Fenerbahçeli Giuliano: "Performansımdan memnunum"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano de Paula, Süper Lig'de sonuna kadar şampiyonluk yarışını kovalamak istediklerini söyledi.

Haberler 24.11.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçe Can Bartu Tesislerinde gerçekletirilen antrenman öncesi basn mensuplarnn sorularn yantlayan Giuliano, kendi performanslarnn yeterli olmas durumunda dier takmlara bakmadan baarl olabileceklerine inand belirtti.

Ligde lider durumda olan Galatasarayn güçlü bir takm olduunu belirten Giuliano, Puan farkn biraz azalttk. Kendi iimize bakmalyz. Kendi maçlarmz kazanrsak, sonuna kadar ampiyonluk yar içinde oluruz. En büyük rakibiniz bir akam önce kaybettii zaman bizim için iyi oluyor ama kendimize bakmalyz. Motivasyon rakiplere deil kendimize bal olmal. Galatasarayn kaybetmesi bizim için iyidir. Galatasaray önceki haftalarda kaybedince kazanamyorduk ve bu bir ie yaramyordu. Öncelikle bizim kazanmamz lazm eklinde konutu.

SEZON BAINDA TAKIMDA BERABERLK GÖRÜNTÜMÜZ YOKTU

Brezilyal Giuliano, sezon banda takmda birlik beraberlik görüntüsünün olmadn, ancak ilerleyen haftalarda ve özellikle Demir Grup Sivasspor karsndaki maçta iyi bir performans ortaya koyduklarna dikkat çekti.

Futbolun takm oyunu olduunu hatrlatan sar lacivertli futbolcu, Sezonun banda burada eksiklerimiz vard. Sezon banda birlik beraberlik görüntümüz yoktu. Son maçta ise birbirimize daha yakn olduumuzu gördük. Bunu sezon banda baaramamtk. Biz bu görüntüyü sürdürürsek baarmz devam eder. yi performansmzn temel noktas buydu. Herkes, her eyini sahada vermeye çalt. Gelime dönemimiz devam ediyor. Son maçtaki görüntüyle sahaya çkarsak iyi skorlar almaya devam edeceiz ifadelerini kulland.

Osmanlsporla Ankarada 1-1 berabere kaldklar maçtan sonra soyunma odasnda futbolcular olarak bir toplant yaptklarn belirten Giuliano, Tüm oyuncular o toplantda ne düünüyorsa söyledi. Herkes, ne kadar rahatsz edici bir durumda olduumuzu gördü. Neleri deitirebiliriz, bunu düündük. Milli takmlardan döndüümüzde herkeste farkl bir duru olduunu gördük. Bunu aldmz galibiyetle gösterdik. yi bir sonuç aldk. Sadece bu maçla kalmamal. Önümüzdeki maçlar da kazanmalyz deerlendirmesinde bulundu.

Bu hafta deplasmanda oynayacaklar Antalyaspor maçnn deerlendiren Giuliano, çok zor bir rakiple karlaacamz biliyoruz. Bizim oraya gittiimizde tek amacmz galibiyet olacaktr. O statta kazanamama serisini krarsak ligin geri kalan için bize fazlasyla özgüven olacaktr dedi.

U ANA KADARK PERFORMANSIMDAN MEMNUNUM

Giuliano, Süper Ligde u ana kadar gösterdii performanstan memnun olduunu anlatarak, sözlerine öyle devam etti:

Sezon uzun bir maraton. Sezona nasl baladnz deil, nasl bitirdiiniz önemli. Sezon sonu geldiinde benim performansm daha net deerlendiririz. u ana kadar baktmda kendi performansmdan memnunum. 11 maçta 4 gol atp 1 asist yaptm. yi bir performans ortaya koydum. Kendimi gelitiriyorum. Takm olarak da her geçen gün daha iyi oluyoruz. Takmda hala adaptasyon sürecimin devam ettiini düünüyorum. u ana kadar görüntümden mutluyum. Sezonun kalan ksmnda daha fazla gol atp asistler yaparak takma katk salayacam.

Guliano oynad mevkiiyle ilgili bir soruya da, Daha merkezde görev almay tercih ediyorum. Burada Giulianonun holand pozisyon vardr, bir de takmn hayrna olacak bir pozisyon. Takmn iyiliini düünen bir hoca var. Onun kararlarna her zaman sayg duyarm. Kenara yakn bir pozisyonda görev alyorum. Takm için bu iyiyse benim için yeterlidir. Hocamzn kararna sayg duyuyorum. Nerede oynarsam oynayaym en iyisini vermeye çalyorum. Tercihim merkezde oynamak ama bunun bir önemi yok eklinde cevap verdi.

Demir Grup Sivasspor karsnda 3 gol kaydeden Roberto Soldadonun performansn deerlendiren Giuliano, Soldado bu yüzden geldi. Takma gol katks versin diye. çok mutlu oldum performansndan. Att gollerle son maçta fark oluturdu. Takm için nasl önemli olduunu gösterdi. Geri kalan haftalarda onun golleri bizim için önemli olacaktr dedi.

Son hafta attklar ikinci gol srasnda rakip ceza sahas içinde ve çevresinde 10 kiiyle bulunmalarnn sorulmas üzerine Giuliano, Maç berabereydi ve hücum etmek zorundaydk. Ne kadar kalabalk ceza sahasna girerseniz gol atma ansnz o kadar artar. Biz bu ruhu gösterdik. Sadece yenik ve berabereyken bu olmamal. Biz maçn her annda ceza sahasnda olmalyz cevabn verdi.

LUCESCU BR EY SÖYLÜYORSA ANLAMI VARDIR

Giuliano, geçen sezon Zenitte birlikte çalt A Milli Futbol Takmnn teknik direktörü Mircea Lucescuyla ilgili sorular da yantlad.

Giuliano unlar söyledi;

Lucescu özel sevgi duyduum biri. Onunla bir yl çaltm ve çok ey örendim. çok zeki. 40 yln üzerinde futbolun içinde. O bir ey söylüyorsa anlam vardr. Onun dedikleri her zaman kymetlidir. Türk Milli Takmnda zorlu bir hedef baarmaya çalyordu. stedii gibi sonuç alamad. Ona inanyorum. Yapacaklaryla Türkiyeyi yukarlara çkaracaktr.

Türkiyeye gelmeden önce sadece Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini takip ettiini belirten Giuliano, Türkiyede en çok sevdii eyin ise kebap yemek olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git