Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, Bodrum'da konuştu

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki 3 bin yıllık Antik Tiyatro'da yaklaşık 4 bin Fenerbahçeli ile buluşan başkan adaylarından Ali Koç, hem projelerini anlattı, hem de seçime 9 gün kala kendisi hakkında çıkartılan iddia ve iftiralara sert yanıt verdi.

Haberler 27.05.2018 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koç, kendisinin siyasete geçmek istediini, hatta bakan olmak istediini iddia edenlerin ayrca FETÖcü olduunu söylerken, suç duyurusunda bulunduklarn belirterek, Ciddi ciddi FETÖ yaplanmas içinde olduumu ve bu kanal kullanarak siyasete gireceimi anlatyorlar. 101 kii hakkmda BMERe suç duyurusunda bulunmu, gülüyorsunuz buna ama gülmeyin bu ciddi bir suçlama, tüm bunlar için elimi tan altna koyuyorum dedi.

Fenerbahçe eski bakanlarndan Ali en ile Ali Koçun yönetiminde bulunan adaylarnda ilgi ile izledii buluma dün akam saat 21.00de Egenin konseri ile balad. Ege, çounluu Ege yöresine ait türküler olmak üzere zmir Marn da söyledi. Geceye katlan taraftarlar sk sk, Mustafa Kemalin askerleriyiz, Ali Koç Bakan Fenerbahçe ampiyon slogan att. Yaklak bir saat süren konserin ardndan konumasna Ali ene kendisini desteklediinden ötürü teekkür ederek balayan Ali Koç, Ali Koç bakan Fenerbahçe ampiyon diye baryorsunuz ama önce bakan olalm. Esas hak eden kii, bu tezahüratn sahibi Ali ene teekkür ediyorum. Hak edelim, ondan sonra ifadelerini kulland.

Koç, basketboldaki baary ile ilgili olarak, Bizim arzumuz 20 Nisanda beraber olmakt ama olamadk, çünkü 1 gün öncesinde kupa maç vard. Bundan sonrada konumak içimizden gelmedi. Bugün sözümüzü tutmann keyfini yayorum. 2-3 gündür size çok ey anlatacam var, Bodrumu seyredin, dinleyin demitim. Basketbol takmmz tebrik etmek istiyorum. Bize büyük gurur yaatyorlar. Üst üste 3 final. Büyük baar. 15 say geride olsak bile bu maç kazanabiliriz diyebiliyoruz. nallah esiz hocamzn liderliinde daha çok uzun yllar bu baarlar keyifleri tadarz. Bugün Avrupada 1 numaral basketbol kulübü Fenerbahçe. Bunun için yönetimimizi, Dou Grubunu, Ülker Grubunu ve tüm emei geçenleri kutlamak istiyorum eklinde konutu.

AVRUPAYI ÖZLEDK

Fenerbahçe Bakan aday Ali Koç, seçime az bir süre kaldna vurgu yaparak, Avrupay özledik. Avrupada anlmay özledik. Dostu dümanndan daha fazla, halkn takm Fenerbahçeyi özledik. Gönül ister ki futboldaki ampiyonluu da konusaydk. Umarm önümüzdeki sezon olur. Bugün geldiimiz noktada maalesef bir rakibimizin 2 ampiyonluun gerisine dütük. Kesinlikle bunu kabul edemeyiz, kanksayamayz. En ksa sürede ampiyonluk saylarn eitleyip rakiplerimizi geçmek zorundayz. 1 hafta sonra pazar akam inallah iyi bir örnek seçimle, Fenerbahçe Kulübü bir seçim dönemini daha bitirmi olacak. Ocak ayndan itibaren neler yamak istediimizi anlatmaya baladk. Projelerimizi anlatmaya baladk, anlattklarmz küçümsendi ve sonra kendileri tarafndan proje olarak sunulmaya baland. Altyapdan, pilot takmdan bahsediliyor. Bunlarn iyi eyler olduunu gördük. Bugün size içimi dökmeye ihtiyacm var. Bu süreçte neler yayoruz, neler yaadk, neler yaayacaz bilin ifadelerini kulland.

FENERBAHçENN MAL BAIMSIZLII TEHLKEDE

Fenerbahçenin mali tablosu ile ilgilide konuan Koç, Mali bamszlmz tehlikede. nanlmaz bir borç stou tayoruz. Sürekli faiz ödüyoruz, gelirlerimiz azalyor. Buna mukabil bakanmz da, Sknt yok, bunu karlayacak gücümüz var diyor. Belki de biz yanl biliyoruz. O yüzden çkalm televizyona diyoruz. Bizim birinci önceliimiz mali sorunlar adreslemek. Göreve geldiimizde Fenerbahçe Kulübünde belki imdiye kadar hiç yaplmam bir sermaye koymay düünüyoruz. Yeni sponsorluklara dair çalmamz var. Öyle bir hava yaratlyor ki sanki ben Fenerbahçe hisselerini satn alacam. Hayr. Fenerbahçe hisselerinin sahibi Fenerbahçe Derneidir. Fenerbahçe hiçbir sermaye grubu altnda olmayacaktr. Malezya hakknda bir açklama yapm ama satr aralarnda bana da gönderme var. Bizim hayalimiz mevcut futbol anlaymz batan aaya deitirmek. Bizi en çok etkileyen unsur baarl kulüplerin futbol anlay, futbol lisan var. Altyapdan A takma kadar herkes ayn lisan konuuyor. Biz de diyoruz ki Fenerbahçe Kulübü, rasyonel davranmal ve günü kurtarma politikasndan kurtulmal. Akademi sistemi kurulmal. Havuz kaynamzdan, öz kaynamzdan sporcu yetitirmek zorundayz. 74 milyonluk bir nüfustan çkan futbolcu saysna bakn, 3 milyonluk Türk nüfustan Almanyann çkard futbolculara bakn. Bizim neyimiz eksik, Ajax yapyor, Dortmund yapyor, yan bamzda Altnordu yapyor eklinde konutu.

FENERBAHçENN SABRI VE VZYONU EKSK

Genç taraftarlar içinde projeler gelitirdiklerini belirten Koç, Fenerbahçenin neyi eksik? Vizyon eksik, sabr eksik. Biz de bunlar yapabiliriz. Ne oldu da bugün 20 bin kiiye kar oynuyoruz. Bizim en önemli projemiz, olumsuz eletirilerden ders alan camiasnn eletirilerden kendisini daha iyi yapacak bir Fenerbahçe olmak. Her eletireni ötekiletirirsek demokrasinin gerçeklerini yaatamayz. Örencilerimizin en büyük sorunu kombine alamamak. Kale arkas tribünlerinden birini ksa vadede, orta vadede de basketbol salonunda örencilerimize özel bir tribün yapalm. Burada maliyetin yarsn sponsor karlayacak ifadelerini kulland.

EN BÜYÜK PROJEM: KÜFÜRSÜZ STAT

Ali Koç, Fenerbahçenin örnek bir kulüp olmasn gerektiini belirterek, Bugün Türkiyemizi ayrtran o kadar unsur var ki. Futbol sporun banda gelmemeli. Sporun büyük iyi niyetlerini yanstmak zorundayz. Bizim en büyük hayalimiz küfürsüz stat. Biz örnek olacaz. Görün, dier kulüpler bizi takip edecek. Bu fitili biz ateleyeceiz. Sayg görmek istiyorsak sayg göstermeliyiz. Sevilmek için önce sevmeliyiz açklamasn yapt.

GALATASARAYI TEBRK EDERM

Ali Koç, seçimde kulüp olanaklarnn herkese eit olmas gerektiini belirterek, imdi kalbime dokunan konulara geldik. Ocak aynda bu yola çktmzda divanda dedim ki, kazanmak için her eyin mubah olmad, demokrasinin ön planda tutulduu, kazanann da kaybedenin de birbirini kucaklad bir seçim olsun dedim. Bunu yaparken de tango için iki kii gerekir dedim. Yaadklarmzn bazlarn bilseniz, sen deli misin bu ilerle urayorsun dersiniz. En moralimizin düük olduu srada, saldrya uradmzda, siz bizim moralimiz oldunuz. Bizi karalamaya çaltlar, tiörtlerden para kazanyorlar diyorlar. nann insanlar alyorlar o tiörtü. Kimsenin kafasna sklmyor bunu aln diye. Ben bir daha aday olaym veya olmayaym bu yaananlar bir daha yaanmayacak. Bugün bize Faruk Ilgaz Tesisleri kapal. Bakan burada siyaset istemiyor dediler ama gördük ki siyasetin dik alas orada yaplyor. Beni hiçbir televizyonda göremezsiniz ama baz televizyonda Ali Koçu karalayanlar görürsünüz. Tesisler eit mesafede olmal, medyas da... Galatasaray da bugün seçim yapyor. 4 adaya da kulübün bütün üye bilgileri verildi. Sadece seçim amaçl olmak üzere üyelere bilgilerinizi iletebilirsiniz, bunun dnda bir ilem yaplrsa hukuki ilem yaplr diye üye bilgileri adaylara verildi. Galatasaray demokrasi deerlerini üst düzeyde tuttuu için tebrik ederim dedi.

3 TEMMUZ FENERBAHçE TARHNN EN KARA GÜNLERDR

3 Temmuz sürecine de deinen Ali Koç, Fenerbahçe için 3 Temmuz tarihinin en kara günleridir. Allah hiçbir rakibimize böyle bir ey göstermesin. Allah korusun. Tekrar biz böyle bir eyle karlarsak bu camiann her ferdi o günkü reaksiyonu gösterecektir. Bakanmz yine böyle bir eyle kar karya kalrsa ilk ben olacam yannda. Ancak, burada çelikiler var. 30 Mays 2015 ylnda mahkeme kararn bekliyorum dedi, mahkeme beraat karar verdi. 20 Ekimde Yargtay karar dedi. Fenerbahçenin 2012den sonra yaad olumsuzluu sadece 3 Temmuza balayamayz ifadelerini kulland.

DEFTERLER AçALIM VE HERKES BLSN

Konuma annda ses tonunun yükseldii gözlenen Ali Koç, Gelelim iddialara ve iftiralara. Bizim dinimizdeki en büyük günah iftiradr. Ben isterdim ki bu bir seçim kampanyas olsun, herkes projelerini anlatsn, iki aday da niye ben seçilmeliyim diye birbirlerini ifade etsin. Televizyona çksn, beraber veya ayr... Bu bir karalama kampanyasna döndü. Ben de dedim ki bçak kemie dayand. Dier taraf 3 Temmuz dnda projelerini ilemiyor, neden Ali Koç aday, kapal kaplar arkasnda onu anlatyor. Para vermedi dediler. 3 Temmuzdan itibaren kim kulübümüze ne koymu açalm defterleri. Defterleri açalm ve herkes bilsin. 2014te bakanmzla aramz açld. Yeniden yarglanma srasnda buraya katlanlara teekkür mektubu yolladk. Ona çok sinirlendi ve hakarete dayal eyler söyledi. Bugün elime bir dosya geldi, datyorlarm. Benim bakan aday olacam konuuluyor. Ayptr. Ben bundan çok rahatszm. Baz medya kanallar bunu ilemeye baladlar. Bu sefer 2024 dediler. Bakanlk seçilecekse, liderliinizle yapacanz projelerle... Böyle komplo teorileri Fenerbahçeye yakmyor. Ben Samandray, ükrü Saracolunu satacakmm. hanet kelimesi çok ar bir kelimedir. Ben çalmas çok zor bir insanmm, o yüzden Obradoviç ile çalmayacam kendisine söylemiler diye konutu.

FETÖ BEN BAKAN YAPACAKMI

Bakan aday Ali Koç, FETÖ suçlamalar ile ilgili olarak, Geçenlerde bana bir kumpas kuruluyor, bama bir ey gelirse siz mesulsünüz dedim. Bu ciddi bir i. Bugün ülkemizde en büyük suç FETÖ, FETÖcü olmak. Divanda 3 Temmuzda korktu kaçt diyorlar. Ocak ay sonunda benim hakkmda suç duyurusunda bulunulmu. Bana geldiinde deli saçmas dedim. 101 gerçek kii sizi BMERe ikayet ediyorsa bu çocuk oyunca deil. Ülkemizde Genelkurmay Bakanna terörist denildi, hapse konuldu. Önemli deil demitim, sonra baktm ki bakanmz ve bakanmzn konutuu insanlar anlatyor. Benim ciddi ciddi FETÖ yaplanmas içinde olduumu ve bu kanal kullanarak siyasete gireceimi anlatyorlar. Bana kapal zarfta bir kurye geldi. Vefa Beye gösterdim, gözlerine inanamad. Bakanmza iletti ve söyledi. Hala 101 kiinin ismini verin deniyor. Örgüt beni 13 Aralk 2008-2 Ocak 2009 tarihinde 1936 görümemi kayt altna alm. Uluslararas uyuturucu ve tarihi eser kaçakçl üphesi ile dinlenmiim. Maduriyet yaratyorsun dendi, ben gücümü sizden alyorum. Vefa bakana da gösterdim. Bunu bilmek sizin hakknz. Soruyorum bakanma, Sizce ben FETÖcümüyüm, deil miyim, Sizce ben en kötü günlerimde ayakta dimdik durarak elimden gelen her türlü maddi manevi destei verdim mi vermedim mi? Ben FETÖcümüyüm? FETÖcü isem neden beni yönetime davet ettiniz. Sizi hiç tanmamm. Siz de beni hiç tanmamsnz. Ben bakan olsam gençlerin önünü açarm, aabeylik yaparm. Aday olacaklar erkek gibi çksn dedi. Ben de çktm aday oldum. 3 Temmuz yaklayor. Hep birlikte bu noktaya geldik. Yaptnz eyler için ne kadar teekkür etsek azdr. Bizim kampanyasn en önemli taraf imza. Bakanmz da imza verdi onu çerçeveleteceim. mza kampanyas deiim ve dönüüm isteyenler için sembolik bir ey. Bu imza kampanyas bugüne kadar 10 bine yakn kii üye bilgilerini bize verdiler. Müthi bir i. Onlarn kemik oyu varsa bu da bizim kemik oyumuz. mza toplamak niye önemli? Bu kitlesel bir hareket. Bir bakan gelecek, ertesi gün her ey düzelecek. Böyle bir ey yok. Bunu hep beraber baaracaz. Bunu balattk imza kampanyasyla. Kime oy verirseniz verin 3 Haziranda oyunuzu verin. 2 Haziranda o kadar önemli. Her eyin mubah olduu ortamda orada neler olur bilmiyorum. nallah istemediimiz sürprizlerle karlamayz dedi.

Yaklak iki buçuk saat konuan Ali Koç ardndan Bodrumdan ayrlmak üzere Milas-Bodrum Havalimanna gitti.

Ana Sayfaya Git