Futbol sevgisi birleştirdi

Mardinli ve Suriyeli çocuklardan oluşan futbol takımı FC Mardin Birlik, Beşiktaş altyapı takımıyla dostluk maçı yaptı.

Haberler 08.12.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal sorumluluk projesi kapsamnda Mardinli çocuklar ile Suriyedeki savatan etkilenerek, Türkiyeye snan çocuklardan oluan FC Mardin Birlik, stanbula geldi. çilekli Tesislerinde siyah-beyazl kulübün altyap takmyla karlaan FC Mardin Birlik, yarn da Fenerbahçe altyap takmyla da dostluk maç yapacak.

FUTBOL SAYESNDE

Organizasyon hakknda bilgi veren proje koordinatörü Tijen Togay, çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Hem yerel, hem de savatan kaçan çocuklar bir araya getirmek ve beraber yaayabilmelerinin örnek olaca bir projeyi amaçladk. Futbol da bulunmaz nimetlerden olan bir zemin veriyor. Eitim kadrosu stanbuldan Mardine giderek, 6 ay boyunca çocuklarla çalt. Antrenmanlar yapld. çocuklar çok disiplinli ve olaanüstü çaba gösterdiler. Güzel kaynaan bir takm oldular. diye konutu.

çocuklar Suriyede devam eden savatan çok etkilendiini aktaran Togay, unlar kaydetti:

lk bata aileler çekingen davrand ve ön yarglar vard. çalmalar yapldkça ön yarglar ykld, dostluklar balad. u anda birbirini seven ve tutan bir ekip olutu. Daha önceleri çok çekingen, ürkek ve kendine güvenini yitirmi çocuklar, imdi kendilerine güveniyor ve baarabileceklerine inanyor. Maalesef, çocuklar sava nedeniyle çok ar yükler tayor. Bu proje sayesinde yükler hafifledi. çocuklar, imdi çok mutlular ve gelecee umutla bakyor. çlerinde çok baarl çocuklar var. Belki büyük kulüplerin bu çocuklar seçme imkan olur. O da bizi çok daha mutlu eder.

PROJENN KOORDNATÖRÜ

Projenin teknik koordinatörü Hakan Saral ise 70i Suriyeli olmak üzere 120 çocua futbol eitimi verdiklerini anlatarak, Mardinde hem göçmen çocuklar hem de Türk çocuklarmzn entegrasyonunu salamak için bir proje hazrladk. Futbol okulumuzda 120 oyuncumuz var. Bunlarn içinden 22 yetenekli çocuk seçtik. Gayet disiplinli bir ekilde antrenmanlarna devam ettiler. Hem stanbulu gezdirmek hem de futbol maçyla onlarn mutluluunu salamak istedik. Futbol sayesinde birbirleriyle arkadalklar pekiiyor. Asosyal çocuklar sosyalleti, Türkçeleri geliti. Bu çocuklar, birbirleriyle yaamay öreniyor. Arkadalklar gelitirme açsndan mükemmel bir proje oldu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git