Fenerbahçe'nin transferde eli güçlendi

UEFA'yla gerçekleştirilen finansal fair play (FFP) anlaşması sebebiyle bu sezon transferde ince eleyip sık dokuyan Fenerbahçe, kasasına giren Arap sermayesiyle rahatladı.

Haberler 25.08.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 25.08.2018 - 10:48

Son olarak Brezilyal futbolcusu Josef de Souzay Suudi Arabistan Kulübü El Ahliye satan sarlacivertliler, oyuncudan elde ettii gelirle transferde elini güçlendirdi.

Yeni sezona, bakann, yönetimini ve teknik ekibini deitirerek giren Fenerbahçe, transferde de adeta gaza bast.

Geride kalan son 4 yl kupasz tamamlayan ve taraftarnn beklentisi dorultusunda yeni sezon öncesinde kadrosunda önemli bir revizyona giden sarlacivertliler, takmn ya ortalamasn da düürdü.

Transfere Berke Özer, Bar Alc ve Ferdi Kadolu gibi genç oyuncular alarak balayan Fenerbahçe, ardndan Andre Ayew ve slam Slimani gibi tecrübeli oyuncular kiralk olarak kadrosuna katt.

Son olarak santrfor pozisyonunu Michael Freyle takviye eden sarlacivertliler, Arabistan takmlarna satt oyuncularla, transfer etmeyi düündüü defans ve orta saha pozisyonlar için gereken maddi kayna da salam oldu.

Kadrosuna katt oyunculara yaklak 10 milyon avro para harcayan Fenerbahçe, üç oyuncudan elde ettii gelirle yeni transferler için yaklak 15 milyon avroluk bir transfer bütçesi oluturdu.

Üç oyuncudan 25 milyon avro

Fernandao, Giuliano Victor de Paula ve Josef de Souzay Arabistan ekiplerine satan Fenerbahçe, üç oyuncudan 25 milyon avro gelir elde etti.

FFP anlamas sebebiyle transfer yapabilmesi için oyuncu satmas gereken sarlacivertliler, gelir gider dengesinde kazançl bir tabloya çkmay baard.

Josefi Suudi Arabistan Kulübü El Ahliye 12 milyon avroluk bir bedelle satan Fenerbahçe, Giulianoyu da 10,5 milyon avroya bir baka Suudi Arabistan Kulübü El Nassra göndermiti.

Fenerbahçede ayrca, yeni sportif direktörü Damien Comollinin göreve balamasnn ardndan Fernandao, 2,5 milyon avroluk bir bedelle yine Suudi Arabistandan El Wehdaya transfer olmutu.

Bu üç oyuncudan 25 milyon avroluk bir geliri kasasna koyan sarlacivertliler, daha önce de Moussa Sowu 16 milyon avroluk yüksek bir bedelle Suudi Arabistana döndermeyi baarmt.

Terraneo transferlerinden biri daha gitti

Fenerbahçe, 2015 ylnda o zamanki sportif direktör Giuliano Terraneonun transfer ettii oyunculardan biriyle daha yollarn ayrd.

talyan sportif direktör Terraneo ile 20152016 sezonunun banda transfere tarihinin en büyük harcamasn yaparak giren sarlacivertliler, o dönem kadroya tam 11 futbolcu takviyesi yapmt.

Fenerbahçe, bahsi geçen sezonda Robin van Persie, Luis Nani, Simon Kjaer, Volkan en, Ozan Tufan, Jose Fernandao, ener Özbayrakl ve Josef de Souzay kadrosuna katm, Lazar Markovic, Abdoulaye Ba ve kaleci Fabiano Ribeiroyu da kiralamt.

Bonservisiyle satn ald 8 oyuncudan dördünü geçtiimiz sezonlarda sözlemeleri sona ermeden gönderen Fenerbahçe, bu transfer döneminde de 2 futbolcusuyla benzer ekilde yollarn ayrd.

Daha önce Volkan en, Van Persie, Nani ve Kjaer ile yol ayrmna giden sarlacivertliler, yeni sezonda da Fernandao ile Josefi elden çkard.

Fenerbahçenin kadrosunda, o dönemden sadece Ozan Tufan ve ener Özbayrakl kald.

Brezilyallarla yollar ayrld

Sezon öncesi yeni bir yaplanmaya giden Fenerbahçe, Brezilyal futbolcularyla yollarn ayrd.

Yeni sportif direktör Damien Comolli ile transferde Avrupa piyasasna yönelen sarlacivertliler, kadrosunda kalan son 3 Brezilyal futbolcuyu da Arap takmlarna satt.

Uzun yllardr kadrosunda en az bir Brezilyal futbolcu bulunduran Fenerbahçe, 18 yl arann ardndan ilk kez sambacsz kald.

Fenerbahçede son olarak 200020001 sezonu kadrosunda Brezilyal futbolcu yer almamt.

Ana Sayfaya Git