FETÖ avında şok inceleme, Fatih Terim ve Ekibi…

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan aramalar TFF’ye de sıçradı. Federasyon yöneticileri, Fatih Terim’in ekibi ve kurulların üyeleri incelemeye alındı. Taraftarlar sonucun ne çıkacağı konusunda bir hayli meraklı.

Haberler 30.07.2016 - 12:55 Son Güncelleme : 30.07.2016 - 12:55

Türkiyede 15 Temmuzdaki hain darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖye yönelik yapılan operasyonlar, TFFde de başladı.

Federasyon yöneticileri başta olmak üzere, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terimin ekibi, MHK ile tahkim dahil tüm kurullar ve çalışanları, kimlik bilgileri doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından incelenmeye alındı. Klasman listesini açıklayan MHKnın, gözlemci listesini yapılan soruşturma sonucuna göre açıklayacağı öğrenildi. MHKdan bir yetkili SÖZCÜye önemli açıklamalar yaptı. Söz konusu yetkili şunları söyledi:

Şu anda tüm devlet kurumlarında FETÖye yakın kişiler temizleniyor. Bizim de içimizdekileri temizlememiz gerekiyor. Keşke hakemleri de açıklamasaydık. Şimdi hakemler de araştırılıyor. Şu anda şüpheli 7-8 kişi olduğu söyleniyor.

Bazı il hakem kurullarında da şüpheliler olduğu, bunların bir an önce temizlenmesi gerektiği, emniyetten gelecek sonucun beklendiği belirtiliyor. Hakem seminerinin 3-9 Ağustos tarihleri arasında Rivada yapılacağı kaydedilirken temsilci listesinin açıklanması sıkıntıları da beraberinde getirdi. Temsilciler arasında çok sayıda emniyet mensubu ve bürokratın olması, TFFyi düşündürüyor.

Öte yandan atletizmde Atmalar Milli Takımının İzmirdeki kampına sporcular ile görüşmeye gelen FETÖ mensubu kişileri şikyet eden antrenör Metin Altıntaş ceza kuruluna sevk edilmiş ve 8 ay men almıştı. Bu ceza tahkim kurulu tarafından kaldırıldı.

(Amkspor)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır