Futbol okulu!

Diyarbakır’da Türkiye’de örnek olacak futbol okulu açılıyor. Murat Yiğiter Futbol Akademisinde çeşitli yaş kategorilerde eğitimlerin yanı sıra bireysel kaleci eğitimi verilecek.

Haberler 26.12.2019 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski futbolcu ve eski teknik direktör Murat Yiiterin öncülüünde futbol akademisi açlacak. Diyarbakrn yetitirdii son yllarn en tannm isimlerinde olan Trabzonsporun da formasn giyen Bar Atan da yer ald antrenörlerin içerisinde genç isimlerden Abdullah Temircan, eski kalecilerden Kadri Kaya ve kaleci antrenörü Remzi Özdoru da yer alyor.

Koordinatör Murat Yiiter, yeni futbol akademisinin bölgede tek olduunu söyledi. Yiiter, bölgede ilk kez bireysel kaleci eitimi veren bir futbol akademisi olacaklarn belirtti. Yiiter, iini bilen ve donanml isimlerle yolla çktklarn ve amaçlarnn yeni nesillere geleceklerini planlamalarnda yardmc olmak olduunu kaydetti. Yiiter, öyle dedi:

FUTBOL OKULU AçILIYOR

Bölgede açlan birçok futbol akademisi ya da futbol okulunda olmayan bir eitim çalmasn hayata geçirmek için yola çktk. Kaleci eitimi konusunda Diyarbakr bata olmak üzere bölgede büyük bir eksiklik olduunu gördük. Bu nedenle bireysel kaleci eitimi konusunu önceliklerimiz arasna aldk. Diyarbakrdan iyi kalecilerin yetimesine öncelik etmek için harekete geçtik. Antrenörlerimiz Remzi Özdoru ve Kadri Kaya bu konuya tamamen yönelecekler ve Diyarbakrda çok iyi kalecilerin yetimesini salayacaklar. Bizim çalmalarmz bu nedenle çok önemli ve ilktir.

8-10 vVE 12-14 YA GRUBU

Futbol akademilerinde 8-10 ve 12-14 ya kategorilerinde eitimlerin verileceini vurgulayan Yiiter, Önceliimiz 8 ile 14 ya kategorilerini kapsayacaktr. Bu ya kategorisinde yer alan örencilerimizle daha sonra kulüp kuracaz ve Diyarbakrdaki akademik liglerde faaliyetlere balayacaz. Yani çocuklarmzn yetimesini salayacak her türlü aktivitelerde yer alacaz. Gerek duyulmas halinde futbol akademimizde yer alan örencilerimize yönelik geliim söyleyileri düzenleyeceiz. Örenci velilerimizin yer alaca toplantlar ve panelleri de daha sonra hayata geçireceiz. Futbol oyun kurallarn anlatacak eitmenlerinin de yer alaca çalmalara da imza atacaz. Bölgemizin yetitirdi önemli isimlerinden olan eski hakem ve eski MHK üyesi Dr. Yldray Aslandan da bu konuda destekler alacaz. Her yönüyle öncülük yapan bir futbol okulu olacaz dedi.

Yiiter, eitim çalmalarnn Yiiter hal sahada gerçekleeceini ve burada her türlü imkann örencilere salanacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git