Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde çıkış arayacak

Rakibine karşı Kadıköy'de 17 yıldır kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, hem Fenerbahçe deplasmanındaki bu şanssızlığı kırmak hem de son haftalarda aldığı yenilgileri telafi etmek için sahada olacak.

Haberler 20.11.2016 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Telekom Arenada oynad son 2 iç saha maçnda Trabzonspor ve Medipol Baakehire kaybederek zirve yarnda darbe alan Galatasaray, haftaya 20 puanla 3. srada girerken, 18 puanla 5. durumda bulunan Fenerbahçenin altna düme tehlikesiyle de kar karya.

GALATASARAYIN YENLGYE TAHAMMÜLÜ YOK

Süper Ligde lider Medipol Baakehirin 6 puan gerisine düen Galatasarayn, Fenerbahçe karsnda yenilgiye tahammülü yok.

Fenerbahçe derbisinde olas yenilginin ar sonuçlaryla karlamak istemeyen sar-krmzl takm, tamamen galibiyete odaklanm durumda.

Zirve ile farkn açlmas ve rakibi Fenerbahçenin de altna gerileme tehlikesiyle kar karya olan Galatasaray, 3 puan alarak tüm bu olumsuz senaryolarn dnda kalmaya çalacak.

DEPLASMANDA NAMALUP

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi ligde çkt 5 deplasman maçnda da yenilgi yüzü görmedi.

Bu sezonki 2 yenilgisini de iç sahada alan Galatasaray, rakip sahada oynad 5 karlamada 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

D saha maçlarnda bu sezon Akhisar Belediyespor (3-1), Kayserispor (1-1), Beikta (2-2), Gençlerbirlii (1-0) ve Adanaspor (1-0) ile karlaan sar-krmzl ekip, 11 puan toplad.

Yasin Öztekin dönüyor

Galatasarayn Adanaspor ile oynad maçta oyundan alnmasna tepki göstermesinin ardndan kadro d braklan Yasin Öztekin, Fenerbahçe derbisi öncesi affedilerek yeniden forma giyme ans yakalad.

Cezal olmas nedeniyle Medipol Baakehir maçnn kadrosuna alnmayan Yasin, Fenerbahçe müsabakasnda teknik direktör Jan Olde Riekerinkin tercihleri arasna girebilir.

Geride kalan 10 maçn 8inde süre alan ve 7sine ilk 11de balayan Yasinin ligde 2 golü bulunuyor.

KADIKÖYDE DEPLASMAN HASRET 6 YIL SONRA BTYOR

Spor Toto Süper Lig ekipleri Galatasaray, Fenerbahçe, Beikta ve Trabzonspor arasndaki maçlarda taraftarlar için uygulanan deplasman yasann sona ermesiyle, sar-krmzl futbolseverler 6 yl sonra Kadköyde bir derbiyi izleyebilecek.

Sar-krmzl taraftarlar, Fenerbahçe deplasmannda en son, 2010-2011 sezonunun 9. haftasnda 24 Ekim 2010 tarihinde yaplan derbiyi takip etmilerdi. Aradan geçen 2 bin 219 günün ardndan Ülker Stad yeniden Galatasaray taraftarlarn konuk edecek.

Uygulamann 2011-2012 sezonunda balatlmasnn ardndan, ilk olarak Süper Ligin 11. haftasndaki Beikta-Galatasaray müsabakasna rakip takm taraftar alnmazken, 5 yl sonra deplasman yasana son verildi ve yine bir Beikta-Galatasaray derbisinde konuk ekip taraftarlar için yer ayrld.

TARAFTARLAR KADIKÖYE OTOBÜSLE GDECEK

Derbi maçta Galatasaray taraftar için Ülker Stadnda 2 bin 300 kiilik yer ayrlrken, sar-krmzl futbolseverler Kadköye otobüslerle geçecek.

Yarn öleden sonra Türk Telekom Arenada buluacak Galatasaray taraftarlar, buradan yaklak 40 otobüsle Kadköye hareket edecek.

Kulüp bakan Dursun Özbek de Fenerahçe derbisi için Ülker Stadna taraftarlarla birlikte geçeceini açklamt.

GÜVENLK ÖNLEMLER YÜKSEK OLACAK

Uzun bir aradan sonra rakip takm taraftarnn da statta izleyebilecei derbide güvenlik önlemleri üst seviyede olacak.

Özellikle Galatasaray taraftarlarnn geli güzergahnda önlemlerin üst seviyede olaca örenilirken, stat içinde ve çevresinde polis ile özel güvenlik görevlilerinin youn görev yapacaklar aktarld.

EREN DERDYOK GOLE HASRET

Bu sezon ligde kaydettii 5 golle Galatasaray takmnn en skorer ismi konumunda bulunan Eren Derdiyok, son haftalarda beklentilerin altnda kald.

lk haftalarda att k gollerle dikkati çeken Eren, geride kalan son 5 lig müsabakasnda gol üretemeyerek ksr bir döneme girdi.

Geride kalan 10 lig maçnn tamamna ilk 11 balayan ve forvet pozisyonunda alternatifsiz durumda bulunan Eren, Fenerbahçe önünde sar-krmzl taraftarlarn en fazla beklenti içinde olduu oyuncu konumunda.

GÖZLER BRUMADA OLACAK

Bu sezon Galatasaray takmnn en dikkati çeken ismi olan Armindo Bruma, Fenerbahçe derbisinde de ön planda olacak.

Sergiledii futbol ve att kritik gollerle beeni toplayan Portekizli genç oyuncu, Fenerbahçe önünde sar-krmzl takmn en etkili silahlarndan biri durumunda.

Teknik direktör Jan Olde Riekerinkin deimez isimlerinden biri olan Bruma, geride kalan 10 lig maçna da ilk 11de balayp, rakip fileleri 4 kez havalandrd.

Portekizli oyuncu, 4 golü de deplasman maçlarnda kaydederken, 3 asistle de ön plana çkt.

CAROLE CEZA SINIRINDA

Galatasarayda Fenerbahçe derbisi öncesi Lionel Carole sar kart ceza snrnda bulunuyor.

Ligde oynanlan Akhisar Belediyespor, Gençlerbirlii ve Medipol Baakehir karlamalarnda sar kart gören Bruma, derbide de sar kart almas durumunda cezal duruma düecek ve 12. haftadaki Bursaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

GALATASARAY, OTELDE KAMPA GRECEK

Fenerbahçe derbisinin hazrlklarn bu akam yapaca antrenmanla tamamlayacak Galatasaray takm, ardndan otelde kampa girecek.

Antrenmann ardndan kulüp bakan Dursun Özbeke ait olan ve Gayrettepede bulunan otele geçecek olan sar-krmzl ekip, maç günü de buradan Kadköye hareket edecek.

BASININ LGS YÜKSEK

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine yerli ve yabanc medya mensuplarnn ilgisi her zamanki gibi yine yüksek oldu.

Müsabakaya, 167 yazar ve muhabir, 26 kameraman, 72 de foto muhabiri olmak üzere toplam 265 basn mensubunun akreditasyon yaptrd bildirildi.

Akreditasyon yaptranlar arasnda, çin, Norveç, Hollanda, Avusturya ve talyadan 8 medya mensubunun da bulunduu ifade edildi.

MUHTEMEL KADRO

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde teknik direktör Jan Olde Riekerinkin takmn nasl bir formasyonla saha sürecei merak konusu.

Riekerinkin özellikle savunmann orta ikilisinde deiiklik yapabilecei öne sürülürken, barsak enfeksiyonu geçiren Lukas Podolskinin son durumu ise akam yaplacak antrenmann ardndan netlik kazanacak.

Hollandal teknik adamn Fenerbahçe maçna takmn Muslera, Sabri Sarolu, Semih Kaya (Serdar Aziz), Hakan Balta, Carole, Tolga Cierci, Selçuk nan, Podolski (Yasin Öztekin), Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11iyle çkarmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git