Futbol kulüplerinin 7 milyarlık borcu yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, futbol kulüplerinin 7 milyar TL'lik borcunun yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Haberler 22.11.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bankalar Birlii (TBB) Yönetim Kurulu Bakan ve Ziraat Bankas Genel Müdürü Hüseyin Aydn, futbol takmlarnn borç yaplandrmas hakknda açklamalarda bulundu.

Aydn, Futbol kulüplerinin 7 milyar TLlik borcu yaplandrlyor dedi. Aydn, futbol kulüplerinin borçlarnn 12 banka ve 15 faktoring irketi tarafndan yaplandrldn söyledi.

REKABETN SÜRMESN STYORUZ

Aydn daha önce yapt açklamada, kulüplerin borçlarnn yaplandrlmasyla ilgili, Biz bu endüstrinin ayakta kalmasn, rekabetin ve bu deerin sürmesini istiyoruz. Üç büyük kulübün yllk ortalama geliri 600 milyon TL civarnda. ampiyon olacak bir takm 250 milyon TLye kurabilirsiniz. Nakit aklarnda bozukluk var, teminatta sknt yok. Biz nakit aklarn düzenlemek istiyoruz. Sadece biz deil UEFA, TFF, kreditör olarak biz de istiyoruz, müterimiz de istiyor açklamasnda bulunmutu.

Hüseyin Aydn, konuyla ilgili konumasn öyle sürdürdü:

Borç yaplandrmasn Trabzonspor, Beikta ve Galatasaray ile yaptk. Fenerbahçe ile olumlu yönde görümelerimiz devam ediyor. Onlarn daha farkl bir durumu var. Konyaspor ve Kayserisporla da yaptk. Reddettiimiz kulüp olmad. Biz verdiimiz parann geriye dönmesini istiyoruz. Bu para kazanma iinin de sürekli olmasn istiyoruz. Futbolun ne kayyumu, ne de IMFsi deiliz. imdi isim vermeyeyim bir takm vard. Bize de çok kredi borcu var. Son maç ligde kaldlar. Biz taraftarlarndan daha çok sevindik.

7 OCAKTA DUYURULMUTU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Yldrm Demirören ile Türkiye Bankalar Birlii (TBB) Bakan ve Ziraat Bankas Genel Müdürü Hüseyin Aydn, 7 Ocak 2019da futbol kulüplerinin borçlarnn yeniden yaplandrlmasyla ilgili projeyi canl yaynda anlatmt. Futbol kulüplerinin 15 finans kuruluuna borcu bulunduuna dikkat çeken Aydn, yenden yaplandrmayla kulüplere para vermeyeceklerini belirtmiti.

Ana Sayfaya Git