Eski milli futbolcu İsmail Demiriz'e 6 yıl 3 ay hapis cezası

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ /PDY soruşturması kapsamında "Terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan eski milli futbolcu İsmail Demiriz, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 27.03.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 23. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, tutuksuz sank smail Demiriz avukatyla hazr bulundu. Mahkeme heyeti, sann savcln verdii mütalaaya kar son savunmasn sordu. Demiriz, Suçsuzum demek bana ar geliyor. Ama yine de söylüyorum. Ben suçsuzum dedi. Mahkeme heyeti, sank smail Demirizi, Örgüt üyelii suçundan 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrd. Mahkeme ayrca sann yurtdna çk yasann devamna da hükmetti.

OLAYIN GEçM

stanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savclnca hazrlanan 92 sayfalk iddianamede, eski milli futbolcular smail Demiriz, Uur Tütüneker ve Arif Erdemin hakknda ayr ayr Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlmalar talep ediliyordu. Mahkeme, 13 ubat tarihli durumada her üç sann dosyalarnn ayrlmasna karar vermiti. Sank Uur Tütünekerin atl suçu iledii sabit olmadndan beraatine karar verilmiti. Hakknda yakalama karar bulunan Arif Erdemin dosyas da ayrlmt. Sank smail Demirizin esas hakkndaki savunmasn hazrlamas için durumas ertelenmiti.

Ana Sayfaya Git