Fenerbahçe, TFF'den 2011 Süper Kupa Finali'nin oynanmasını istedi

- "2011 Türkiye Süper Kupa karşılaşmasının bir an önce organize edilmesini ve vicdanlarda yer eden büyük bir soru işaretinin ortadan kaldırılmasını ivedilikle talep ediyor; hak edenin sahada kazanarak kupayı müzesine götürmesini istiyoruz"

Haberler 31.12.2021 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe Kulübü, 2011de oynanmayan Süper Kupa Finalinin oynatlmas için Türkiye Futbol Federasyonuna bavuruda bulundu.

Sar-lacivertli kulüpten yaplan açklamada, Yargtay 5. Ceza Dairesinin futbolda ike davasnda verilen beraatleri onamasnn ardndan gerekli admlarn atlmaya baland ifade edildi.

Açklamada paylalan Türkiye Futbol Federasyonuna gönderilen bavuru dilekçesinde 2011 Süper Kupa Finalinin oynanmas talebinde bulunularak unlar kaydedildi:

27 Aralk 2021 tarihinde, Yargtay 5. Ceza Dairesinin Futbolda Sözde ike Davasnda mahkemenin verdii beraat kararn onamasyla Fenerbahçemizin 2010-2011 ampiyonluu bir kez daha ve geri dönülemez ekilde tescil edilmi bu gerçekten yola çkarak da ampiyonluumuzun bize getirdii doal bir hakk dile getirme gerei domutur. 2010-2011 Süper Lig ampiyonu Fenerbahçemiz ile ayn sezonun Türkiye Kupas ampiyonu Beikta arasnda oynanmas gereken 2011 Türkiye Süper Kupa karlamas, kamuoyunun bildii gibi hain örgütün tertipledii sözde dava ve devamnda TFFnin ald erteleme kararna istinaden oynanamamtr.

Yargtay tarafndan nihai kararn verilmesiyle birlikte bu maçn bir an önce organize edilmesini ve vicdanlarda yer eden büyük bir soru iaretinin ortadan kaldrlmasn ivedilikle talep ediyor; hak edenin sahada kazanarak kupay müzesine götürmesini istiyoruz.

Yargtay 5. Ceza Dairesi, 27 Aralkta, futbolda ike davasnda aralarnda eski Fenerbahçe Bakan Aziz Yldrm, Abdullah Baak, lhan Yüksel Ekiolu, Ahmet çelebiye verilen beraatlerin onandn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git