Eski statlar "Millet Bahçesi" olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek.

Haberler 26.05.2018 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat dorultusunda Bursa, Eskiehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Orduda eski statlarn bulunduu alanlar, Millet Bahçesi olacak.

Cumhurbakan Erdoann önceki gün TRT canl yaynnda, dün de Ankara Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tantm Toplantsnda Baz illerimizde Millet Bahçeleri kuracaz. sözlerinin ardndan gözler ülke genelindeki eski statlara çevrildi.

Birçok kentte yeni statlarn yaplmasnn ardndan atl durumda kalan eski statlara belediyeler tarafndan Millet Bahçeleri kurulacak.

Millet Bahçesi oluturulacak baz iller öyle:

Bursa Atatürk Stad

Yapm için 1926 ylnda Atatürkün bizzat kendisinin bin lira bata bulunmas, hem 1948 ylndan bu yana resmi törenlere hem de Bursasporun ampiyonluk bata olmak üzere elde ettii birçok baarya ev sahiplii yapmas nedeniyle ketin tarihinde ayr bir önemi bulunan Bursa Atatürk Stadyumu, Büyükehir Belediyesi tarafndan yaptrlan 45 bin kiilik yeni stadn tamamlanmasnn ardndan 2017 ylnn balarnda ykld.

Eski stattaki 50 bin metrekarelik alan, ayn yln ikinci yarsndan itibaren gerçekletirilen düzenleme ve yeillendirme çalmalaryla park haline getirildi.

çevre düzenlemeleri ve yeillendirme çalmalarnn tamamlanmasnn ardndan eski stadyum, Millet Bahçesi olarak Bursallara hizmet vermeye devam edecek.

Eskiehir Atatürk Stad

Eskiehirde spor müsabakalarna 1953 ylndan itibaren yaklak 15 bin seyirci kapasitesiyle hizmet veren Atatürk Stadyumu, yaklak 33 bin kiilik yeni stadyumun geçen yl tamamlanmas sonucu atl kald.

Mustafa Kemal Atatürk Caddesindeki Atatürk Stadyumuna ihtiyaç kalmaynca yerine meydan ve Millet Bahçesi yaplmas kararlatrld.

Toplam 56 bin 400 metrekare olarak projelendirilen meydanda yeil alan, otopark ve rekreasyon alanlar bulunacak, sosyal hizmetler sunan yaplar yer alacak. Millet Bahçesinde muhtelif çiçekler ve endemik bitkiler yen alacak.

Anketle vatandan istekleri de sorulan alan, Türkiyenin en büyük kent meydanlarndan biri olacak.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stad

Trabzonda enol Güne Spor Kompleksinin açlmasnn ardndan faaliyeti sonlanan ve yeni stadn yapm sözlemesi gerei Toplu Konut daresi Bakanlna (TOK) devredilen Ortahisar ilçesine bal Hzrbey Mahallesindeki Hüseyin Avni Aker Stadnn ykm ii Kasm 2017de balad.

Ykm ileri tamamlanan eski stadn bulunduu 63 bin metrekare büyüklüündeki alana Millet Park yaplmas planlanyor. ehrin belleinde önemli bir yere sahip stadn hafzalarda yer etmi izlerinin korunarak, Trabzonlulara daha konforlu, yaanabilir ve fonksiyonel park yaplmas hedefleniyor.

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu

Gaziantepte yllarca futbolun kalbi olarak nitelendirilen Kamil Ocak Stadyumu, Cumhurbakan Erdoann talimatyla yerini, çocuklardan gençlere ve kadnlara kadar toplumun tüm kesimlerinin yararlanabilecei sosyal bir alana brakacak.

Dönemin spordan sorumlu Devlet Bakan Kamil Ocak tarafndan 44 yl önce yaptrlan, 15 Temmuz Demokrasi Meydannn yan bandaki stat, geçen yl Gaziantep Arenann hizmete sunulmasyla atl duruma dütü.

Gaziantep Büyükehir Belediyesi de Cumhurbakan Erdoann talimatyla stadn bulunduu bölgeyi faydal bir alana dönütürmek için çalmalar yapyor. Stadn yklmasyla elde edilecek alanda caminin yan sra kütüphane ve gençlerin de yararlanaca sosyal alan oluturulmas planlanyor.

Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin, AA muhabirine,100 dönümlük kent meydannn, daha yaanabilir olmas adna tasarm yaptklarn söyledi.

Kentsel tasarm gerçekletirecek görevlilere tüm teknik ve zemin etütleriyle ilgili bilgileri verdiklerini belirten ahin, Valilik binasn da tayarak bu alann yaayan bir meydan olmasn istiyoruz. çocuklarn burada bir yaam alan oluturmasn ve kadnlarn yeil bir doku içinde vakit geçirebilmesini hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

ahin, mevcut kent meydannn istedikleri boyutlarda olmadn dile getirerek, Sayn Cumhurbakanmzn talimatyla ve takibiyle aslnda elimiz çok güçlendi. 100 dönümlük çok büyük bir alan, nasl bir cennet bahçesine dönütüreceiz, bunun plann yapyoruz. diye konutu.

Konya Atatürk Stadyumu

Konyann merkez Meram ilçesinde 1950 ylnda hizmete açlan Atatürk Stadyumu, uzun yllar farkl spor dallarndaki müsabakalara ev sahiplii yapt.

Atiker Konyasporun yeni stadyumunun 2014 ylnda faaliyete geçmesinin ardndan kentin Spor Toto 2. Ligde mücadele eden dier takm Anadolu Selçuksporun karlamalarnn oynand eski stadyum, kentin ilek bölgesinde bulunuyor.

Kurulduundan bu yana 68 yldr spor camiasna hizmet veren yaklak 100 bin metrekarelik alan, Cumhurbakan Erdoann verdii müjdeyle Millet Bahçesi olarak halkn kullanmna açlacak.

Eski stadyum alannda Büyükehir Belediyesi tarafndan bir süre önce balatlan düzenleme çalmalar halen devam ediyor. çalmalara alan içindeki Konyann hafzalarnda yer alan spor salonunun ykmyla baland.

Samsun 19 Mays Stadyumu

Samsunun merkez Canik ilçesinde 1975 ylnda hizmete açlan 19 Mays Stadyumu, uzun yllar farkl spor dallarndaki müsabakalara ev sahiplii yapt.

Samsunsporun yeni stadyumunun 2017 ylnda faaliyete geçmesinin ardndan atl duruma düen ve TOKye tapusuyla devredilen 102 bin 799 metrekare alan içindeki stadyumun çevresinde 2 suni çim sahas, güre salonu, Gençlik ve Spor Hizmetleri l Müdürlüü ve prefabrik ofisleri bulunuyor.

Stadyum ile hemen yannda bulunan 34 bin 533 metrekarelik alan, Millet Bahçesi olarak vatandalarn hizmetine sunulacak.

Ordu 19 Eylül Stadyumu

Orduda da yeni stat inaatnn tamamlanmasnn ardndan mevcutta kullanlan 19 Eylül Stadyumu yklarak alana Millet Bahçesi oluturulacak.

Ordu Büyükehir Belediye Bakan Enver Ylmaz, Orduda yeni stat inaatna yaklak bir yl önce balandn belirterek, Yeni Ordu Stadnn inasyla eski stadyumun bulunduu alannn tamamn halkn hizmetine açacamz belirtmitik. Sayn Cumhurbakanmzdan projeyle ilgili müjde gibi açklama geldi. Biz de eski stadyum alanna Millet Bahçesi kuracaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git