Fenerbahçe’nin Konferans Ligindeki rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Konferans Ligi H grubunda yer alacak olan Fenerbahçe, Ludogorets, Spartak Trnava ve Nordsjaelland ile mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Avrupa’da Bulgaristan ekibi Ludogorets ve Danimarka takımlarından Nordsjaelland ile ilk kez mücadele edecek.

Haberler 01.09.2023 - 17:44 Son Güncelleme : 01.09.2023 - 17:45

UEFA Avrupa Konferans Ligi grup kura çekimleri Monacoda yapılan kura çekimiyle gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminin ardından Fenerbahçenin H Grubunda Bulgaristandan Ludogorets, Slovakya ekibi Spartak Trnava ve Danimarka takımlarından Nordsjaelland mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Bulgaristan ekiplerinden Ludogorets ve bir diğer rakibi Danimarkanın Nordsjaelland takımı ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe, gruptaki üçüncü rakibi olan Spartak Trnava ile ise 3. kez karşılaşacak.

Sarı-lacivertlilerin grubunda en dikkat çeken rakiplerden biri Bulgaristan Süper Lig takımlarından Ludogorets oldu. Geçen sezon Bulgaristan Ligini şampiyon olarak tamamlayan Ludogorets aynı yıl UEFA Şampiyonlar Liginde ön eleme oynayıp, UEFA Avrupa Liginin yolunu tutmuştu. Maçlarını Bulgaristanın Razgrad şehrinde bulunan 6 bin kişi kapasiteli Ludogorets Arenada oynayan Bulgaristan ekibinin kadro değeri ise 40 milyon Euro. Ludogorets kadrosunun en değerli oyuncusu konumunda ise 5 milyon Euro ile Gana asıllı Bulgar oyuncu Bernartd Tekpetey bulunuyor.

Ludogoretsin teknik direktörlük koltuğunda ise Bulgar teknik adam Ivaylo Petev oturuyor. Takımın başına geçen sezon gelen 48 yaşındaki teknik direktör, daha önce Bosna Hersek Milli Takımını da çalıştırmıştı.

Nordsjaelland ile ilk kez karşılaşacak

Fenerbahçenin Avrupada ilk kez karşılaşacağı bir diğer takım Danimarkadan Nordsjaelland. Bu sezon Danimarka Süper Liginde averajla lider olan Nordsjaelland, karşılaşmalarını 10 bin 300 seyirci kapasiteli Right to Dream Park Stadında oynuyor. Danimarka temsilcisinin güncel kadro değeri 27 milyon Euro olurken, takımdaki en değerli oyuncu olarak da 5.5 milyon Euro ile Danimarkalı oyuncu Marcus Ingvartsen dikkat çekiyor.

Son olarak Avrupa arenasında 2018/2019 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde mücadele eden Nordsjaelland, 3. eleme turunda karşılaştığı Sırbistan ekibi Partizana iki maçta da mağlup olarak turnuvaya veda etmişti.

Kadro değeri en az takım Spartak Trnava

Fenerbahçe, Slovak rakibi Spartak Trnava ile Avrupada daha önce 1 kez eşleşti. Daha önce 2018/2019 sezonunda UEFA Avrupa Ligi D grubunda Fenerbahçe ile aynı grupta mücadele eden Slovakya ekibi, sarı-lacivertli ekiple 2 karşılaşmada mücadele etmişti. Spartak Trnava, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarına ön elemeden geldi. 2. eleme turunda Audayı geçen Slovak ekibi, 3. turda ise Lech Poznanı eledi. Play-offta Dnipro ile eşleşen Trnava, rakibini turnuvanın dışına iterek, gruplara katılma hakkı kazandı. Slovakya ekibi, geçen sezon ise UEFA Avrupa Konferans Liginde 3. eleme turunda elenmişti.

Spartak Trnavanın güncel kadro değeri 7 milyon 25 bin Euro. Bu değer H Grubunda en düşük kadro değeri olurken, en değerli futbolcu ise 600 bin Euro ile Slovak stoper Sebastian Kosa. Spartak Trnavayı Michal Gasparik çalıştırırken, Slovak ekibi maçlarını da 19 bin 200 seyirci kapasiteli Anton Malanski Stadında oynuyor.

Ana Sayfaya Git