Fenerbahçe'nin Avrupa arenasındaki rakibi Slavia Prag oldu

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçına 17 Şubat 2022'de evinde, rövanşa ise 24 Şubat 2022'de deplasmanda çıkacak.

Haberler 14.12.2021 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UEFA Avrupa Konferans Liginde play-off turu elemeleri belli oldu.

Bu sezon ilk kez düzenlenen Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaral turnuvasnda, play-off turu elemeleri, sviçrenin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezinde gerçekletirilen kura töreniyle belirlendi.

Bir dönem Galatasaray formas giyen eski Arnavut oyuncu Lorik Canann katld ve ayn ülkeden takmlarn birbiriyle eleemedii kurada Türkiyeyi temsil eden Fenerbahçe, çekya ekibi Slavia Prag ile eleti.

UEFA Avrupa Ligi grup aamasn üçüncü srada tamamlayarak kuraya seriba olmayan takmlar arasndan katlan sar-lacivertli ekip, ilk maçna 17 ubat 2022de stanbulda çkacak. Bu maçn rövan ise 24 ubat 2022de çekyada oynanacak.

Milli oyuncu çalar Söyüncünün formasn giydii ngiltere temsilcisi Leicester City ise bu turda Danimarkann Randers takmyla karlaacak.

ki maç sonunda play-off turunu geçecek takmlar, UEFA Avrupa Konferans Liginde son 16 turuna yükselecek.

Kurada skntl anlar yaand

UEFA ampiyonlar Ligi son 16 turu kuralarnn teknik bir arza nedeniyle tekrarlanacann duyurulmasnn ardndan UEFA Avrupa Konferans Ligi kura töreni srasnda da benzer bir durum yaand.

Celtic ile eleen Bodo/Glimt takmnn ad, ekrandaki tabloya yanstlamad için teknik aksaklk giderilene kadar çekilie birkaç dakika ara verildi. Hatann düzeltilmesinin ardndan kura töreni tamamlanabildi.

Elemeler öyle:

Olimpik Marsilya (Fransa)-Karaba (Azerbaycan)

PSV (Hollanda)-Maccabi Tel-Aviv (srail)

Fenerbahçe-Slavia Prag (çekya)

Midtjylland (Danimarka)- PAOK (Yunanistan)

Leicester City (ngiltere)-Randers (Danimarka)

Celtic (skoçya)-Bodo/Glimt (Norveç)

Sparta Prag (çekya)-Partizan (Srbistan)

Rapid Wien (Avusturya)- Tottenham (ngiltere) / Vitesse (Hollanda)

Ana Sayfaya Git