Fatih Terim: Buraları seviyoruz, buralarda başka oynuyoruz

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6'ncı maçında Galatasaray, deplasmanda Lazio ile 0-0 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nde adını doğrudan son 16 turuna yazdırdı. Mücadele sonunda teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Haberler 11.12.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çok iyi maçlar oynayarak önemli bir baar ettiklerinin altn çizen Terim, Kuralar ilk çekildiinde ampiyonlar Ligi tadnda bir grup demitim. Haklym da. Zaten rakipler orann gediklisi. UEFA Avrupa Liginde malup olmayan, deplasmanda gol yemeyen, 4üncü torbadan gelen Milli takmda da 4üncü torbada gelmitik. Açkças bu grupta hak ettik. çok iyi maçlar oynadk, 6 maç da çok iyi oynadk. Baz maçlar çok daha iyi oynadk, bazlarnda ise ne gerekiyorsa onu oynadk. Sadece A plan deil B,C,D planlarn yaptk. Özellikle deplasmanda gol yemeden bitirmek kolay deil. çok önemli, oyuncularm kutluyorum. Lazio ile Romada oynamak kolay deil. Takmda yüzde 50 genç ile çkyoruz. Daha iyi oynayacaz. Hayaller olmadan bir yere varlmaz. 5 maç sonra o evimizde duran kupaya, finale ulamak demek. O kadar basite indi. çok önemli takmlarla oynamama gibi bir durumumuz var. ubat aynda balamayacaz. 12 puanla gol yemeden giden bir takm var. Galatasaray camiasna, yönetimine böyle bir ey gerekiyordu. Buralar seviyoruz. Bu bir gerçek. Buralarda baka oynuyoruz. çok mutluyum. Oyuncularm kutluyorum. Daha iyi günler olacak diye konutu.

HAK ETTK

Hak ederek gruptan çktklarn söyleyen Terim, Açkças öyle totemlerim yok. nandm söylerim. 1nci ile 2nci oynuyor ve puanlar 11e 8. Yenerse 2nci geçiyor, 1inci yenersek fark açyor. Gol yemeden berabere kalrsak 1inci çkyor. Hiç malup olmadan 4üncü torbandan gelmek çok önemli, hep lider olduk biz. Fikstür çekildiinde Lazio ile içerde, sonra 2 deplasman vard. 7 puanla bitirdik. Her maç iyi oynadk. Neredeyse bu maç karlkl hamlelerle geçti. Top ilk 20 dakika bizdeydi. Takmn bask yapmamasn ben istedim. Mesafeyi çok ksalttk ve doru durduk. Lazionun topla oynamas normal. Bir pozisyon dnda pozisyon hatrlamyorum. Hem Diagne, hem de Kerem yoruldu oyundan aldk ve eksik olduumuz hava hakimiyeti bize geçti. Bir gol yeseniz Barcelona ve Dortmund ile oynayacaksnz. Hepsini geçiyorsunuz. lk yar verdiimiz pozisyon harici pozisyon hatrlamyorum. Hak ettiimizi o yüzden söylüyorum. Bu güze bir baar. Bakanmzla toplandk, planlarda hiçbir ey deimedi. Buraya yakyoruz eklinde konutu.

YYM, BANA MKROP BULAMAZ

Salk durumu ile de ilgili Terim, yiyim Allaha ükür, bir eyim yok. Kimse merak etmesin. nce barsak, mide kötü olabiliyor ama iyiyim. Bana mikrop bulamaz dedi.

Hç DURMADAN MAç OYNUYORUZ

Ligi çok erken açtklarn ve sürekli maç oynadklarna vurgu yapan Terim, Biz haftada bir maç oynamyoruz. 27nci maç oynadk. Geçmite ligde tamamna yakn maç oynam olurduk. 14 Haziranda sezonu açtk, bir plan koyduk Galatasarayn kurtuluu bu dedik. Dikenli yollar oluyor, olacaktr. Avrupada iyi gidiyoruz. Ligde de iyi gideceiz. Orada da düzeleceiz. Babelin tehisi doru. Ligde zaman zaman oynamama üzerine, vakit geçirme üzerine eyler yayoruz. Geçirilen vaktin toplamnda uzatmada verilen zaman az. Ne olursa olsun orada da iyi futbol oynadk. Atamadmz bir golü, verdiimiz pozisyonlar var. Daha iyi oynayacaklar. Bu iin yorgunluu kolay deil. Hiç durmadan oynuyoruz ifadelerini kulland.

HER KUPADA DDALIYIM

Bütün yer alnan kupalarda iddial olduunu söyleyen Terim, Bahane sebep sunmuyoruz ama skntlarmz oluyor. Burada kalacaktk. Türkiyede saat 02.00. Bizde 06.30da stanbulda olacaz. Galatasaraylya sorsak, Avrupada sonuna kadar m gidelim, lig mi? Avrupay tercih eder. Ben ikisin de tercih ederim. nallah sonuna kadar Avrupada devam ederiz. Ben her kupada iddialym açklamasnda bulundu.

MOHAMEDN OPSYONU KULLANILACAK, GEDSON çN URAILIYOR

Transfer çalmalarnn sürdüünü belirten Terim, Mohamedin büyük ihtimalle opsiyonunu kullanacaz. Gedsonun durumu baklyor, uralyor dedi.

Ana Sayfaya Git