Fenerbahçe, PFDK kararlarından rahatsızlık duyduğunu bildirdi

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş derbisiyle ilgili açıklamada bulundu. Sarı-lacivertli kulüp, derbide yaşanan olaylar sonrası PFDK tarafından verilen cezalardan rahatsızlık duyulduğunu, Şenol Güneş'e verilen cezayı sindiremediklerini ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na ceza verilmemesine yazılı bildiri ile tepki gösterdi.

Haberler 30.09.2017 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçeden yaplan açklama u ekilde: Geçtiimiz hafta sonu Beikta A.. ile oynanan maçtan sonra iki kulübün baz mensuplar TFF Hukuk Kurulu tarafndan PFDKya sevk edilmitir. Yöneticimiz Önder Frat devre arasnda müsabaka hakemlerine Hocam amma eyyam yaptn. eklinde bir söylemde bulunmutur. TFF Hukuk Kurulu bu söylemi sportmenlie aykr hareket olarak nitelendirerek yöneticimizin cezalandrlmasn PFDKdan talep etmitir.

Beikta A.. Teknik Direktörü Sayn enol Güne ise müsabaka srasnda müsabaka hakemine (her ne kadar resmi yaync kuruluun görüntülerinde o...... çocuu eklinde küfür ettii açk bir ekilde görüntülenmi olmasna ramen) Yeter artk Allah belan versin. S..tir git. Artislik yapma eklinde beyanda bulunarak hakaret ettii gerekçesi ile TFF Hukuk Kurulu tarafndan PFDKya sevk edilmitir.

Beikta A.. yöneticisi Sayn afak Mahmutyazcolu ise müsabakadan bir gün sonra müsabaka hakemine emek hrsz demi ve bu açklamas TFF Hukuk Kurulu tarafndan sportmenlie aykr bulunarak PFDKya sevk edilmitir.

PFDK 28.09.2017 tarihli toplantsnda yöneticimiz Önder Frat eylemi sebebi ile 3 ay hak mahrumiyeti cezas ile cezalandrmtr. Kurul Sayn enol Günein sözlerini hakaret olarak nitelendirmemi bu sözleri sportmenlie aykr bularak Sayn enol Günee bir müsabakadan men cezas vermitir. Sayn afak Mahmutyazcolunun emek hrsz açklamasnda ise suç unsuru bulunmam ve hakknda ceza tayine yer olmad karar verilmitir. Kiiler ve söyledikleri sözler temsilci ve hakem raporlarndan aynen alnmtr. Söylenen sözlere nispetle verilen cezalarn oransallk ilkesine ve hakkaniyete uygun olmad tartmasz bir gerçektir.

Ancak bundan da ötesi kantar kaçan terazinin en açk örnei PFDKnn bu kararlar ile somut bir biçimde ortaya çkmtr. TFFnin yetkili disiplin organ tarafndan verilen TFF Hukuk Müfettileri tarafndan da Tahkime götürülmeyecei için kesinleecek bu kararlar, hakemlere küfür ve hakaret etmenin önünü açan, hakeme kar edilen küfür ve hakaretleri normalletiren emsal karar mahiyetinde olacaktr. Oysaki gerek TFF Bakan Sayn Demirören gerekse MHK Bakan Sayn Namolu hakeme yönelik sert eletiriler üzerine yaptklar her açklamalarnda hakemlerin korunmas, eletirilip ypratlmamalarnn gerektiini beyan etmekte, hakemlerin arkasnda olacaklarn ifade etmektedir. Görünen odur ki, TFF bu açklamalarnda samimi deildir. Beikta A.. mensuplarnn hakemlere yönelik bu kadar açk, ar küfür ve hakaretlerinin, PFDK tarafndan yaplan basit bir niteleme oyunu ile hafifletilmesinin ve ilgililerin ar cezalardan kurtarlmasnn Türk Futboluna hiçbir faydas yoktur. Oysa ki, PFDK Türk Futbolunun bir yarg organdr ve Türk Futboluna faydal olmak zorundadr.

Bu emsal kararlardan çkardmz sonuç, TFF ballarndan herhangi bir kimsenin bundan sonra Sayn enol Güne ve Sayn afak Mahmutyazcolu tarafndan müsabaka hakemine yönelik söylenen sözlerin benzerini müsabaka hakemlerine söylemeleri halinde alacaklar cezann en çok bunlarn ald ceza kadar ceza alacadr. Bizim içimize sinmeyen bu durumu iddetle knyor, TFF Bakan ve Yönetim Kurulunu, MHK Bakan ve MHK Üyelerini Türk Hakemlerini aalamaya zemin hazrlayan bu karara kar harekete geçmeye davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git