Fransız OHAL’inden Fenerbahçe’ye büyük darbe!

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Fransız devi Monaco, Fransa'daki rövanş maçına güvenlik gerekçesiyle sarı lacivertli taraftarların alınmayacağını duyurmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Haberler 26.07.2016 - 12:39 Son Güncelleme : 26.07.2016 - 12:39

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçenin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Fransız devi Monaco, Fransadaki rövanş maçına güvenlik gerekçesiyle sarı lacivertli taraftarların alınmayacağını duyurmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Monaco Prensliği resmi gazetesinde yayımlanan kararda, Fransada son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına, saldırı sonrası alınan güvenlik önlemlerine ve bu önlemler nedeniyle tüm güvenlik görevlilerinin meşgul olduğuna atıfta bulunularak, 1 Ağustostan itibaren, 3 Ağustos gece yarısına kadar Monaco Prensliğine taraftar girişinin yasaklandığı belirtilmişti.

Fenerbahçe taraftarının birçok maçta gösterdiği tutum nedeniyle şiddete açık bir karakterde olduğu savunulan açıklamada, bu nedenle 3 Ağustosta oynanacak karşılaşmanın da güvenlik açısından büyük risk taşıdığı bildirilmişti.

Monaconun böyle bir karar almasında Fransada uygulanan OHALin etkisi olduğu ortaya çıktı.

Prensliğin, Monacoda sadece 500 güvenlik görevlisinin bulunduğunu ve bu sayının Fenerbahçe maçına yetmeyeceğini belirterek Fransadan destek kuvvet istediği ancak OHAL uygulaması nedeniyle hükümetin bunun geri çevirdiği öğrenildi. Monaconun da bunun üzerine Fenerbahçe taraftarına yasak getirmek zorunda kaldığı belirlendi.

(Milliyet)

Ana Sayfaya Git