Galatasaray altyapı koordinatörü Bayraktar: "Kalfa olarak başlamıştım, usta olarak döndüm"

Mesleğe Galatasaray altyapısı ile 2003 yılında başlayan Emrah Bayraktar, altyapı koordinatörü olarak göreve başladı. Bayraktar, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, Galatasaray'a tekrar gelmenin heyecan verici olduğunu söyledi.

Haberler 10.06.2017 - 15:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Galatasaray altyap koordinatörü Emrah Bayraktar, Galatasaraya kalfa olarak balamtm, usta olarak döndüm dedi.

Meslee Galatasaray altyaps ile 2003 ylnda balayan Emrah Bayraktar, altyap koordinatörü olarak göreve balad. Bayraktar, Doan Haber Ajansna (DHA) yapt açklamada, Galatasaraya tekrar gelmenin heyecan verici olduunu söyledi.

Emrah Bayraktar, 2003 ylnda A Takmda Fatih Terim görevdeydi. Yllar içerisinde paf takmlarnda yardmc antrenörlük yaptm. Daha sonra da Eric Gerets döneminde rakip takm analiz ekibindeydim. Daha sonra profesyonel takmlarda yardmc antrenörlük, UEFA antrenör eitmenlii, Türkiye Futbol Federasyonunda iki dönem oyuncu geliiminden sorumlu direktörlük yaptm. En son Beikta altyapsnda çaltm. Galatasaraya kalfa olarak balamtm, usta olarak döndüm. Buraya tekrar gelmek heyecan verici dedi.

TÜRK FUTBOLUNDA YER EDNECEK OYUNCULAR ÜRETMEK STYORUZ

Galatasarayda hedeflerini açklayan Emrah Bayraktar, En temel hedef profesyonel takmmza oyuncu kazandrabilmek. kinci hedefimizde Türk futbolunda yer edinecek oyuncular üretmek istiyoruz. Geçen yllarda A Takmda forma giymi birçok isim var. Tekrar bunu canlandrmak istiyoruz diye konutu.

OYUNCULARI YETTREN ANTRENÖRLER DE ETMEMZ GEREKYOR

Oyuncularn yannda antrenörleri de eiteceklerini vurgulayan Emrah Bayraktar, Bizim öncelikle hedefimiz oyuncular eitmek ama oyuncular yetitiren antrenörleri de eitmemiz gerekiyor. Onlar da bir noktaya getirmek gerekiyor. Kendimizi gelitirmemiz gerekiyor. Özellikle sezon baladnda oyuncular okuldayken, bizde kendimizi gelitirmek için çalmalar yapacaz. Sürekli örenen antrenörler üretmemiz gerekiyor. Belki de burada antrenörlerde yetiecektir ifadelerini kulland.

A TAKIM LE KAMPTA YER ALABLECEK ALTYAPI OYUNCULARINI BELRLEDK

Kampa götürülecek altyapdan oyuncularn sorulmas üzerine Bayraktar, Antrenörlerle aramzda toplant yaptk. A Takm ile kampta yer alabilecek oyuncular hakknda. Bu oyuncular belirledik. Cenk Ergün ile tekrar oturup, hocamzla da istiare edeceiz. Onlarnda düündüü farkl oyuncular olabilir eklinde konutu.

OYUNCULARI A TAKIMDA OYNATABLMEK çN FARKLI PROJELER ÜRETMEYE çALIIYORUZ

Altyap denilince tesislerinden yetersizlii, eitim ve antrenör eitimsizliinin konuulduunu söyleyen Emrah Bayraktar, sözlerine öyle devam etti: Bu çok genel bir kavram. yi bir akademinin iyi bir antrenörleri olmal. yi tesislere ve iyi organizasyona sahip olmas gerekir. Bu anlamda aslnda bence hayati nokta Türkiyede baaramadmz oyuncularn profesyonele geçi noktasndaki yaptmz yada yapamadmz iler. Oyuncular A Takmda oynatabilmek için farkl projeler üretmeye çalyoruz. Gelimesi için kiralk veriyoruz. Kiralarken hangi lige, kulübe, hangi antrenöre verildii çok önemli. Siz oyuncunun takibini yapyor musunuz? Enes Ünal örnei mesela. Manchester City, 3 Milyon Euroya ald. ki sezon sonra 14 milyon bedelle satt. Oyuncuya uygun bir lige kiralad. Talibi görünce de satt. Kulüpte forma giymede satt. Biz biraz da bunu düünüyoruz. Türkiyede A Takm ile altyapda makas çok açk. Hedefi büyük olan kulüplerde alt yapdan A Takmda direk oynayabilecek oyuncunun frekans yüksek deil. Her yl böyle oyuncu hazrlayacaz. Baz oyuncular direkt A Takm oynayacaktr. Bu nokta A Takm antrenörlerin oyuncunun eksikleri ile ilgilenmesi lazm. Dier oyuncular ile ilgili plan ise oraya çkmas için çalmalar yapp, takibini yapacaz.

POTANSYELL OYUNCULARIMIZ VAR, GELECEK SÜREçTE BUNLARI DEERLENDRECEZ

A Takmla antrenmana çkacak birçok oyuncu verebileceklerini ifade eden Bayraktar, Belli kalitede olan oyuncularmz var. Orada oynayabilecek. En az 4, 5 tane oynayacak oyuncu var. Bu kalite olan oyuncular var. Potansiyelli oyuncularmz var, gelecek süreçte bunlar deerlendireceiz dedi.

GALATASARAY çN TÜRKYENN AVRUPAYA AçILAN KAPISI DYEBLRZ

Galatasaray altyapsnn neden seçilmesi gerektiinin sorulmasna Emrah Bayraktar, Galatasaray Türkiyede köklü kulüplerden biri. Galatasaray için Türkiyenin Avrupaya açlan kaps diyebiliriz. Bu anlamda marka deeri en yüksek olan takm. Avrupada oynayan birçok oyuncu var. Burada eitim alm, yetimi bir çok önemli kaliteli oyuncu var diye cevapladrd.

Ana Sayfaya Git