Fenerbahçe derbide Beşiktaş'ı ağırlayacak

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Dirar ve Van Persie forma giyemeyecek, Skrtel'in durumu ise maç saatinde belli olacak

Haberler 23.09.2017 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe, Süper Ligin 6. haftasnda bugün Kadköyde Beikta konuk edecek.

Sezon banda UEFA Avrupa Ligine erken veda eden ve Süper Lige de kötü bir balangç yapan sar-lacivertliler, derbiyi kazanarak çka geçmeyi hedefliyor. Geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyasporu 4-1 malup eden Fenerbahçe, Beikta derbisinde de kazanarak bu sezon ligde ilk defa üst üste 2 galibiyet almak istiyor. lk 5 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Fenerbahçe, 8 puanla derbiye Beiktan 5 puan gerisine çkacak. Ülker Stadnda saat 19.30da balayacak derbiyi hakem Ali Palabyk yönetecek.

- Dirar ve Van Persie yok, Skrtel belirsiz

Fenerbahçede sakatl bulunan Nabil Dirar ile Robin van Persie, derbide forma giyemeyecek. Bu iki futbolcunun yan sra sar-lacivertlilerde Slovak futbolcu Martin Skrtelin de durumu belirsizliini koruyor. Tecrübeli futbolcunun son durumu maç saatinde belli olacak. Aytemiz Alanyaspor maçnda sakatlndan dolay görev yapamayan Mehmet Topal ise teknik direktör Aykut Kocamann ans vermesi durumunda sahada yer alacak.

- Kaleci tercihi ve muhtemel 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbi için kalede Volkan Demirel ile Carlos Kameni arasnda tercih yapacak. Ligde ilk 4 hafta Volkana, son maçta ise Kameniye ans veren Aykut Kocamann, derbide kaleyi tekrar Volkana teslim etmesi bekleniyor.

Fenerbahçenin Beikta karsndaki muhtemel 11i öyle:

Volkan Demirel, Mauricio Isla, Luis Neto, Roman Neustaedter (Martin Skrtel), Hasan Ali Kaldrm, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Mathieu Valbuena, Giuliano, Vincent Janssen.

- Kadköyde son 7 resmi maçta galibiyet yok

Fenerbahçe, Ülker Stadnda oynad son 7 resmi maç da kazanamad.

Kadköyde son galibiyetini ligde 30 Nisanda çaykur Rizespor karsnda elde eden Fenerbahçe, iç sahada daha sonra ligde 4, kupada 1, Avrupada ise 2 maç galip bitiremedi. Fenerbahçe 145 gün sonra seyircisi önünde galibiyet sevinci yaamak için sahaya çkacak.

- Kalesini gole kapatamyor

Fenerbahçe, oynad son 17 resmi karlamada da kalesinde gol gördü.

Geçen sezon oynad son 8 resmi karlamann tamamnda kalesinde gol gören Fenerbahçe, bu sezon yapt 9 maçta da kalesini gole kapatamad.

Sar-lacivertliler, en son geçen sezon deplasmanda Galatasaraya kar oynad lig müsabakasndan 1-0lk galibiyetle ayrlm ve kalesinde gol görmemiti.

- Volkan Demirel 600. maç için ans bekliyor

Sar-lacivertlilerin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, derbide forma giymesi durumunda profesyonel kariyerinin 600. resmi maçna çkacak.

lk profesyonel maçna o zamanki adyla 2. Lig, imdiki ismiyle TFF 1. Ligde 24 Eylül 2000de Kartalspor formasyla Saryer karsnda çkan Volkan, kariyerinde 17 ylda 599 kez sahada yer ald.

- Son 8 derbiyi kaybetmedi

Fenerbahçe, oynad son 8 derbi maç da kaybetmedi.

Son olarak 27 Eylül 2015te deplasmanda Beiktaa 3-2 yenilen sar-lacivertliler, daha sonraki 8 derbide dörder galibiyet ve beraberlik ald.

Fenerbahçe bu maçlarda Galatasaray ve Beiktan filelerine toplam 8 gol atarken sadece 2 gol yedi ve 6 derbide kalesini gole kapatt.

Ana Sayfaya Git