Futbol Altyapı Gelişim Projesi Turnuvası başlıyor

13 yaş altı kategorisinde 12 takımın katılımıyla düzenlenecek organizasyonun 1. kademe maçları bugün 3 ilde başlayacak

Haberler 22.03.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu i birliiyle düzenlenen 13 Ya Alt Futbol Altyap Geliim Projesi Turnuvas balyor.

Türkiye Futbol Federasyonundan yaplan açklamaya göre alt ya gruplarnda yetenekli futbolcularn tespit edilerek Futbol Altyap Geliim Projesine dahil edilmesi ve bu proje kapsamnda yetitirilerek Türk futboluna kazandrlmasn amaçlayan turnuvann 1. kademe 1. devre müsabakalar, 22-24 Martta Ankara, Adana ve Antalyada oynanacak.

Bu yl ilk defa 13 ya alt kategorisinde gerçekletirilecek turnuvaya, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerinin bulunduu iller ve Gençlik ve Spor Bakanlnn tesis durumu göz önüne alnarak; Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakr, stanbul, zmir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun ve Trabzonda, sonraki yllarda ise gerekli görülen dier illerde Gençlik Spor l Müdürlüklerine bal kulüplerin altyap takmlar katlacak.

12 ilden 12 takmn katlmyla dörder takml 3 grupta, 4 devreli lig usulüne göre düzenlenecek organizasyonun 1. kademesi yarn balayacak ve 4 Mays Cumartesi günü sona erecek.

2. kademe müsabakalar tarafsz grup merkezlerinde 8 takmn katlmyla dörder takml 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak olup, gruplarnda birinci ve ikinci olan 4 takm yar final oynamaya hak kazanacak.

Ana Sayfaya Git