Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hiçbir yere gitmiyor; Mayıs'ta da aday olacak!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Mayıs ayında yapılacakolan kongrede Başkanlık seçimlerinde yeniden var olacağını ve hiçbir yere gitmeyeceğini açıkladı. Aziz Yıldırım: “Mayıs’ta bırakmıyorum, burdayım” ifadelerini kullandı.

Haberler 30.01.2016 - 12:29 Son Güncelleme : 30.01.2016 - 12:29

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Mayıs ayında yapılacakolan kongrede Başkanlık seçimlerinde yeniden var olacağını ve hiçbir yere gitmeyeceğini açıkladı. Aziz Yıldırım: Mayısta bırakmıyorum, burdayım ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

Divan Kurullu toplantısında açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, Fenerbahçenin geleceğiyle ilgili konuşmak istiyorum. Bunu burada sizlere ilk defa anlatacağım. Mayıs ayında da bırakmıyorum, buradayım. Mayıs ayında sizlerin hazırladığı bütçeleri buraya getireceğiz. Fenerbahçe bir karar aşamasına gelecek. Amatör şubeler Fenerbahçenin bir yüküdür. Basketbolun masrafı 20 milyon avro, voleybol açık veriyor, masa tenisi açık veriyor, yüzme açık veriyor. Dokuz branş açık veriyor. Artık Fenerbahçe camiasının karar verme noktası geldi. Bu kararı genel kurul verecek. dedi.

Aziz Yıldırım, Süper Lig A.Ş. ile ilgili olarak Süper Lig A.Şye sadece yayın gelirleri için Evet diyorum. Biletime başka bir şeyime karışamaz. derken çıkması gündemde olan Kulüpler Yasası ile ilgili de Kulüpler Yasası neden çıkıyor? Kulüp başkanlarını hırsız görüyorsunuz. Bunu önleyecek kanunlar zaten var. Denetleme yapmıyorsanız, olmaz. 6222 gibi bir sabah yine yasa çıkacak. İnsanlar yine hapse gidecek o zaman tartışacağız. ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı, Türkiye Kupasında da zarar ettiklerini belirterek Bu kupada final oynayıp kazanamazsanız zarar ediyorsunuz. Buna bir çare bulunmazsa bir daha bu kupaya katılmayacağız. Ne ceza verirlerse versinler. Bu kupada zarar ettiğimiz için UEFAnın Finansal Fair Play kurallarına uyum sağlayamıyoruz. dedi.

Aziz Yıldırım, amatör branşlar için de devletten destek beklediklerini belirtti ve statların kulüplere verilmesini isteyerek Eğer devlet, kulüplere destek olmasını istiyorsa statlarını, arazilerini kulüplere vermeli. Her yıl kulüpler bir sürü kira parası ödüyor. şeklinde konuştu.

Transfer gündemini de değerlendiren Aziz Yıldırım Emenike için West Hamın kiralık isteği var. 1 milyon avro kiralık parası ve istedik. Salih Uçan için de kiralama yetkisi istendi. Bize gönderin dedik, Roma tutmaya karar verdi. dedi.

Türkiyedeki menajerlik sistemini de eleştiren Aziz Yıldırım, Menajerlerin eskiden bir yasası vardı belli kritlerlere göre bu işi yapabiliyorlardı. Artık herkes menajer oluyor. Bundan sonra Türk oyuncular menajeriyle gelirse onlarla anlaşmayacağız. çünkü menajerler oyuncuları benim bağlantılarım var seni Milli Takıma seçtireceğim diyerek kandırıyor. Bunu TFF de bilsin. Gerekli önlemleri alsın. şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM KİMDİR, BİYOGRAFİSİ?

Diyarbakırın Ergani ilçesinde 2 Kasım 1952 yılında dünyaya gözlerini açan Aziz Yıldırım Türk iş adamı, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanıdır.

Hayatı

İlkokul ve lise eğitimini Düzcede yapmıştır. Düzcede amatör futbol (Hamidiyespor Kulübünde) oynamıştır. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisinden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. NATO Altyapı ihalelerine de katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir. Düzcespor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticiliği

1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübünün yönetimde görev aldı. 1991-1992 sezonunda futbol şube sorumlusu oldu. 15 Şubat 1998de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçükten bir oy fazla alarak başkan seçildi. 1998 yılından beri aralıksız olarak Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanlığını yürütmektedir.

Başkanlığı döneminde futbol takımı ile 6 lig şampiyonluğu 7 lig ikinciliği yaşamıştır. Takım, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline ve UEFA Avrupa Ligi yarı finaline Aziz Yıldırım başkanlığında ulaşmıştır. Başkanlığında Fenerbahçe Spor Kulübü, aynı sezonda futbol, kadınlar ve erkekler basketbol, kadınlar ve erkekler voleybol branşlarında lig şampiyonu olmuş, 5te 5 şampiyonluk yaşamıştır. (2010-11 sezonu)

Başkanlığı döneminde kulüp yatırımlarına büyük önem vermiş, Şükrü Saraçoğlu Stadını parça parça yıkarak yeniden yaptırmış, basketbol takımına yepyeni bir salon yaptırmıştır: Ülker Sports Arena. Düzce Topuk Yaylasında kamp tesisleri yapılmış, Faruk Ilgaz tesisleri yenilenmiş, Ankarada konaklama tesisi yapılmıştır.

Başkanlığı döneminde Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğünü değiştirmeyi genel kurula sunmuş ve tüzüğün değişmesinde önemli katkısı olmuştur. Yenilenen tüzükle birlikte Hedef 1 Milyon Üye projesini başlatmıştır. Bu projeyle birlikte başkanlığı döneminde Fenerbahçe Spor Kulübü, üye sayısını arttırmıştır.

31 Mayıs 2015 tarihinde yapılan seçimde rakibi Hulusi Belgünün 1144 oy aldığı genel kurulda Aziz Yıldırım 5504 oyla 12. kez sarı lacivertli kulübün başkanlık koltuğuna oturdu ve seçim öncesi yapmış olduğu konuşmada 6 Haziranda ki Şike Davasının ardından görevi bırakacağını açıklamıştır.

Şike Davası

Aziz Yıldırım şike davası kapsamında 3 Temmuz 2011de Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek ve Şike yapmak iddiasıyla gözaltına alındı.

Daha sonra savcılık tarafından ifadesi alınan Yıldırım, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kaldı. Şike davasında 23. duruşma sonunda hüküm giymesine rağmen tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Mahkeme kararları

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davası kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırımı Süper Lig de ki 13 maçta yargıladı. Bu 13 maçın 6sından beraat eden Yıldırımın, 4 müsabakada şike yapmak, 3 müsabakada teşvik primi vermek suçlarını işlediğine hükmedildi. Mahkeme ayrıca Aziz Yıldırıma 18 bin 750 gün adli para cezası da verdi. Aziz Yıldırımın mali durumunu dikkate alan mahkeme, bu cezanın günlüğü 70 TLden toplamda 1 milyon 312 bin 500 TLye yükseltilmesine ve bu cezanın 20 eşit taksitle ödenmesine karar verdi. Mahkeme, Aziz Yıldırım hakkında Spor kulüplerinde ve federasyonlarda görev yapmaktan yasaklama ve Stadyumlara giriş yasağı kararları verdi. Mahkeme tarafından toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezası, 1 milyon 312 bin 500 lira para cezası ve sportif olarak çeşitli cezalara çarptırılan Yıldırım, kararı temyiz etti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi 17 Ocak 2014 tarihinde hakkındaki hükümleri onadı.

Hükmün infazını gerçekleştirecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz eden Yıldırımın itirazı 23 Haziran 2014 tarihinde mahkeme tarafından kabul edildi. Buna göre Aziz Yıldırımın infazı durdurulmuş ve yeniden yargılanmasına karar verilmiştir.

Mahkemenin Aziz Yıldırım ile ilgili şike ve teşvik primi kararları: (Kararlar Yargıtay tarafından onanmış ve hüküm kesinleşmiştir.)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır