Formaları bile yok!

Bingöl'de Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyeleri, futsal turnuvasına katılmak için futbol sahasında günlük kıyafetle antrenman yapıyor.

Haberler 18.10.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Alt Nokta Körler Dernei tarafndan kurulan Görme Engelliler spor kulübü üyeleri, futsal ve goalbaal oyunlarna hazrlanmaya balad. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafndan önümüzdeki Kasm ay içinde yaplmas planlanan futsal ve goalbaal turnuvasna kendilerine has olan zilli topla hazrlandklarn belirten Dernek ve Kulüp Bakan Mücahit Korkutata, salon oyunlarna imkanszlklar içinde sentetik sahada hazrlandklarn söyledi.

Sentetik futbol sahasnda antrenmanlarnn sürdüünü dile getiren Korkutata, Görme engelli arkadalarmzla hem ilimizi hem de ülkemizi temsil etmek amaçl spor kulübümüzü kurduk. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu üyesi olan derneimiz, Kasm ay içinde gerçekleecek futsal müsabakasna katlmak amaçl sentetik sahamzda hazrlanyoruz. Sentetik saha engelli arkadalarmzn çalma alanna uygun deil çünkü bu müsabakalara kapal spor salonlarnda hazrlanlyor. Zor artlar altnda biz sentetik sahamzda hazrlklar balattk. Amacmz görme engelli olan arkadalarmza baar kazandrmak, sporda sosyal farkndalk oluturarak, görme engellilerin zorlu hayatna dikkat çekerek ülkemizi temsil etmek dedi.

Oyuncularmzn spor kyafetleri yok

Turnuvaya hazrlanan oyuncularn sivil kyafetlerle idman yaptklarn dile getiren Korkutata, Zor artlar altnda antrenman ve idmanlar yapyoruz. Oyuncularmzn ayakkab, eofman ve birçok materyal ihtiyac eksikliine ramen müsabakalara hazrlanyor. Bu mücadelemizde sporu seven ve gençlii koruyan özellikle görme engellileri önemseyen kiilerden ciddi destekler bekliyoruz diye konutu.

Geçtiimiz hafta bedensel engelli Ampute Milli Takmnn ampiyonluuna benzer bir baar yakalayacaklarna inandklarn belirten Mahmut Polat ise, Bingölde görme engelliler spor kulübünü kurduk. Maddi imkanszlklardan dolay spor malzemeleri ihtiyaçlarn karlayamyoruz. Gerekli ihtiyaçlarn karlanmas için yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Ampute milli takmnn baarsnn benzerini bizde elde edeceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git