Futbolda heyecan dolu sezon sonu

Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken, Spor Toto 1. Lig'de ise normal sezonun bitimine 1 hafta kaldı. TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de ise play-off müsabakaları devam ediyor.

Haberler 15.05.2019 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligde ampiyonluk ve ligde kalma yar son 2 haftaya girilirken büyük bir heyecana sahne oluyor.

Spor Toto 1. Ligde Süper Lige çkacak iki ekip, play-offa kalacak 4 takmn 2si ile küme düen 3 takm belli oldu. Play-off biletini alacak 2 koltuk için ise 3 aday bulunuyor.

TFF 2. Lig ve TFF 3. Ligde de ampiyonlar belirlenirken, üst lige çkma mücadelesi play-offlarda devam ediyor.

Liglerde ampiyonluk yar ve bir üst lige çkma mücadeleleri öyle:

Spor Toto Süper Lig

Son 2 haftaya girilen Süper Ligde Galatasaray, Medipol Baakehir ve Beikta, ampiyonluk mücadelesi veriyor.

Ligde 66 puanl Galatasaray ve Medipol Baakehir, ilk iki srada bulunuyor. Sar-krmzl ekibin averajla lider olduu Süper Ligde 33. haftada yaplacak Galatasaray-Medipol Baakehir maçnda ampiyon belli olabilir. Söz konusu maç kazanan takm, bitime 1 hafta kala ampiyonluunu ilan edecek. Beraberlik durumunda ise ampiyon son hafta belli olacak.

Toplad 62 puanla üçüncü srada bulunan Beikta ise ampiyonluk için rakiplerinin puan kaybn bekleyecek.

Öte yandan Süper Ligden düen ilk takm, Ziraat Türkiye Kupas finalisti Akhisarspor oldu. Ligden düecek dier iki takm ise henüz netlemedi. 38 puan bulunan takmlardan 12. Demir Grup Sivasspor ile 13. Kasmpaa, 37 puanla 14. srada yer alan MKE Ankaragücü, 34 puanla 15. Göztepe, 33 puanla 16. basamaktaki Bursaspor ve 32 puanla 17. srada kalan Büyükehir Belediye Erzurumsporun son 2 haftada matematiksel olarak ligden düme durumu mevcut.

Spor Toto 1. Lig

Spor Toto 1. Ligde Gençlerbirlii ile Abal Denizlispor, ligi ilk 2de bitirerek Süper Lige yükselmeyi garantiledi.

Son haftasna girilen ligde Hatayspor ile Osmanlsporun normal sezonu ilk 6da bitirerek play-offta mücadele etmesi kesinleti. Play-offta yer alacak dier iki takm olabilmek için 3 ekip yaryor. 57 puanl Altnordu, 56 puanl Gaziehir Gaziantep ve 55 puanl Adana Demirspordan ikisi, son hafta maçlarnn ardndan play-offa kalacak.

Ligden düecek takmlar ise daha önce netleti. Afjet Afyonspor, Birevim Elazspor ve Kardemir Karabükspor, gelecek sezon TFF 2. Ligde mücadele edecek.

TFF 2. Lig

TFF 2. Lig Krmz Grupta normal sezon sonunda ampiyon olan Menemen Belediyespor ile Beyaz Grupta mutlu sona ulaan Keçiörengücü, Spor Toto 1. Lige yükseldi.

1. Lige çkacak son takm ise devam eden play-off müsabakalar sonrasnda belli olacak. Play-off yar finalinde Manisa Büyükehir Belediyespor ile Fatih Karagümrük ve Sakaryaspor ile Saryer kozlarn paylaacak. Finale çkarak rakibini geçecek ekip, Spor Toto 1. Lige adn yazdracak.

Krmz Grupta Fethiyespor, Tokatspor ve Darca Gençlerbirlii, Beyaz Grupta ise Bayrampaa, Manisaspor ve Gaziantepspor, bir alt lige düen takmlar oldu.

TFF 3. Lig

TFF 3. Ligde normal sezon sonunda gruplarnda ampiyon olan Hekimolu Trabzon, Krehir Belediyespor ve Bayburt l Özel dare, TFF 2. Lige yükseldi.

Bir üst lige yükselecek son 3 takm ise play-off karlamalar belirleyecek. 1. Grupta Nevehir Belediyespor, Tire 1922, Ergene Velimeespor ve Nazilli Belediyespor, 2. Grupta Kzlcabölükspor, Esenler Erokspor, Karyaka ve Van Büyükehir Belediyespor, 3. Grupta ise Yeni çorumspor, Kocaelispor, Serik Belediyespor ve Karacabey Belediyespor, TFF 2. Lige çkmak için mücadele edecek.

Her grupta ayr ayr oynanan play-off müsabakalar sonunda finalde kazanan takmlar, 2. Lige çkacak.

1. Grupta Gebzespor ve Körfezspor, 2. Grupta Adyaman 1954, Alibeyköyspor, Bergama Belediyespor ile 3. Grupta 1461 Trabzon, Baclarspor ve Bucaspor, Spor Toto Bölgesel Amatör Lige (BAL) dütü.

Spor Toto BAL

BALda ise 11 grup birincisi TFF 3. Lige yükselmek için play-off müsabakalar oynuyor.

Play-offta birinci kademe maçlarn kazanan Somaspor, Modafenspor, Kelkit Belediye Hürriyetspor ve 68 Aksaray Belediyespor, adn TFF 3. Lige yazdrd.

kinci kademe maçlar sonucunda da Malatya Yeilyurt Belediyespor, Yozgatspor 1959 ve Belediye Derincespor, 3. Lige çkan takmlar oldu.

TFF 3. Lige yükselecek son 2 takm ise üçüncü kademe maçlarnn ardndan belli olacak. Tek maç üzerinden oynanacak Ar 1970-Akehirspor, Bucak Belediye Ouzhanspor-1877 Alemdaspor elemelerinde kazanan takmlar, TFF 3. Lige çkacak.

Ana Sayfaya Git