Fenerbahçe, transferde gözünü Fransa'ya çevirdi

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonuna şampiyonluk parolasıyla giren ve bu doğrultuda hareketli bir transfer süreci geçiren Fenerbahçe, gözünü Fransa Birinci Futbol Ligi'ndeki (Ligue 1) oyunculara çevirdi.

Haberler 20.06.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir dönem Brezilya Liginden ald futbolcularla baar kovalayan Fenerbahçede yönetim, teknik direktör Aykut Kocaman ile yaplan görümeler sonucunda transfer çalmalarn Fransada sürdürüyor.

Transfer dönemine, geçen sezonun devre arasnda kadrosuna katmak istedii Mehmet Ekici ile anlaarak balayan sar-lacivertliler, u ana kadar iki yabanc transferini ise Fransa Liginden gerçekletirdi.

Yeni sezon öncesi ilk yabanc transferini, Fransa Milli Takmnda 51 kez forma giyen Mathieu Valbuenay Olympique Lyon takmndan alarak yapan Fenerbahçe, Monaco takmnda forma giyen Nabil Dirar da kadrosuna katt.

- Aykut Kocaman, transferde Fransa Ligini seviyor

Fenerbahçenin yeni sezon öncesi 2 yllk anlamaya vard teknik direktör Aykut Kocaman, transferde Fransa Ligini tercih ediyor.

Tecrübeli çaltrcnn 2010-2013 yllarnda sar-lacivertli ekipte görev yapt dönemde, Fransa Liginde forma giyen önemli isimler Fenerbahçeye kazandrld.

Sar-lacivertliler, Aykut Kocamann ilk sezonunda 2010-2011de Fransa Ligi takmlarndan Marsilyada forma giyen Mamadou Niang kadrosuna dahil etti.

Ayn sezon yine Fransann Nancy takmndan Issiar Diay da transfer eden Fenerbahçe, o sezon Niang ve Diann takma önemli katksyla ampiyonlua ulat.

Sar-lacivertliler, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde bir sonraki sezon ise kadrosuna Fransa Birinci Futbol Liginin gol kral Moussa Sowu katt.

Yeni sezon öncesi hazrlk kampna transferleri tamamlayarak girmeyi hedefleyen sar-lacivertli kulüpte, Valbuena ve Dirar transferleriyle Aykut Kocaman yönetiminde imdiye kadar Fransa Liginden toplam 5 futbolcu takma dahil edilmi oldu.

- Fransadan gelen oyuncularn performanslar

Fenerbahçenin teknik direktör Aykut Kocaman döneminde Fransa Liginden kadrosuna dahil ettii oyuncular, takma önemli katklarda bulundu.

Aykut Kocaman yönetiminde bu ligden yaplan ilk transfer olan Mamadou Niang, o sezon Süper Ligde forma giydii 29 karlamada 15 gol atarak, takmnn ampiyonluuna önemli katk salad.

Ayn sezon transfer edilen Issiar Dia ise sar-lacivertli takmda forma giydii 2 sezon toplamnda 41 maçta 5 gol kaydetti.

- Sow, vazgeçilmez oldu

Fenerbahçenin Fransa Liginden transfer ettii en istikrarl futbolcu Moussa Sow oldu.

Senegalli futbolcu sar-lacivertli formay ilk olarak 2011-2012 sezonunun devre arasnda giydi. O sezon takma çabuk uyum salayan golcü oyuncu, 12 maçta 7 gol atma baars gösterdi.

Fenerbahçede 3,5 sezon top koturan Moussa Sow, 2012-2013 sezonunda 31 maçta 15 gol, 2013-2014 sezonunda 30 maçta 15 gol ve 2014-2015 sezonunda 33 maçta 14 gol att.

Forma giydii sezonlarda zaman zaman sol kanatta da oynatlan Sow, 2015-2016 sezonunda Birleik Arap Emirlikleri takmlarndan El Ehli tarafndan 16 milyon avro bedelle transfer edildi.

Birleik Arap Emirliklerinde 1 sezon forma giyen Sow, geçen sezon banda yeniden kiralk olarak sar-lacivertli takma döndü.

- Valbuena-Dirar ikilisi istikrar abidesi

Fenerbahçenin yeni sezon öncesi Fransa Liginden transfer ettii Mathieu Valbuena ile Nabil Dirar, istikrarl performanslaryla dikkati çekiyor.

Valbuena, 2007-2008 sezonundan bu yana her dönem 35 maçn üzerinde sahaya çkma baars gösterdi.

Fransann Monaco ekibinden kadroya katlan Fasl futbolcu Nabil Dirar ise eski takmnda forma giydii son 3 sezonda 102 resmi karlamaya çkt.

Ana Sayfaya Git