Etimesgutspor, Türkiye Ampute Kupası Şampiyonu oldu

Ampute 2021 Türkiye Kupası müsabakaları Diyarbakır'da gerçekleşti. Süper Lig ve 1'inci Lig'den toplam 6 takımın şampiyonluk için mücadele ettiği müsabakalarda Etimesgut Belediyesi Ampute Spor, Şahinbey Belediye Gençlik Spor’u 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

Haberler 25.10.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupas müsabakalar, Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü ile zmir Büyükehir Belediyesi Genç ve Spor Kulübü arasnda oynanan maçla Diyarbakrda balad. Süper Lig ve 1inci Ligden toplam 6 takmn ampiyonluk için mücadele ettii müsabakalarn final maçnda Etimesgut Belediyesi Ampute Spor Kulübü ile ahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü finale kald. Diyarbakr Seyrantepe Spor Kompleksinde yaplan müsabakaya sporseverler youn ilgi gösterdi. Karlamada, Etimesgut Spor Türkiye Ampute Kupas ampiyonu oldu.

6NCI KEZ KUPAYI KAZANDI

Etimesgut Belediyesi Spor Ampute Kulübü Teknik Direktörü smail Temiz maç sonras yapt açklamada, Diyarbakr ilk kez düzenlenen Türkiye Ampute Kupas ampiyonasnda 6nc kez kupay kazanmann ve müzeye götürmenin mutluluunu ve gururunu ekip olarak yaadklarn belirtti. Temiz, burada alm olduklar baarlarn ve gelinin noktay deerlendirmesinde ise unlar söyledi:

2001 ylnda mayna basmas sonucu Ampute oldum. Rehabilitasyon merkezinde rehabilite esnasnda bir spor bran ile ilgilenmem söylendi. Benim ve arkadalarm ile birlikte 5 kii bir futbol takm kurduk. Türkiyede de Ampute Futbol takm yoktu. Böyle bir ie giritik. 3 kiilik 5 kiilik bir takm oluturduk bu ii büyütme karar aldk. Daha sonra milli takm amaçl mücadele verdik. Sadece gaziler üzerinden deil tüm Türkiyede engellilere de yayalm istedik. l, il gezdik takmlar kurduk ve organize ettik. Sonrasnda da bir lig olutu ve akabinde de ligimizi oluturduk. Birincilik, ikincilik ve u an 3üncü Lig ile Süper Lig 1, 2, 3 oldu... dolaysyla yaynlyoruz. Türkiyede malum 10 milyona yakn insanlarmz engelli. Bunun 5 milyona yakn ortopedik engelli. Dolays ile potansiyel çok bunlar iyi deerlendirmek gerekiyor.

DYARBAKIRDA AMPUTE TAKIMI KURULSUN

Diyarbakrda bir Ampute takm kurulmasn istediklerini söyleyen Temiz, Douda ve Güneydoudaki engelli vatandalarmz bu ie dahil olsun istiyoruz. nallah bundan sonra da bir nebze bizim faydamz olmutur dedi.

Ana Sayfaya Git