Futbol takımlarının yeni gözdesi Palandöken

Futbol takımları için ulaşım, iklim ve konaklama bakımından dünyada en elverişli alanlardan birine kurulan Palandöken Dağı'ndaki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, futbol kulüplerinin gözde kamp alanı oldu.

Haberler 28.06.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önemli k turizmi merkezlerinden Erzurumdaki Palandöken Danda 2800 rakmda 5 yl önce kurulan ve dünyada iklim, ulam, konaklama açsndan en elverili yerlerden birinde yer alan Yüksek rtifa Kamp Merkezi, sunduu imkanlarla son yllarda futbol takmlarnn gözdesi oldu.

K aylarnda kayak ve snowboard bata olmak üzere çok sayda spor aktivitesinin yapld ve her yl bu dönemde binlerce yerli ve yabanc turisti arlayan Erzurumda 5 yl önce hizmete giren Yüksek rtifa Kamp Merkezi, kuruluundan itibaren onlarca futbol takmna da ev sahiplii yapt.

klim koullarnn son derece elverili olduu kentte 2800 rakmda kurulan ve havalimanna 15, oteller bölgesi ve kent merkezine ise sadece 5 dakika mesafede bulunan kamp merkezi, u ana kadar Türkiyenin yan sra ülke dndaki futbol takmlarnn da en çok tercih ettii kamp alanlar arasnda yer ald.

Geçen yl aralarnda Kayserispor, Antalyaspor, Alanyaspor, Göztepe çaykur Rizesporun da bulunduu 8 Süper Lig takmnn da yer ald 60 civarnda takma kamp imkan sunan tesiste 2019-2020 futbol sezonu öncesi de onlarca takm kamp rezervasyonu yaptrd.

Önümüzdeki sezon öncesi Süper Ligden çaykur Rizespor, Yukatel Denizlispor, Gençlerbirlii, Ankaragücü ve Antalyasporun yan sra Spor Toto 1. ve 2. Lig ile TFF 3. Ligden takmlar 4 Temmuztan itibaren kamplarn bu tesislerde gerçekletirecek.

Yüksek rakmdaki nadir kamp merkezlerinden

Dünyada ehir merkezinde yer alan yüksek rakmdaki nadir kamp merkezlerden olan Erzurum Yüksek rtifa Kamp Merkezi bu yönüyle de futbol kulüplerinin beenisini topluyor.

Kamp merkezinin ormanlk alan ve otellerin adeta yan banda olmasnn yan sra yüksek rakmnn futbolcular üzerindeki olumlu etkilerini de dikkate alan takmlarn futbolcular, 2si UEFA standartlarnda olmak üzere 7si klandrlm 11 sahada sabah akam olmak üzere çift antrenman yaparak güç ve enerji depolayacak.

Baz takmlarn ikinci etap kamp çalmalar için de tercih ettii tesislerin temmuz ve austos aylarndaki kamplar süresince tamamen dolmas bekleniyor.

Bu nedenle söz konusu yüksek irtifa kamp merkezindeki tesis ve sahalarda görevlilerce iki ay önce balanan ve hummal ekilde sürdürülen çalmalarda son aamaya gelindi.

Görevliler, saha bakmlarnn yan sra çim düzenlemesi, ilaçlama ve temizlik çalmalarn tamamlad.

Mustafa Denizli yeni takmyla Palandökende olacak

Süper Ligin bitimine iki hafta kala Kasmpaadaki görevinden ayrlarak ran Pers Körfez Pro Ligi ekiplerinden Traktörün bana geçen deneyimli teknik adan Mustafa Denizli, yeni takmyla ilk kampn da Palandökende gerçekletirecek.

Denizli, Traktör bandaki ilk kampna 8 Temmuzda Erzurumdaki yüksek irtifa kamp merkezinde balayacak.

Futbol takmlarnn rezervasyonlar otelleri doldurdu

Yeni sezon öncesi futbol takmlarnn kamp için tercih ettii Erzurumda, gelen rezervasyonlar sonras Palandöken Danda bulunan oteller de doldu.

Sway Otel Genel Müdür Yardmcs Ömer Akça, AA muhabirine yapt açklamada, her yl olduu gibi bu yl da 60tan fazla futbol takmn Erzurumda kampa beklediklerini belirtti.

Antalyaspor, Ankaragücü, Gençlerbirlii, Denizlispor, Altnordu, Hatayspor, Samsunspor ve birçok takmn kamp öncesi rezervasyonlarn yaptrdn aktaran Akca, öyle devam etti:

Bu rezervasyonlar daha da devam edecek. Erzurumun tesis altyaps, ulam, tesisleri ve gerekse otellerin yeni olmas önemli avantaj. Erzurum, kayakta olduu gibi futbolda da cazibe merkezi haline geldi. Kamp yapacak takmlarn saysnn artmasnn ehir ekonomisine de katks var. Erzurumda temmuz ve austos aylar oteller için ölü dönem. Dolaysyla bu dönemi de kamplarla kapatmaya çalyoruz. Gelen takmlar inanlmaz mutlu. 3 yldr ayn tarihte, ayn otelleri kullanan futbol takmlar var. Bu da kalitemizin üst seviyede olduunu gösteriyor.

Akca, Erzurum Büyükehir Belediyesi ekiplerinin de sahalarda tüm altyap hazrlklarn tamamladn sözlerine ekledi.

Palandöken kn kayak yazn kamp imkan sunuyor

Palandökende faaliyet gösteren Polat Renaissance Otel Genel Müdürü Bora Kanber de kn kayak merkezi olan Palandökenin yaz aylarnda ise futbol takmlarnn kamp merkezi olarak tercih ettiini aktard.

Bunun ehir ekonomisine olumlu yansdn dile getiren Kanber, Futbol takmlarnn kamp yapmak için Erzuruma gelmesi, kentin ekonomisine büyük katk veriyor. Yaz aylarnda yaklak 2 aylk kamp döneminde oteller doluyor. Futbolcular antrenmanlarndan arta kalan zamanlarda kentte alveri yapp doal güzellikleri ziyaret ediyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git