Fenerbahçe 4 haftada çöktü

Fenerbahçe, Süper Lig'de son 4 haftada 11 puan kaybederek şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı.

Haberler 25.02.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son olarak Kadköyde 20 yl akn süre sonra Galatasaraya kaybeden sar-lacivertliler, son 4 haftada büyük bir çökü yaad.

Süper Ligin ikinci yarsna iyi balayan, önce deplasmanda Gaziantep FKyi sonra da sahasnda ampiyonluk yarndaki rakibi Medipol Baakehiri yenen sar-lacivertliler, 19. hafta sonunda 37 puanla 2. srada yer alyordu.

Sar-lacivertliler için düü 20. haftada Trabzonspor maçyla balad. Deplasmanda rakibine 2-1 yenilen Fenerbahçe, bir sonraki hafta sahasnda Aytemiz Alanyasporla 1-1 berabere kald. Ligin 22. haftasnda bakentte MKE Ankaragücüne kaybeden sar-lacivertlilerde derbide Galatasaray yenilgisi düü halkasnn son zinciri oldu.

Son 4 haftadaki 12 puandan sadece 1ini alabilen Fenerbahçe, bir maç eksik Trabzonsporun 7 puan gerisine dütü. 19uncu haftada 4 puan önünde olduu Galatasarayn da 7 puan arkasna düen sar-lacivertliler, 6. sraya kadar geriledi.

- Son 22 sezonun en kötü ikinci yar balangc

Fenerbahçe, ikinci yarnn ilk 6 haftasnda sadece 7 puan alarak son 22 sezonun en kötü ikinci devre balangcn yaad.

Son olarak 1997-1998 sezonunun ikinci yarsndaki ilk 6 maçnda bu kadar kötü bir performans sergileyen sar-lacivertliler, sadece 6 puan toplayabilmiti. Fenerbahçe, bu süreçte kaybettii puanlar yüzünden söz konusu sezonda ampiyonluktan oldu. Sar-lacivertliler, 1997-1998 sezonunu 75 puanla zirvede bitiren Galatasarayn 4 puan gerisinde 2. srada tamamlamt.

- Kadköy dütü

Fenerbahçe, kalesi olarak gördüü, iç saha maçlarn oynad Kadköydeki Ülker Stadnda bu sezon çok fazla puan kaybetti.

Galatasaraya kar 20 yllk serisini de kaybeden sar-lacivertlilerin bu yenilgiyle puan kayb 10a yükseldi.

Bu sezon Ülker Stadndaki 11 maçn 4ünde puan kayb yaayan sar-lacivertliler, 2er beraberlik ve yenilgi ald. Antalyaspordan sonra Galatasaraya da taraftar önünde yenilen Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonsporla da berabere kald.

- Yanaln tercihleri tartma konusu

Fenerbahçede son haftalarda yaanan düüte teknik direktör Ersun Yanaln kadro tercihleri de tartma konusu oldu.

Yanaln stoperde srar ettii orta saha oyuncusu Jailson, son iki iç saha maçnda 3 penaltya sebebiyet verdi. Tolga Cierciyi sol kanatta görevlendiren ve taraftarn bu konuda tepkisini alan Yanal, derbiye 9 ay sonra ligde ilk 11 ans bulan Tolgay Arslanla balad.

Savunma ve orta saha tercihleriyle eletirileri üzerine çeken Yanal derbiden sonra taraftarlar da istifaya davet etti.

Ana Sayfaya Git