyor. Fenerbahçenin 2-1 kazanacan tahmin ediyorum.

- 5 yldr böyle bir yasan olmas büyük kayp

Faruk Yiit, futbolculuk dönemlerinde taraftarlarn derbileri ayn statta rahatça izleyebildiini vurgulayarak, O coku çok daha farklyd. Maçtan sonra kavgalar olmasn. Taraftarlarn, rakip sahaya gidip derbileri izlemesi lazm. Motivasyon, seyirci sayesinde ortaya çkyor. Taraftarn çok büyük katks var. 5 yldr böyle bir yasan olmas büyük kayp. Futbol, gençlerimizi ve geleceimizi hayata balamak için yaplan bir spor. ifadelerini kulland.

- Turul ener: Beikta 1-0 alr

Beiktan eski oyuncusu Turul ener ise futbolun taraftarsz oynanamayacan ifade ederek, unlar kaydetti:

Sahadaki futbolcu arkadalarmz da taraftarla daha iyi oynuyor. Derbi maçlarda deplasman yasann kaldrlmas güzel oldu. yi bir maç olmasn istiyorum. Maçtan sonra da bizim dönemimizde olduu gibi taraftarlarn kol kola çkmalarn istiyorum. Netice çok önemli ama kol kola çkmak, kavgasz gürültüsüz maç terk etmek daha önemli. Futbol, dünya genelinde herkesi birletiren bir olay. Bundan birkaç gün önce bir uçak kazas oldu. Dünyada bu olaya üzülmeyen taraftar ve camia yoktur. Buradan hayatn kaybedenlerin ailelerine basal diliyorum.

Taraftarsz oynand zaman futbolcularn maçlara konsantre olamadn dile getiren Turul ener, Bir arkc sahneye çktnda, arksn söyledikten sonra alklanmak ister. Futbolcu da sahada topunu oynadnda yapt güzel hareketten sonra karln görmek ister. Turul tribüne ya da Faruk buraya dedikleri zaman ite bundan güzel olay yok. eklinde görü belirtti.

Derbide Beiktan galip gelmesini istediini anlatan Turul ener, siyah-beyazllarn müsabakay 1-0 kazanaca tahmininde bulundu.

Beikta-Bursaspor karlamalarnn da artk dostluk havasnda oynanmas gerektiini vurgulayan Turul ener, Yllardr Beikta ile Bursaspor taraftarlar arasnda istenmeyen gerginlikler oluyor. Bursaspor taraftarnn stanbulda, Beikta taraftarnn da Bursada güzel ve keyifle maç seyretmelerini can gönülden istiyorum. çünkü futbol keyif oyunu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git