Fatih Terim Milli Takım'ı bıraktı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşme sonucunda karşılıklı olarak anlaşma sağlandı ve Fatih Terim görevini bıraktı.

Haberler 27.07.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, federasyonun Leventteki tesislerinde bir araya geldi ve Milli Takm brakt. Terimin federasyon ile anlaarak milli takm brakt örenildi.

TFFden açklama:

Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çallan bir takm futbol d konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini ypratma amac tayan bir hal almtr.

Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki ksmnda yollar ayrmann her iki taraf açsndan daha salkl olacana kanaat getirmitir.

Gerek Türkiyede gerek dünyada baarlar ile kendini kantlam ve Türk futboluna büyük hizmetler vermi olan deerli hocamza teekkür eder, bundan sonraki hayatnda baar ve mutluluklar dileriz.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ile yapt görümenin ardndan görevinden ayrlan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terimin, A Milli Takmdaki üçüncü dönemi sona erdi. Türkiye Futbol Direktörlüünün yan sra A Milli Takmn banda bulunan Terim, ay-yldzl ekipte bir maçlk ilk deneyimi hariç, üç dönem görev yapt.

A Milli Takm, Fatih Terim yönetiminde oynad 135 maçta biri hükmen olmak üzere 70 galibiyet ald. Ay-yldzl ekip, Terimin saha kenarnda yönettii 68 resmi ve 67 özel maçta 33 kez berabere kald, 32 kez de malup oldu. Terim yönetiminde, 3ü Yunanistan karsndaki hükmen galibiyetten doan 205 gol atan milliler, kalesinde ise 139 gol gördü.

Üçüncü dönem

A Milli Takm, Fatih Terimin üçüncü döneminde 43 maça çkt. Ay-yldzl takm bu dönemdeki maçlardan, birini hükmen olmak üzere 27sini kazand, 9unu yitirdi, 7sinde de berabere kald.

Milliler, 23ü resmi, 20si özel bu maçlarda, 3ü hükmen galibiyetten doan 69 gol atp, 38 gol yedi.

Türk Milli Takm, söz konusu dönemde sadece 8 maçta gol yollarnda suskun kalrken, 18 maçta ise kalesini gole kapatmay baard.

Ana Sayfaya Git