Futbolda gözler 'serbest yıldızlar'da olacak

Yeni sezon için kadrolarını güçlendirme çalışmalarına başlayan ve gözünü serbest oyuncu piyasasına çeviren kulüpleri hareketli bir transfer dönemi bekliyor.

Haberler 12.06.2019 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa liglerinde sezonun bitmesiyle balayan transfer çalmalarnda gözler, kulübüyle kontrat biten önemli futbolculara çevrildi.

Yeni sezon için kadrolarn güçlendirme çalmalarna balayan ve gözünü serbest oyuncu piyasasna çeviren kulüpleri hareketli bir transfer dönemi bekliyor.

Sezon sonu itibariyle serbest kalan futbolcularn arasnda, Paris Saint-Germainden Gianluigi Buffon, Adrien Rabiot, Dani Alves, Marsilyadan Mario Balotelli, Barcelonadan Thomas Vermaelen, Atletico Madridden Diego Godin, Filipe Luis, Juanfran, Bayern Münihten Franck Ribery, Arjen Robben, Manchester Uniteddan Ander Herrera, Juan Mata, Portodan Yacine Brahimi, Hector Herrera, Arsenalden Danny Welbeck, Nacho Monreal gibi birçok önemli ismin bulunmas kulüplerin itahn kabartyor.

En deerlileri Rabiot ve Herrera

Transfer piyasasnn nabzn tutan Alman internet sitesi Transfermarktn verilerine göre, serbest kalan futbolcular arasnda en deerlisi 35 milyon avro piyasa deeriyle geçtiimiz sezon Paris Saint-Germainde forma giyen Adrien Rabiot.

24 yanda olmasna ramen alt yapsndan geldii Fransz kulübü ile 5i Fransa lig ampiyonluu olmak üzere toplamda 18 kupa kazand.

Fransz futbolcunun ardndan, 28 milyon avro deerle Ander Herrera, 25er milyon avro deerle Diego Godin ve Juan Mata, 22 milyon avro deerle Hector Herrera ve 21 milyon avro deerle Yacine Brahimi dikkati çekiyor.

Emektar stoperler serbest kald

Uzun yllar ayn takma hizmet eden ve sözleme yenilemeyen dünyaca ünlü defans oyuncularndan Chelseali Gary Cahill ve Atletico Madridli Diego Godin yeni takmlarna katlmak için gün sayyor.

Chelsea ile bir ampiyonlar Ligi, iki UEFA Avrupa Ligi ve iki de Premier Lig ampiyonluu bulunan 33 yandaki ngiliz futbolcu Cahill, 2017 ylndan beri takm kaptanln üstleniyordu.

Godinin ise Madrid ile bir La Liga, iki UEFA Avrupa Ligi, üç UEFA Süper Kupas bulunuyor. Takmyla iki kez ampiyonlar Ligi finaline çkan 33 yandaki Uruguayl, iki finalde de galibiyet yüzü göremedi.

Bayernde Robben-Ribery dönemi bitiyor

Bayern Münihin son 10 ylndaki baarlarnn altnda imzalar olan 35 yandaki Arjen Robben ve 36 yandaki Franck Riberynin sözlemeleri haziran aynn sonunda bitecek ve iki futbolcu serbest kalacak.

lerlemi yalarna ramen birçok kulübün transfer listesinde yer alan deneyimli futbolculardan Robben ve Ribery 4 milyon avro piyasa deerleriyle sözlemesi biten futbolcular arasnda ön plana çkyor.

Chelsea, futbolcularn brakmyor

Transfer kurallarn ihlal ettii gerekçesiyle iki dönem transferden men cezas alan ngiliz ekibi Chelsea yldz futbolcularn brakmak istemiyor.

Daha önce Brezilyal David Luiz ile sözleme yenilediini duyuran Maviler, sözlemeleri bitecek olan futbolculardan Fransz golcü Olivier Giroud ve Arjantinli kaleci Willy Caballeronun sözlemelerini 1 yl daha uzatt.

ampiyonlar Ligi finalistlerinden 5 isim

UEFA ampiyonlar Ligi finaline adn yazdran ekipler Liverpool ve Tottenhamdan toplamda 5 futbolcu serbest kalyor.

Kupay kazanan Liverpoolda ngiliz oyuncular, Daniel Sturridge, Connor Randall ile spanyol sa bek Alberto Moreno, Tottenhamda ise spanyol golcü Fernando Llorente ile Hollandal kaleci Michel Vorm sözlemesi biten futbolcular arasnda.

Bu oyuncularn hiçbiri finalde ilk 11lerde yer almazken, Llorente oyuna sonradan dahil olmutu.

Adlar Türk kulüpleriyle anlanlar

Geçmi transfer dönemlerinde adlar Galatasarayla anlan ngiliz futbolcular Gary Cahill, Danny Welbeck ve talyan Mario Balotelli sezonun bitmesiyle takmlarndan ayrlyor.

Galatasarayn, daha önce Beikta formas da giyen, Fulham ile sözlemesi sona eren Ryan Babel ile ilgilendii iddia ediliyor.

Alman Max Kruse, Cezayirli Yacine Brahimi, Kolombiyal Cristian Zapata ise bu sezon Fenerbahçe ile adlar anlan serbest futbolcular arasnda yer alyor.

Ana Sayfaya Git