Fenerbahçe'de umutlar yeşerdi

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda İngiltere'nin Manchester United takımını 2-1 yenen Fenerbahçe, gelecek için taraftarlarına ümit verdi.

Haberler 05.11.2016 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UEFA ampiyonlar Ligine ön elemede havlu attktan sonra teknik direktör deiikliine giden ancak Spor Toto Süper Lige de tarihinin en kötü balangcn yapan Fenerbahçe, son 1,5 ayda yükselie geçti.

Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Liginde sahaya çkt son 10 maçta sadece bir kez kaybeden sar-lacivertliler, bu sürede 6 galibiyet ve 3 beraberlik ald.

Süper Ligde son 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlikle üst sralara trmanan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Liginde ise gruptan üst tura çkmak için iddial bir konuma geldi.

Son 1,5 ayda UEFA Avrupa Liginde 4 maça çkan Fenerbahçe, toplad 7 puanla gruptaki son 2 haftaya avantajl girdi. Manchester United karsnda alnan galibiyet ise Fenerbahçede moralleri yükseltti.

Sar-lacivertliler, 1,5 ayda çkt 10 maçta sadece deplasmanda Manchester Uniteda 4-1 yenildi.

LENSN PERFORMANSI DKKAT çEKYOR

Sar-lacivertlilere sezon banda ngilterenin Sunderland takmndan kiralk olarak gelen Hollandal kanat oyuncusu Jeremain Lens, ortaya koyduu etkili performansla dikkati çekiyor.

Lensin forma giydii 7 maçta Fenerbahçe 6 kez kazanrken Hollandal futbolcu, takm adna 2 gol ve 4 asist üretti.

Fenerbahçe, Lensin ilk kez forma giydii maçta Bursaspora 1-0 kaybetti. Bu maçtan sonra Lens, oynad 6 maçta takmn galip gelmesine yardmc oldu ve ortaya koyduu performansla beeni toplad.

Kasmpaa karsnda alnan 5-1lik farkl galibiyette 2 asist yapan Lens, bir sonraki hafta 2-1 kazanlan Gaziantepspor maçnda gollerin pasn verdi. Sakatl nedeniyle 2 hafta takmndan ayr kalan Lens, Atiker Konyaspor maçyla formasna tekrar kavutu ve 1-0 kazanlan maçta da ön plana çkt. Lens, Emmanuel Emenikenin penaltdan gol att maçta, takma penalt atn kazandran isim oldu.

Lens, geçen hafta ise Kardemir Karabükspor maçnda sar-lacivertli formayla ilk golünü kaydetti.

Baarl futbolcu, forma giydii ve Fenerbahçenin gol att maçlarda sadece UEFA Avrupa Liginde Feyenoord karsnda skora dorudan katk veremedi. Fenerbahçenin 1-0 kazand bu maçta da iyi bir oyun ortaya koyan Lens, son olarak Manchester United maçnda k bir frikik golü att.

AVRUPADA ç SAHADA 8 MAçLIK YENLMEZLK SERS

Fenerbahçe, Avrupa kupalarnda yapt son 8 iç saha maçnda yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa kupalarndaki son yenilgisini, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk haftasndaki Molde maçnda yaayan sar-lacivertli ekip, o karlamadan sonra stanbulda 8 maça çkt. Bu karlamalarda 7 galibiyet, 1 beraberlik alan Fenerbahçe, rakiplerine galibiyet sevinci yaatmad.

Sar-lacivertli ekip, iç sahada yapt son 6 karlamay da kazand.

Ana Sayfaya Git