Fenerbahçe sil baştan

Sarılacivertliler, transfer döneminde 11 oyuncuyu kadrosuna katarken, geçen sezon başı kadroda yer alan 7 futbolcuyla yollarını ayırdı

Haberler 02.09.2018 - 12:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe, bekler dnda her pozisyona oyuncu takviyesi yapt

Sarlacivertliler, transferde genç isimlere arlk verdi

Sezona, bakann, yönetimini ve teknik ekibini deitirerek yeni bir yaplanmayla giren Fenerbahçe, kadrosunu da batan aaya yeniledi.

Transfer döneminde kadrosunu 11 futbolcuyla güçlendiren sarlacivertliler, geçen sezon ba kadroda bulunan 7 oyuncuyla ise yola devam etmedi.

Sportif direktör Damien Comollinin göreve gelmesiyle transfere hzl bir giri yapan Fenerbahçe, Berke Özer, Bar Alc, Ferdi Kadolu, Michael Frey, Diego Reyes, Jailson Marques Siqueira, Harun Tekin ve Tolga Cierciyi bonservisiyle takma kazandrd.

Sarlacivertliler, Andre Ayew, slam Slimani ve Yassine Benziay ise kiralad. Bu isimlerde Ayew ve Benziann satn alma opsiyonu sarlacivertlilerde bulunuyor.

Fenerbahçe, bu transfer döneminde, geçen sezon ba kadroda yer alan Jose Fernandao, Ahmethan Köse, Giuliano Victor de Paulo, Josef de Souza, Luis Neto, Samed Karakoç ve Vincent Janssen ile de yollarn ayrd.

Geçen yl kiralk olarak takmdan ayrlan Salih Uçan, ayn ekilde Empoliye gönderildi. Fenerbahçe, 4 yldr baka takmlara kiralad Beykan imekin sözlemesini ise karlkl olarak feshetti.

Sadece bekler deimedi

Fenerbahçe, transfer döneminde sadece beklerinde deiiklie gitmedi.

Kaleci, stoper, ön libero, merkez orta saha, forvet arkas, hücumun kanatlar ve santrfor pozisyonlarna en az bir oyuncu takviyesi yapan sarlacivertliler, savunma beklerinde ise transfere ihtiyaç duymad.

Transfer dönemi karl geçti

Fenerbahçe, bu sezon en karl transfer dönemlerinden birini geçirdi.

UEFAyla olan Finansal Fair Play (FFP) anlamas sebebiyle transfer yapabilmesi için oyuncu satmas gereken sarlacivertliler, Suudi Arabistana gönderdii 3 futbolcudan 25 milyon avro kazand.

Jose Fernandaoyu 2.5 milyon avroya El Wahdaya satan Fenerbahçe, Giuliano Victor de Pauloy 10.5 milyon avroya El Nassra, Josef de Souzay ise 12 milyon avroya El Ahliye gönderdi.

Fenerbahçe, Tolga Cierci ile Diego Reyese bonservis ücreti ödenemezken, dier 9 oyuncuyu yaklak 18 milyon avro harcayarak transfer etti. Sarlacivertliler, oyuncu gelirgider dengesinde yaklak 7 milyon avro kar etti.

Transferde gençlere arlk verildi

Fenerbahçe, transfer döneminde kadrosuna katt genç futbolcularla dikkati çekti.

Geçen sezon arlkl olarak ilk 11de forma giyen Josef de Souza (29), Giuliano (28), Fernandao (31) ve Luis Neto (30) gibi ya ortalamas yüksek oyuncularla yollarn ayran sarlacivertliler, transferde ise gençlere arlk verdi.

Kadrosuna bonservisiyle katt oyuncularn tamamn genç isimlerden seçen Fenerbahçe, kiralad futbolcularda ise tecrübeyi tercih etti.

Sarlacivertlilerin bonservisiyle transfer ettii futbolcular arasnda en yal isim kaleci Harun Tekin (29) oldu. En genç futbolcularda ise 18 yandaki Berke Özer ve 19 yandaki Ferdi Kadolu ön plana çkt.

Sar lacivertlilerin bu isimler dnda kadrosuna katt oyunculardan Jailson 22, Michael Frey 24, Bar Alc 21, Diego Reyes 25 ve Tolga Cierci 26 yanda bulunuyor.

Kiralk oyunculardan Yassine Benzia 23, Andre Ayew ise 28 yanda. Fenerbahçenin 29 yandan büyük tek transferi ise Cezayirli santrfor slam Slimani (30) oldu.

Brezilyallardan vazgeçmedi

Fenerbahçe, yeni sezonda da kadrosunda Brezilyal futbolcu bulundurma geleneini sürdürecek.

Transfer döneminde kadrosundaki 3 Brezilyal oyuncusuyla da yollarn ayran sarlacivertliler, bu gelenei yeni sambac Jailson Marques Siqueirayla sürdürecek.

Fenerbahçede son olarak 200020001 sezonu kadrosunda Brezilyal futbolcu yer almamt.

Yabanc says at

Fenerbahçe, yabanc says snrlamasn at.

Türkiye Futbol Federasyonuna, Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupasnda oynatmak için 14 yabanc futbolcu ismi bildirecek Fenerbahçede bu say u anda 15 oldu.

Fenerbahçe, bir isme lig lisans çkarmayacak. Bu ismin ise büyük bir ihtimalle kaleci Carlos Kameni olmas bekleniyor.

Fenerbahçe, Birlemi Milletler gibi

Fenerbahçenin bu sezon kadrosunda Türk oyuncularla birlikte 14 ülkeden futbolcu yer alacak.

Sarlacivertlilerde Türk isimlerin dnda kadrosunda Fas ve Cezayirden ikier, Kamerun, Rusya, Slovakya, ili, Meksika, Makedonya, Fransa, Brezilya, Gana, spanya ve sviçreden ise birer futbolcu bulunuyor.

Fenerbahçenin kadrosunda yabanc futbolcular öyle:

Carlos Kameni (Kamerun), Roman Neustaedter (Rusya), Martin Skrtel (Slovakya), Mauricio Isla (ili), Diego Reyes (Meksika), Eljif Elmas (Makedonya), Nabil Dirar, Aatf Chahechouhe (Fas), Mathieu Valbuena (Fransa), Jailson (Brezilya), Andre Ayew (Gana), Roberto Soldado (spanya), slam Slimani, Yassine Benzia (Cezayir), Michael Frey (sviçre).

Gelenler

Fenerbahçenin 20182019 sezonunun birinci transfer döneminde ald futbolcular öyle:

Futbolcu Son takm Transfer ekli Sözleme süresi

Bar Alc Altnordu Bonservisiyle 4

Berke Özer Altnordu Bonservisiyle 4

Ferdi Kadolu NEC Nijmegen Bonservisiyle 4

Frey Zürih Bonservisiyle 4

Reyes Porto Bonservisi elinde 2

Harun Tekin Bursaspor Bonservisiyle 3

Jailson Gremio Bonservisiyle 4

Tolga Cierci Galatasaray Bonservisi elinde 1

Ayew Swensea City Kiralk (Satn alma opsiyonlu) 1

Slimani Leicester City Kiralk 1

Benzia Lille Kiralk (Satn alma opsiyonlu) 1

Gidenler

Fenerbahçenin yollarn ayrd isimler ise u ekilde:

Futbolcu Gittii takm Transfer ekli

Fernandao El Wahda Bonservisiyle

Neto Zenit Kiralk sözlemesi bitti

Janssen Tottenham Kiralk sözlemesi bitti

Giuliano El Nassr Bonservisiyle

Josef de Souza El Ehli Bonservisiyle

Salih Uçan Empoli Kiralk (Satn alma opsiyonuyla)

Ahmethan Köse Krklarelisspor Kiralk

Samed Karakoç Tarsus dmanyurdu Kiralk

Beykan imek Osmanlspor Sözlemeyi karlkl sona erdirme

Ana Sayfaya Git