Futbolda 56. Türkiye Kupası sahibini buluyor

Kupanın finalinde Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor bugün Diyarbakır Stadı'nda karşılaşacak.

Haberler 10.05.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Finalistlerden Fenerbahçe daha önce 16 kez final oynayp, bunlardan sadece 6snda kupay alrken, en fazla final kaybeden takm oldu. Teleset Mobilya Akhisarspor ise tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek

- Türkiye Kupasnda imdiye dek 21 farkl takm final oynad, 14ü ampiyonlua ulat

- Kupa tarihinde rekorlar Galatasarayn elinde bulunuyor. Sar-krmzl ekip, organizasyonda 22 kez final oynarken, 17 kez kupay müzesine götürmeyi baard

Futbolda Ziraat Bankasnn sponsorluunda düzenlenen 56. Türkiye Kupas, Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasnda bugün Diyarbakr Stadnda yaplacak final maçyla sahibini bulacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafndan 1962-1963ten itibaren düzenlenen Türkiye Kupas, 1980-1981 sezonu itibaryla Federasyon Kupas ad altnda oynanmaya balad. Organizasyonun ad 1992-1993 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupas olarak deitirildi. Kupada geçen sezon Eskiehirde oynanan finalde Atiker Konyaspor, normal süresi ve uzatma bölümleri 0-0 berabere biten maçta Medipol Baakehiri penaltlar sonucunda 4-1 yenerek mutlu sona ulat.

- Fenerbahçe 10 kez finalde kaybetti

Finalistlerden Fenerbahçe, daha önce finalde kupay en fazla kaybeden takm olarak dikkati çekiyor. Organizasyonda daha önce 16 kez final oynayan sar-lacivertli takm, 6 kez mutlu sona ularken, 10 kez de kupay rakiplerine kaptrd. Fenerbahçe, finalde 5 kez Galatasaray, 3 kez Beikta, birer kez de Gençlerbirlii ve Trabzonspora kaybetti. Türkiye Kupasnda ayrca, Altay 7 kez finale çkp, 2 kez, Bursaspor da 6 kez final oynayp, sadece bir kez kupann sahibi olabildi.

- Akhisarspor ilk kez finalde

Teleset Mobilya Akhisarspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupas finalinde mücadele edecek. Ege temsilcisi, bu sezon srasyla Anagold 24 Erzincanspor, Ankara Demirspor, Boluspor ve Kayserisporu eledikten sonra yar finale çkt. Yar finalde de Galatasaray eleyen Teleset Mobilya Akhisarspor adn finale yazdrd.

- 14 ayr takm kazand

Türkiye Kupasn, 55 yllk geçmiinde imdiye dek 14 ayr takm müzesine götürdü. Kupada imdiye dek Galatasaray 17, Beikta 9, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirlii ve Kocaelispor ikier, Eskiehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor da birer kez mutlu sona ulat.

- Rekorlar Galatasarayda

Türkiye Kupas tarihinde rekorlar Galatasarayn elinde bulunuyor. Sar-krmzl ekip organizasyonda 22 kez final oynarken, 17 kez kupay müzesine götürmeyi baard.

- 21 ayr takm final oynad

Türkiye Kupasnn 55 yllk geçmiinde daha önce 21 ayr takm finallerde mücadele ederken, bunlardan 14ü, en az 1 kez kupa sevinci yaad. Finale yükselip de kupay imdiye dek hiç kazanamayan takmlar ise Adana Demirspor, Boluspor, Mersin dmanyurdu, Samsunspor, Antalyaspor, Kayseri Erciyesspor ve Medipol Baakehir.

Bunun yan sra Kocaelispor 2, Sakaryaspor, Kayserispor ve Atiker Konyaspor ise oynad tek finalde kupay kazanma baarsn gösterdi.

Öte yandan, 15 kez final oynayan Beikta 9, 14 kez finalde yer alan Trabzonspor ise 8 kez güldü.

Ana Sayfaya Git