FIBA'dan ''koronavirüs'' kararları

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), koronavirüs salgını sonrasında organizasyonların durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberler 09.04.2020 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ampiyonlar Ligi organizasyonunu eylül-ekim aylarna sarktan FIBA, Avrupa Kupas, Kadnlar Avrupa Ligi ve Kadnlar Avrupa Kupas organizasyonlarnda da ayn yolun izleneceini duyurdu. Ayrca, 2020 yaznda yaplacak tüm uluslararas organizasyonlar da iptal edildi.

FIBA video konferans üzerinden, bakan Hamane Niang, Avrupa bakan Turgay Demirel, genel sekreter Andreas Zagklis ve Avrupa icra direktörü Kamil Novakn katlmyla bir toplant gerçekletirdi.

AVRUPA KUPASI, KADINLAR AVRUPA LG VE KADINLAR AVRUPA KUPASINA AMPYONLAR LG TARFES

Toplantnn ardndan yaplan açklamada, FIBA Avrupa Kupas, Kadnlar Avrupa Ligi ve Kadnlar Avrupa Kupas organizasyonlarnn eylül ve/veya ekim aynda tamamlanaca belirtildi. Daha önce yapt açklama ile birlikte ampiyonlar Ligini eylül-ekim aylarna sarktan ve organizasyonun 8li Final eklinde oynanacan açklayan FIBA, bugün yapt açklamayla ise Avrupa Kupasnn 4lü Final ve Kadnlar Avrupa Ligi ile Kadnlar Avrupa Kupasnn da 8li Final eklinde oynanacan duyurdu. Ayrca bu organizasyonlarn tamamnn eylül ve/veya ekim aylarnda tek bir ülkede oynanaca da eklendi.

2020 YAZINDAK ORGANZASYONLAR PTAL

Öte yandan toplantnn ardndan çkan baka bir karar ise 2020 yazndaki organizasyonlar ile ilgili oldu. 2020 yaznda yaplacak organizasyonlar iptal edilirken, bu organizasyonlara ev sahiplii yapacak ülkelere gelecek sezon da ev sahiplii yapmas yönünde garanti verildi. 2021 FIBA U19 Basketbol Dünya Kupas elemelerinin de iptal edilmesinden dolay, gelecek sezon turnuvaya katlacak takmlarn FIBA Genç Erkekler Dünya Sralamasna göre belirlenecei kaydedildi.

FNANSAL ÖNLEM

FIBAnn toplantda ald önemli kararlarndan bir dieri ise kulüplerin ve ülkelerin finans durumlaryla alakal oldu. FIBA, katlmc ülkelerin ve kulüplerin maduriyet yaamamas adna, normalde ödenecek olan katlm ücretlerinin ayn ekilde ödeneceini de açklad.

FIBAnn mays aynda tekrar bir toplant yaparak bu kararlarla ilgili son durumu açklamas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git