Futbol maçına eşek sırtında gidiyorlar

Şanlıurfa ile Diyarbakır arasındaki Karacadağ bölgesi kırsalında bazı gençler, futbol maçı için haftanın bazı günleri yaklaşık 5 kilometrelik yolu eşek sırtında katediyor.

Haberler 01.05.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesine 40 kilometre mesafede yer alan Karacadan çevresine kurulu krsal yerleimlerde yaayan gençler, Diyarbakrn çermik ilçesiyle snr olan bo arazide futbol tutkularn gerçee dönütürmek için alan talardan arndrd.

Etrafn çizdikleri sahada, tahtalarla kale direi oluturan gençler, komu yerleim alanlarndan gelen yatlaryla haftann iki günü futbol maç yapmaya balad.

Müsabakalar için evlerinde hazrlk yapan vatandalar, forma ve spor ayakkablarn giyerek eek srtnda pe pee futbol sahasnn yolunu tutuyor. Yaklak yarm saatlik yolculuun ardndan sahaya ulaan gençler, aralarndan seçtikleri hakemin komutuyla iki devre halinde 90 dakika sahada ter döküyor.

Bölgenin corafi özellii dolasyla baka sosyal faaliyetleri olmayan gençler, bu ekilde de olsa spor yapabilmenin mutluluunu yayor.

Onlarn tek elencesi

Gençlerden Ali Boynukara, tek elencelerinin futbol olduunu söyledi.

Genellikle hayvanclkla uratklarn ve günün büyük bölümünü arazide geçirdiklerini anlatan Boynukara, Frsatn bulup haftada iki kez maça çkyoruz. Tek isteimiz daha güzel bir saha. dedi.

Zülfikar Evcen ise genellikle keyifli ve maceral bir yolculuk yaptklarna iaret ederek, sadece kn sorun yaadklarn anlatt.

Futbolun kendileri için en büyük elence olduunu aktaran Evcen, gönül verdikleri futbol takmlarnn formalaryla toprak sahada en iyi ekilde mücadele ettiklerini kaydetti.

Aa Mahalle takmnn kaptan Nevzat Polat da bulunduklar bölgede iki takm kuracak kadar gencin yaadna iaret ederek, Normalde çevre köylerden arkadalarmz geliyor. Onlar burada konuk ediyoruz. Yetkililerden isteimiz köyümüzün yaknna bir saha yaplmas veya sahamza yolun gelmesidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git