Galatasaray, Avrupa'da galibiyete hasret

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun üçüncü haftasında İspanya temsilcisi Real Madrid'i konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarında son dönemlerde adeta galibiyeti unuttu.

Haberler 22.10.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sar-krmzl takm, Avrupa kupalarnda çkt son 28 karlamada sadece iki kez taraftarna galibiyet sevinci yaatabildi.

Galatasaray, 2013-2014 sezonundaki Juventus galibiyetinin ardndan oynad 28 Avrupa kupas müsabakasnda rakiplerine iki kez üstünlük kurabildi.

UEFA ampiyonlar Liginde 2014-2015 sezonunda Anderlecht, Arsenal ve Borussia Dortmund ile ayn grupta yer alan sar-krmzllar, o sezon galibiyet sevinci yaayamazken, grubu 5 yenilgi ve bir beraberlikle noktalad.

Juventus maç sonras Avrupada 10 maçta galibiyet yaayamayan sar-krmzllar, 2015-2016 sezonunda ampiyonlar Ligi gruplarnda Benficay stanbulda 2-1 malup ederek bu ansszlna son verdi.

Benfica maç sonras yine Avrupada istedii sonuçlara ulaamayan Galatasaray, sonraki 7 müsabakada galibiyet yüzü göremedi.

- Son 9 maçta galip gelemedi

Avrupa kupalarndaki galibiyet hasretini geçen sezon ampiyonlar Liginin ilk maçndaki Lokomotiv Moskovay 3-0 yenerek noktalayan sar-krmzl takm, bu sonucun ardndan yine kötü sonuçlara imza att.

Galatasaray, Lokomotiv Moskova galibiyetinin ardndan geçen sezon UEFA ampiyonlar Ligindeki 5 karlamada bir beraberlik alp, 4 kez malup oldu. UEFA ampiyonlar Liginin ardndan UEFA Avrupa Liginde iki karlamaya çkan Galatasaray, birer beraberlik ve yenilgiyle Avrupa defterini kapatt.

Sar-krmzllar, bu sezon UEFA ampiyonlar Ligi A Grubundaki ilk maçnda deplasmanda Belçika temsilcisi Club Brugge ile berabere kalrken, sahasnda Fransann Paris Saint-Germain takmna malup oldu.

Sar-krmzl ekip, Avrupa kupalarndaki son 28 maçnda iki kez kazanrken, 17 defa malup oldu. Galatasaray, söz konusu dönemdeki 9 mücadeleyi ise beraberlikle tamamlad.

- Gol yollarnda etkisiz kald

Galatasaray, Avrupa kupalarndaki son 9 maçta gol yollarnda etkisiz bir görüntü çizdi.

Sar-krmzl ekip, geçen sezon sahasnda 3-0 kazand Lokomotiv Moskova maçndan sonra çkt 9 karlamada galibiyet yüzü göremedi. Galatasaray, söz konusu süreçte sadece 2 müsabakada rakip fileleri havalandrrken, 7 karlamada gol atamad.

Galatasaray, Avrupa kupalarndaki son 9 maçta 3 kez gol sevinci yaarken, kalesindeki 11 gole engel olamad.

Ana Sayfaya Git