Futbol Neden Geride?

Söz Haber'in "Bırakın Vatandaş Konuşsun" haber ekibi, "Diyarbakır'da Futbol Neden Geride" sorusunu vatandaşa sordu. Ortak tepki; "Futbolda birliktelik yok, küskünlük ise çok" denildi.

Haberler 26.01.2018 - 00:21 Son Güncelleme : 26.01.2018 - 00:27

aban YILMAZ/Filiz YAA

DYARBAKIR-Söz haber ekibi, tarihi an ve büyük baarlarla dolu olan Diyarbakrsporun Süper Ligde mücadele ettii 2009-2010 sezonu sonunda küme dümesi ve sonraki yllardaki önü alnamayan düüü ve kentin futboldaki gerilemesini, Brakn Vatanda Konusun portalnda, Diyarbakrllarn nabzn yoklad.

Yllardr kenti temsil eden Yeil-Krmzl Diyarbakrsporun kümeye dümesi ve ardndan amatöre kadar inmesinin yansra, takmn icralk olmas ve ardndan kapanmas Diyarbakr futbol tarihine kara leke olarak geçiini halka soran Söz Haber ekibi, Diyarbakrda futbol neden geri sorusuna yant arad.

te Söz Haber ekibinin, Diyarbakrda futbol neden gerilerde? Geçmi yllarda kenti 1. Lig ve Süper Ligde temsil eden takm zaman içinde niye kapand? sorularn, Brakn vatanda konusun balyla sordu.

SPOR TABAN BRLKLERNN BU BR EL ATMASI LAZIM

Gerilemenin sebepleri üzerinde görü beyan eden ener Özdil, Bu konuda bizim çalmalarmzda var. Diyarbakrsporun kümeye dümesinden sonra bu ehirde futbol baya geriye gitti. Modern futbolun tekrar otaya çkmas için spor taban birliklerinin bu konuya bir el atmas lazm. Tekrar o güzel günlerin, güzel maçlarn geri gelmesi temennisiyle muhakkak bir çalma yaplmas lazm. Bunun için alt yap konusu kaçnlmazdr. Alt yap konusuna el atlmas halinde Diyarbakrda tekrar futbolun hatta tüm spor branlar da geliir. Tesisleme yolunda iyi admlar atmamz lazm. Yetenekli gençlerimizi buralarda istihdam ettikten sonra bu konuda ciddi bir yol alnr. Bu tür çalmalarn olmas art dedi.

AMEDSPOR VE DYARBEKRSPORLADA BAARACAIZ

Frat güne, de, Diyarbakrn 1,5 milyonluk bir kent olduuna deinerek, Düünün ki ilçe takmlar süper liglerde oynarken böylesine geçmii baarlarla dolu büyük bir kentin takm olan Diyarbakrspor maalesef süper ligden dütü. Diyarbakrda futbol baya geri. En azndan PTT 1. Liginde bir takmmzn olmas gerekirdi. nallah bunu Amedspor ile Diyarbekirsporlada baaracaz. Bölgemizde baya zengin i adamlar var. Hep beraber bu takmlarmza sahip çkarsak, bu kente sahip çkarsak, bu zor deil. Onlar maddi anlamda destek salar, bizde tribünde destek salarsak, herkes bir katk salarsa baar kendiliinden gelir. Tek arzumuz inann budur. Diyarbakr takmlarn Süper Lig ve PTT 1. Ligde görmektir. Tüm Diyarbakrllarn maçlara gelmesi ve destek vermesi lazm diye konutu.

HER EYDEN ÖNCE SAHPSZ BR MEMLEKET

Diyarbakrn sahipsiz olduunu savunan Bar Kara ise Diyarbakrda futbol konusunda tribün açsndan çok ilerdeyiz ancak futbol açsndan gerideyiz. Hatta epey bir gerideyiz. Bunun sebeplerini saymakla bitiremeyiz. Her eyden önce sahipsiz bir memleket Diyarbakr. Bir memlekette bu kadar i adam varken bir ehrin takmnn bu kadar geride kalmas hiç kimsenin kafasna yatmyor. Herkes Diyarbakr spora ve futbola önem verdi. Deplasmanlara ve maçlara giden binlerce gencimiz var. Ama takmmz her zaman geride. Bizim için, bu ehir için bir eyler yapmalar lazm. Bu takma iyi transferler yapmalyz. adamlarmzn takmlarmzn arkasnda durmalar lazm. Futbolun bütün güzelliklerini bize yanstmalar lazm dedi.

DYARBAKIR ÜZERNE BRçOK OYUN OYNANIYOR

Emre esen, taraftarlarn bilinçlenmesini isteyerek, Diyarbakrda futbol bu dönemde geride, yaplan yanllar yüzünden. Diyarbakrda futbolun düüü Bursaspor maçyla balad. Diyarbakr üzerine birçok oyun oynanyor. Halende oynanyor. Ama bir ekilde halkmz bilinçleniyor. Bunlar aacamza inanyorum. Diyarbakr da futbol hak ettii yere gelecektir. Ben buna inanyorum. Diyarbakr halkmzn oynanan bu oyunlara gelmemesi lazm eklinde konutu.

Diyarbakr halknn takmlarna sahip çkmas gerektiini ifade eden Berat Elhakan, Hakemlerin adil davranmadn düünüyorum dört senedir eleniyoruz hala 3. Ligdeyiz güneydou halknn bizi desteklemesini istiyoruz diye konutu.

çOK Y FUTBOLCULARIMIZ VAR

Yusuf Deniz de, Diyarbakrda futbolun geride olduunu düündüünü anlatarak, Burada çok iyi futbolcular var ama onlara destek yok. Bizim futbolcularmz batdakiler gibi deerlendirilmiyor. Diyarbakrda futbol kamplar bile düzenlenmiyor dedi.

SYAS OLAYLARDAN DOLAYI FUTBOLDA LERLEME OLMUYOR

Akif Akkum, siyasi atmosferin futbola da yansdna iaret ederek, Bölgemizde futbol oldukça geride. Doru düzgün bir kulübün yükseklerde olmamas bizi çok üzüyor. Siyasi olaylardan dolay futbolda ilerleme olmuyor, aksine amatör takm durumuna dütü. Eski efsanenin geri dönmesini istiyoruz. Sokakta gelien futbol sahalara yansmyor diye konutu.

Mümtaz aar da Diyarbakrda futbolu geri braktrdklar kansndaym Biz çok ilerdeydik bizi kastl bir ekilde geride braktlar ama biz pes etmeyeceiz eklinde konutu.

TFF VE TÜRK HAKEMLER YÜZÜNDEN BÖLGEMZDEK FUTBOL OLDUKçA GERDE KALDI

Yiit Güzelöz ise TFF ve Türk hakemleri yüzünden bölgemizdeki futbol oldukça geride kald. Geçen yl stanbulda düzenlenen futbol maçnda Diyarbakr formas dnda hiçbir formay sahaya almadlar ama Sakarya spora baktmzda bütün tribünlerden formalar vard. TFFnin tutumu böyle olmamalyd bize kar. Be bin, alt bin civarnda binlerce taraftarmz final maçnda darda kald. Haksz bir penalt verildi doal olarak sahaya indi taraftar ve sahaya inen taraftarlar terörist ilan ettiler. Taraftarlar televizyon kanallarnda terörist olarak yanstld diye konutu.

GAFFARDAN SONRA DYARBAKIRA SAHP çIKAN OLMADI

Velat Sevim de merhum ehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkann vefatnn ardndan kentin sahipsiz kaldn belirterek, O vefat ettikten sonra Diyarbakr futboluna sahip çkan olmad ne yazk ki, tek amacmz Diyarbakr sporun süpere lige yükselmesi. Bakanlarmz da düzelmesi için sahip çkmyor dedi.

Ana Sayfaya Git